Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αργοσαρωνικός

Αργοσαρωνικός

Αργοσαρωνικός

Τα διαμάντια του Σαρωνικού κόλπου

Ο Αργοσαρωνικός είναι ένα πανέμορφο σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται ανάμεσα στην Αττική και τις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου.

Στο μεγαλύτερο μέρος της, η περιοχή του Αργοσαρωνικού ανήκει διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και περιλαμβάνει τα νησιά Αγκίστρι, Αίγινα, Μέθανα, Πόρος, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Ύδρα, καθώς και πολλά άλλα μικρότερα γραφικά νησιά και πανέμορφες βραχονησίδες.

Λόγω της κοντινής του απόστασης από την Αθήνα και των πολλών επιλογών που προσφέρει στους επισκέπτες του, αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό με πολύ καλή τουριστική υποδομή, ανάλογα με τη διαδρομή και τον τρόπο πρόσβασης που θα επιλέξει ο κάθε επισκέπτης.

Όλα τα νησιά έχουν συχνή και καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά προσφέροντας, έτσι, τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν εκδρομές ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Θεωρούνται από τα κοσμικότερα και πολυσύχναστα Ελλαδικά νησιά και έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη.

Συνδυάζουν το σύγχρονο κοσμοπολίτικο πρόσωπο με το λαμπρό τους παρελθόν. Την πλούσια ιστορία και παράδοση με τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Αρχοντικά σπίτια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τους γραφικούς οικισμούς.

Εντυπωσιάζουν με τις δαντελωτές ακρογιαλιές και τα γαλαζοπράσινα νερά, τα όμορφα φυσικά τοπία με τους γραφικούς κολπίσκους και τα όμορφα λιμανάκια.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν κατοικηθεί από την προϊστορική εποχή και διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο τόσο στους αρχαίους όσο και στους νεότερους χρόνους. Η συμβολή τους στην επανάσταση του 1821 υπήρξε καθοριστική και η ανάπτυξή τους συνδέθηκε κυρίως με την ναυτιλία και το εμπόριο.

Ανακάλυψε κάθε νησί του Αργοσαρωνικού και διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει!!!

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register