Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νάξος παραλίες

Παραλίες στη Νάξο

Παραλίες στη Νάξο

Εξερευνήστε τις απέραντες γαλάζιες παραλίες της Νάξου και μαγευτείτε από τις άγριες ομορφιές της. Στη Νάξο θα βρείτε παραλίες οργανωμένες ή παρθένες, παραλίες για ανακάλυψη, για σπορ ή για οικογενειακή διασκέδαση. Ακόμη, πολλές από αυτές βρίσκονται δίπλα σε αρχαία μνημεία, κοντά σε σημαντικούς υγροβιότοπους, σε μεσαιωνικά κάστρα και βυζαντινές εκκλησίες. Παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε παραλίες που βρίσκονται ένα βήμα από τη Χώρα και παραλίες που βρίσκονται σε τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που δεν τα έχει αγγίξει ο πολιτισμός και η τουριστική κίνηση. Είναι σίγουρο λοιπόν ότι οι παραλίες της Νάξου θα σας καταπλήξουν.

Αγία Άννα

Η θρυλική παραλία της Αγίας Άννας στη Νάξο, φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, είναι μια από τις διασημότερες παραλίες της Νάξου. Τις δεκαετίες του ΄70 και του ‘80, τουλάχιστον για τους νεαρούς Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες, η εμπειρία του κάμπινγκ και των διακοπών σε μια παρθένα παραλία ήταν συνώνυμη με την παραλία της Αγίας Άννας, ενώ ήταν μάλλον απίθανο να επισκεφθεί κανείς τη Νάξο χωρίς να περάσει από εκεί. Σήμερα, η Αγία Άννα, το ίδιο όμορφη, είναι πλέον οργανωμένη και προσφέρει και άλλου είδους συγκινήσεις. Η ατέλειωτη χρυσή αμμουδιά της φιλοξενεί δάσος με κέδρους που χαρίζουν φυσική σκιά στους επισκέπτες της και διακόπτεται από το γραφικό λιμανάκι των ψαράδικων της περιοχής. Σε μεγάλο μέρος της υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά από beach bars και ταβέρνες, αλλά στο κομμάτι που βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι σχηματίζονται μικροί απάνεμοι κόλποι που προσφέρονται για περισσότερη ηρεμία και χαλάρωση. Στο εκκλησάκι οδηγεί μια ξύλινη ράμπα κατάλληλη για ποδήλατα αλλά και καρότσια παιδιών ενώ η θέα από την αυλή του είναι απολαυστική. Επίσης η παραλία της Αγίας Άννας στη Νάξο, προσφέρει πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ αλλά και για διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα.

Αγιασσός

Πανέμορφη, με διάφανη ψιλή άμμο και κρυστάλλινα ρηχά νερά, η παραλία Αγιασσός της Νάξου, απλώνεται σε μήκος 750 μέτρων στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού και παραμένει μία από τις πιο παρθένες παραλίες της Νάξου. Οι μικροί ορμίσκοι με τις σπηλιές που σχηματίζονται στα πλαϊνά της παραλίας Αγιασσός προσφέρονται για ψαροντούφεκο, ενώ στη μία άκρη της υπάρχει και μικρός υδροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη πουλιών. Στην παραλία Αγιασσός της Νάξου λειτουργούν γραφικές ψαροταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό, ενώ στο ομώνυμο μικρό παραθεριστικό οικισμό που βρίσκεται πάνω από την παραλία, υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους ενδιαφέρονται για ήσυχες διακοπές.

Άγιοι Θεόδωροι

Η παραλία Άγιος Θεόδωρος της Νάξου είναι μια βοτσαλωτή, παρθένα, παραλία στις βόρειες ακτές του νησιού. Αξιοθέατο της περιοχής η βυζαντινή εκκλησία του Άγιου Θεόδωρου, στην οποία άλλωστε οφείλει και το όνομά της.

