Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Σεϊτάν Λιμάνια

Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά

Η «διαβολική» παραλία των Χανίων

Η παραλία του Στεφάνου Σεϊτάν ή παραλία Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά της Κρήτης είναι ένας από τους τρεις όρμους που δημιουργεί ή θάλασσα στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Η ονομασία είναι τουρκικής προέλευσης, από την περίοδο της Τουρκοκρατίας στο νησί και σημαίνει διαβολικός (Διαβολικά/Καταραμένα Λιμάνια). Ο χαρακτηρισμός αυτός οφείλεται στην επικινδυνότητα των κυματισμών στην περιοχή. Η τοποθεσία αναφέρεται και ως Άγιος Ραφαήλ, από την εκκλησία που εντοπίζεται στο σημείο που αρχίζει το φαράγγι, καθώς και ως Άγιος Σπυρίδωνας από το παλιό εκκλησάκι που είναι χτισμένο εκεί μέσα στο βράχο.

Τα Σεϊτάν λιμάνια αποτελούνται από τέσσερις στενόμακρους όρμους, οι τρεις πολύ καλά προστατευμένοι από το κύμα ενώ ο τέταρτος, που είναι και η παραλία του Στεφάνου είναι ομαλός και επισκέψιμος. Οι λωρίδες θάλασσας που εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρημνες ακτές του ακρωτηρίου δημιουργούν τους μικρούς όρμους οι οποίοι αποτελούν μια καταπληκτική εικόνα.

Η παραλία του Στεφάνου, στο βορειότερο κόλπο της περιοχής είναι μια καλά κρυμμένη και μικροσκοπική παραλία, στενόμακρη με βαθιά καταγάλανα νερά. Η εικόνα που δημιουργείται από τους απόκρημνους βράχους που την περιβάλλουν είναι μαγευτική

Η παραλία αποτελείται από χαλίκι και άμμο τα οποία μεταφέρονται εκεί από τα νταμάρια που υπάρχουν στην περιοχή μέσα από το φαράγγι που καταλήγει σε αυτήν.

Διαμονή στα Χανιά: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register