Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Σποράδες

Σποράδες

Καταπράσινα τοπία με υπέροχες παραλίες

Οι Σποράδες είναι ένα σύμπλεγμα νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται στην περιοχή βόρεια της Εύβοιας και ανατολικά της Μαγνησίας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νησιών είναι οι υπέροχες παραλίες με την πολύ πλούσια βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι τις ακτές, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα νησιά του Αιγαίου πελάγους.

Η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Σκύρος, αποτελούν το βασικό κορμό των Σποράδων, στις οποίες, όμως, ανήκουν και τα πολύ μικρά νησιά Περιστέρα και Κυρά Παναγιά με τους ελάχιστους κατοίκους και πολλά ακόμα ακατοίκητα νησάκια. Οι Σποράδες πήραν το όνομά τους από την γεωγραφική τους θέση καθώς βρίσκονται διάσπαρτα στο Αιγαίο.

Όλα τα νησιά των Σποράδων χαρακτηρίζονται από πλούσια βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι τις ακτές, και πανέμορφες αμμώδεις παραλίες. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας δημιουργεί ένα σκηνικό απαράμιλλης γοητείας. Τα πυκνά δάση, τα δαντελωτά ακρογιάλια, οι υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, οι απάνεμοι κολπίσκοι, η χαρακτηριστική νησιώτικη αρχιτεκτονική, τα κάστρα και τα γραφικά εκκλησάκια γοητεύουν τον επισκέπτη.

Τα νησιά προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο

Η καταπράσινη Αλόννησος προσφέρει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και γαλήνης και αποτελεί το καταφύγιο του σπάνιου μεσογειακού είδους φώκιας «Μονάχους-Μονάχους».

Η παραδοσιακή Σκόπελος είναι ένα νησί με αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινες θάλασσες, πνιγμένο στο πράσινο, το οποίο μπορεί να προσφέρει ήσυχες και χαλαρωτικές στιγμές αλλά και διασκέδαση.

Η κοσμοπολίτικη Σκιάθος έχει έντονη νυχτερινή ζωή και ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες. Είναι το πιο δημοφιλές νησί των Σποράδων γιατί προσφέρει πολλές επιλογές.

Η ήσυχη Σκύρος θα σας συναρπάσει με τις αμμουδερές παραλίες, την πεντακάθαρη θάλασσα και το καταπράσινο τοπίο.

Στις Σποράδες θα έχετε πολλές επιλογές για τις διακοπές σας. Όλα τα νησιά έχουν τις δικές τους μοναδικές ομορφιές, προσφέρουν ηρεμία, γαλήνη αλλά και διασκέδαση, διατηρώντας πάντα τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και τα έθιμα τους.

Ανακάλυψε κάθε νησί των Σποράδων και διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει!!!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register