Άγιος Γεώργιος

Βραβευμένη με «γαλάζια σημαία» και σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα, η παραλία του Αγίου Γεωργίου της Νάξου, είναι η καλύτερη επιλογή για όσους δε θέλουν να απομακρυνθούν από την πόλη. Άριστα οργανωμένη τουριστικά, η παραλία του Αγίου Γεωργίου της Νάξου διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες κυρίως τριγύρω από τα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες και τα καφέ, ενώ λειτουργεί αθλητικό κέντρο με σύγχρονο εξοπλισμό για όλα τα θαλάσσια σπορ. Η νότια άκρη της παραλίας του Αγίου Γεωργίου κατακλύζεται από σέρφερ αφού θεωρείται από τις κορυφαίες παραλίες της Νάξου για παιγνίδια με το σερφ. Η ψιλή άμμος και τα διάφανα ρηχά νερά της, την καθιστούν επίσης πολύ ελκυστικό προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ τα διάφορα μαγαζιά που βρίσκονται τριγύρω μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη.

Άγιος Προκόπιος

Η παραλία που έχει αποσπάσει τις περισσότερες ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις είναι ο Άγιος Προκόπιος της Νάξου, που απέχει μόλις 4 χλμ. από το λιμάνι του νησιού. Τεράστια, με χοντρόκοκκη άμμο που καταλήγει σε μια σειρά από αμμόλοφους και κρυστάλλινα νερά με χρώμα που εναλλάσσεται από κυανό σε βαθύ γαλάζιο και γαλαζοπράσινο, δίκαια θεωρείται η τρίτη καλύτερη παραλία της Ελλάδος και μία από τις δέκα ομορφότερες της Ευρώπης. Η παραλία Άγιος Προκόπιος της Νάξου, είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες στο μεγαλύτερο τμήμα της, αλλά διαθέτει και ένα πιο χαλαρό κομμάτι, λιγότερο πολυσύχναστο, στην άκρη της δυτικής πλευράς της, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι. Τα περισσότερα τουριστικά μαγαζιά, όπως μάρκετ, ταβέρνες, καφέ, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μηχανών κλπ., βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της παραλίας Άγιος Προκόπιος, ενώ ολόκληρη η γύρω περιοχή διαθέτει πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων. Επίσης υπάρχει δυνατότητα για πολλά θαλάσσια σπορ όπως windsurf, beach volley, cubes, θαλάσσια ποδήλατα κλπ., ενώ για όσους γοητεύονται από τη φύση σημείο αναφοράς στην περιοχή είναι η αλυκή ή «κόκκινη λίμνη», που συχνά φιλοξενεί ερωδιούς.

Άγιος Φυκάς

Η παραλία Άγιος Φυκάς της Νάξου είναι μια μικρή αλλά πανέμορφη παραλία στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού. Αμμουδερή με κρυστάλλινα νερά είναι ιδανική για κολύμπι και ψάρεμα.

Αζαλάς

Η παραλία Αζαλάς της Νάξου, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, δίπλα στον κόλπο της Μουτσούνας, και απέχει περίπου 11 χλμ από την Απείρανθο. Χαρακτηριστικό της είναι τα κοκκινωπά βράχια στην άκρη. Στην παραλία Αζαλάς υπάρχουν αρκετά αρμυρίκια για σκιά.

Άη Γιώργης Βορίδης

Το όμορφο λιμανάκι του Άη Γιώργη Βορίδη της Νάξου με το ομώνυμο εκκλησάκι, απέχει περίπου 2,5 χλμ από τον οικισμό Μέση, στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού. Στα βράχια του Άη Γιώργη Βορίδη της Νάξου εμφανίζονται αρκετές φορές φώκιες, ενώ σύμφωνα με τους ντόπιους, στο τεράστιο σπήλαιο που βρίσκεται στα δεξιά του, κρυβόταν το υποβρύχιο «Παπανικολής» στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σχεδόν πάντα απάνεμο είναι ιδανικό για μπάνιο και ψάρεμα.

Αλυκό - Μικρό Αλυκό - Κέδρος - Χαβάϊ

Στη χερσόνησο Αλυκό της Νάξου, κάτω από το κεδροδάσος, σχηματίζονται μικροί ορμίσκοι που φιλοξενούν πανέμορφες αμμουδερές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Τριγυρισμένες από αμμοθίνες με κέδρους και θέα τις κορυφογραμμές της Νότιας Νάξου, είναι ήσυχες και εξωτικές και προσφέρονται για όλους.

Αμμίτης

Η παραλία Αμμίτης της Νάξου είναι η παραλία των Εγγαρών, στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Έχει μεγάλη κατάλευκη αμμουδιά, πολύ καθαρά νερά και υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Η παραλία Αμμίτης είναι αρκετά εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους, και γι’ αυτό ιδανική για windsurfers όπως επίσης και για φυσιολάτρες, λόγω του υδροβιότοπου που σχηματίζεται εδώ από την εκβολή του ποταμού.

Αμπράμ

Η παραλία Αμπράμ της Νάξου είναι μια ήσυχη παραλία δίπλα στον μικρό οικισμό Κάμπο, στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Η παραλία Αμπράμ προσφέρεται για κολύμπι και θαλάσσια σπορ, ιδιαίτερα windsurf, όταν φυσάει το καλοκαιρινό μελτέμι. Διαθέτει παραθαλάσσιες ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Απόλλωνας

Η παραλία Απόλλωνας της Νάξου είναι η όμορφη παραλία του ομώνυμου οικισμού που βρίσκεται στις βορειοανατολικές ακτές της Νάξου. Αμμουδερή με καταγάλανα νερά η παραλία Απόλλωνας και καλά προφυλαγμένη από τους νοτιάδες, προσφέρεται για κάθε γούστο. Στην παραλία Απόλλωνα λειτουργούν λίγες ταβέρνες και μερικά μικρομάγαζα, ενώ υπάρχει μικρή προβλήτα κυρίως για αλιευτικά και μικρά σκάφη.

Βίντζι

Η παραλία Βίντζι της Νάξου βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Χώρας, κάτω από την Πορτάρα και είναι η μικρότερη από της δύο παραλίες που υπάρχουν εκεί. Με όμορφη αμμουδιά και καθαρά νερά η παραλία Βίντζι της Νάξου, είναι πιο ήσυχη και λιγότερο πολυσύχναστη από την παραλία Άγιο Γεώργιο γι’ αυτό και την προτιμούν πολλοί από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Γλυφάδα

Η παραλία Γλυφάδα της Νάξου είναι μια τεράστια αμμώδης παραλία στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού. Με αμμόλοφους και σκιερούς κέδρους σε αρκετά σημεία της η παραλία Γλυφάδα της Νάξου, προσφέρεται για κολύμπι, ψάρεμα, θαλάσσια σπορ αλλά και ευεργετικό περπάτημα από άκρη σε άκρη. Λόγω της μεγάλης της έκτασης η παραλία Γλυφάδα της Νάξου, δε γεμίζει ούτε τον Αύγουστο, παρόλο που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.

Γρόττα

Η παραλία Γρόττα της Νάξου πήρε το όνομά της από το ιταλικό Grotta, που σημαίνει σπηλιά. Είναι η βόρεια παραλία της Χώρας. Ο μικρός κόλπος έχει βότσαλο και λίγη αμμουδιά με μοναδική θέα προς την Πορτάρα στα αριστερά της και δεξιά το νέο οικισμό της Γρόττας σκαρφαλωμένο πάνω στο λόφο. Στην περιοχή της Γρόττας βρισκόταν η Μυκηναϊκή πόλη της Νάξου, μια από τις πιο σημαντικές του Αιγαίου. Τα αρχαία οικοδομήματα συνεχίζονται και μέσα στη θάλασσα.

Κάμπος

Η παραλία Κάμπος της Νάξου είναι απάνεμη παραλία και βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Η παραλία Κάμπος, προσφέρεται για κολύμπι και για ψάρεμα. Στο διπλανό ορμίσκο του Αγίου Μάμα, που είναι ονομαστός για το πανηγύρι της εκκλησίας του την 1η Σεπτεμβρίου, βρίσκουν καταφύγιο μικρά ψαράδικα.

Καλαντός

Η παραλία Καλαντός της Νάξου είναι μια πανέμορφη παραλία στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Προστατευμένη από τους ανέμους, στην άκρη του ομώνυμου όρμου η παραλία Καλαντός, έχει υπέροχη αμμουδιά και διάφανα ρηχά νερά. Δίπλα στην αμμουδιά, όπου εκβάλλει ένα ποτάμι, έχει σχηματισθεί πλούσιος υδροβιότοπος που μεταξύ των άλλων φιλοξενεί και πλήθος πουλιών. Επίσης τα τελευταία χρόνια, στο μυχό του όρμου, δημιουργήθηκε αλιευτικό καταφύγιο-μαρίνα, που παρέχει προστασία από τα μελτέμια αλλά και από τους νότιους ανέμους.

Καστράκι

Η παραλία Καστράκι της Νάξου είναι ένας μικρός όρμος που βρίσκεται πίσω από τη χερσόνησο της Μικρής Βίγλας και δίπλα στην παραλία της Γλυφάδας. Με λευκή ψιλή άμμο και γαλήνια νερά η παραλία Καστράκι, συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, και διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Επίσης ο όρμος προσφέρεται και για αγκυροβόλια μικρών σκαφών.

Κλειδός

Οι παραλίες στον Κλειδό της Νάξου είναι ένα σύμπλεγμα παραλιών με άμμο και κρυστάλλινα νερά, δίπλα στον ομώνυμο οικισμό, στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού. Ήσυχες και απομονωμένες οι παραλίες του Κλειδού προσφέρονται για ηρεμία και χαλάρωση.

Λιγαρίδια

Η παραλία Ληγαρίδια της Νάξου είναι μια μικρή βοτσαλωτή παραλία με βαθιά νερά, δίπλα στον ομώνυμο οικισμό στις ανατολικές ακτές του νησιού. Είναι ιδανική για ελεύθερη κατάδυση και ψαροντούφεκο.

Λιώνας

Η παραλία Λιώνας της Νάξου είναι η όμορφη παραλία του ομώνυμου γραφικού οικισμού και όρμου στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού. Με άγρια ομορφιά, λευκά βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, η παραλία Λιώνας είναι ιδανική για όσους προτιμούν ησυχία και χαλάρωση. Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και λειτουργούν καλές ψαροταβέρνες. Στην άκρη της παραλίας, βρίσκεται παλιός ταρσανάς, ο «Τρασανάς Εργατών Σμύριδας» όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι.

Μέλινος

Η παραλία Μέλινος της Νάξου είναι ένας μικρός όρμος με αμμουδερή παραλία, στις βόρειες ακτές του νησιού. Ήσυχη με καθαρά νερά, η παραλία Μέλινος προσφέρεται για κολύμπι και ψάρεμα.

Μικρά Νάξος

Η παραλία Μικρά της Νάξου, είναι αμμώδεις, γραφική και απάνεμη. Προσφέρεται για όλα τα γούστα, και ειδικά για όσους προτιμούν ηρεμία και χαλάρωση.

Μικρή Βίγλα

Η παραλία Μικρή Βίγλα της Νάξου είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, και χωρίζεται από ένα βράχο σε δύο τμήματα, την «Παρθένο» στο βορρά και τo «Λιμανάκι» στο νότο. Είναι ιδανική για windsurfing, ενώ θεωρείται η καλύτερη παραλία στη Νάξο για kite surfing, αφού ο κόλπος είναι κλειστός κι ο αέρας βολικός για άλματα και πτήσεις πάνω από τις ακτές της Νάξου. Η παραλία Μικρή Βίγλα, όπως φανερώνει άλλωστε και το όνομά της, στα χρόνια της Φραγκοκρατίας υπήρξε παρατηρητήριο (βίγλα) για τον κίνδυνο των πειρατών που πλησίαζαν το νησί.

Μουτσούνα

Ο όρμος της Μουτσούνας της Νάξου φιλοξενεί δύο όμορφες παραλίες με ψιλή άμμο και διάφανα ρηχά νερά, ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η πρώτη, ο Αη Γιάννης, απλώνεται μπροστά από τις γραφικές ψαροταβέρνες της Μουτσούνας, ενώ η δεύτερη, το Τηγάνι, βρίσκεται λίγο νοτιότερα και διαθέτει δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα με εστιατόρια και καφέ.

Όρμος Όρκος Νάξου

Στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού, ανάμεσα στην παραλία Πλάκα και την παραλία Μικρή Βίγλα, εκτείνονται οι μικροί συνεχόμενοι ορμίσκοι που αποτελούν τον Ορκό. Σκιεροί και μοναχικοί, με χοντρή άμμο στην ακτή και διάφανα γαλάζια νερά είναι ιδανικοί για τους λάτρεις της ηρεμίας και της απομόνωσης.

Πάνερμος

Το λιμάνι και η παραλία του Πανέρμου στη Νάξο, προφυλαγμένο σε κλειστό κόλπο στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού, είναι σχεδόν πάντα απάνεμο, και διαθέτει μικρό μόλο και όμορφη αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά. Στο λόφο που βρίσκεται πάνω από την παραλία του Πανέρμου της Νάξου, υπάρχουν τα λείψανα της προϊστορικής ακρόπολης των Αμυγδαλιών, που θεωρείται η αρχαιότερη στην περιοχή της Απειράνθου. Υπάρχει μονοπάτι με σήμανση που ξεκινάει από την παραλία και φθάνει μέχρι εδώ, απ’ όπου η θέα προς τα Κουφονήσια είναι εκπληκτική.

Πλάκα

Η παραλία Πλάκα της Νάξου, είναι η αγαπημένη παραλία των hippies τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Σήμερα προσφέρεται για άλλου ύφους συγκινήσεις, ενώ εξακολουθεί να παραμένει μία από τις ομορφότερες και δημοφιλέστερες παραλίες της Νάξου. Με απέραντη χρυσή αμμουδιά, καταγάλανα νερά, και θέα τα Γλαρονήσια και την Πάρο, η παραλία Πλάκα αποτελεί ουσιαστικά τη φυσική συνέχεια της Αγίας Άννας. Σήμα κατατεθέν της, οι αμμόλοφοι που σχηματίζονται στο πίσω μέρος της παραλίας, που μετά τον Αύγουστο με τα «κρινάκια», φαντάζουν ακόμα πιο εξωτικοί. Οργανωμένη με κατά διαστήματα με ομπρέλες και ξαπλώστρες, η παραλία Πλάκα διαθέτει και φυσική σκιά από κέδρους που φυτρώνουν κοντά στη θάλασσα. Σε όλο το μήκος της παραλίας Πλάκα υπάρχουν καφέ, beach bars και ταβέρνες, κατάλληλα για κάθε γούστο.

Πυργάκι

Η παραλία Πυργάκι της Νάξου, είναι μια όμορφη αμμουδερή παραλία στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού. Τεράστια, με θέα απέναντι την Ηρακλειά και την Ίο, η παραλία Πυργάκι προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση, αφού δε μαζεύει ποτέ πολύ κόσμο. Στα πλαϊνά της υπάρχουν μικροί ορμίσκοι με σπηλιές και βότσαλα, ιδανικοί για ψαροντούφεκο.

Σπεδό

Η παραλία Σπεδό της Νάξου, βρίσκεται στις νότιες ακτές του νησιού, είναι μια παρθένα παραλία με πεντακάθαρα νερά σε περιοχή σπάνιου φυσικού κάλλους. Προσφέρεται για ηρεμία και απομόνωση.

Υτώνας

Η παραλία Υτώνας της Νάξου, είναι η πρώτη παραλία μετά τον κάβο Σταυρό, στις βόρειες ακτές της Νάξου. Απομονωμένη και ήσυχη, η παραλία Υτώνας της Νάξου προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση. Στη μέση του όρμου ξεπροβάλλει ένας χαρακτηριστικός βράχος, ενώ πίσω από την παραλία Υτώνα υπάρχει μια συστάδα με λίγα αρμυρίκια και καλαμιές για σκιά.

Χίλια Βρύση

Η παραλία Χίλια Βρύση της Νάξου είναι μια όμορφη παραλία στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Προφυλαγμένη από τους περισσότερους ανέμους, ψιλό βοτσαλάκι στην ακτή και ρηχά διάφανα νερά, η παραλία Χίλια Βρύση είναι κατάλληλη για όλους.

Ψιλή Άμμος

H μαγευτική παραλία της Ψιλής Άμμου της Νάξου στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού. Απλώνεται μπροστά από ένα κεδροδάσος και έχει θέα στα Κουφονήσια που βρίσκονται απέναντι. Με λεπτόκοκκη άμμο και διάφανα ρηχά νερά, η Ψιλή Άμμος προσφέρεται για όλους όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση.

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Πηγή photo slider: Frédéric Barriol on Unsplash

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register