Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ανάφη παραλίες

Παραλίες στην Ανάφη

Παραλίες στην Ανάφη

Η Ανάφη διαθέτει παρθένες παραλίες, σχεδόν ερημικές, με πεντακάθαρα νερά, δεν είναι οργανωμένες και προσελκύουν κυρίως λάτρεις της ηρεμίας, της ελεύθερης κατασκήνωσης (αν και δεν επιτρέπεται σε πολλά σημεία) και του γυμνισμού. Οι πιο δημοφιλείς και αμμουδερές παραλίες βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού, ενώ οι πιο βραχώδεις και απομονωμένες βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του νησιού. Η πρόσβαση στις ΝΑ παραλίες γίνεται πολύ εύκολα και υπάρχει και τοπικό λεωφορείο. Ο κεντρικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος, ενώνει το λιμάνι του Αγίου Νικολάου με τη Χώρα, τις ΝΑ παραλίες και το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Οι δευτερεύοντες δρόμοι του νησιού (χωματόδρομοι) συνδέουν την ανατολική πλευρά με τη Χώρα και τον Άγιο Μάμα. Τη δυτική πλευρά με τις παραλίες Βαγιά, Καμένη Λαγκάδα και Πρασά. Υπάρχουν παραλίες που έχουν πρόσβαση με σκάφος ή με μονοπάτι εύκολο ή δύσβατο. Σε πολλές ερημικές παραλίες με φυσική σκιά από αλμυρίκια, υπάρχουν λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ και του γυμνισμού, παρόλο που απαγορεύεται σε πολλά σημεία.

Άγιοι Ανάργυροι

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Άγιοι Ανάργυροι βρίσκονται στη νότια πλευρά της Ανάφης, ανάμεσα στις παραλίες Μέγα Ποτάμι και Μοναστήρι, με θέα το ομώνυμο εκκλησάκι και τον πανύψηλο μονολιθικό βράχο του Κάλαμου. Απέχει από τη Χώρα 7,3 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση γίνεται ως ένα σημείο οδικώς και μετά με ένα σύντομο αλλά σχετικά δύσκολο μονοπάτι. Είναι σχετικά μικρή παραλία που περικλείεται από ψηλά βράχια, έχει ψιλή άμμο στην ακτή και μερικές μεγάλες πέτρες μέσα στο νερό, είναι επιρρεπής στους νότιους ανέμους. Επειδή είναι απομονωμένη, προτιμάται από τους γυμνιστές. Ιδανική για κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. (Πηγή photo: google maps)

Άγιος Γεώργιος (Βρύση)

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Άγιος Γεώργιος Βρύσης βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Ανάφης, ανάμεσα στις παραλίες Λιβόσκοπος και Άγιος Αντώνιος. Απέχει από τη Χώρα 7,8 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω βατού χωματόδρομου. Αν και είναι μέσα σε πολύ κλειστό κόλπο είναι επιρρεπής στους βόρειους και ανατολικούς ανέμους, είναι απομονωμένη, έχει χονδρό βότσαλο μέσα και έξω από την ακτή και λίγα αλμυρίκια σε ένα σημείο για φυσική σκιά. Ιδανική για κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. (Πηγή photo: google maps)

Άγιος Νικόλαος

Η παραλία Άγιος Νικόλαος βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το Λιμεναρχείο Ανάφης στο λιμάνι. Απέχει από τη Χώρα 2,3 χιλιόμετρα. Είναι πάρα πολύ μικρή παραλία, σχετικά οργανωμένη από την καφετέρια που είναι πάνω στην παραλία, έχει ψιλή άμμο και είναι επιρρεπής στους νότιους ανέμους. Ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Η περιοχή διαθέτει μερικά καταστήματα εστίασης για φαγητό και ποτό, όπως επίσης και καταλύματα διαμονής. (Πηγή photo: google maps)

Βαγιά

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Βαγιά βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ανάφης, κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα και δίπλα από την παραλία Πράσα, με θέα τη Σαντορίνη. Απέχει από τη Χώρα 5,7 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω δύσκολου χωματόδρομου. Είναι μια σχετικά μικρή παραλία, απομονωμένη, με αρκετά μεγάλα βότσαλα μέσα και έξω από την ακτή, επιρρεπής στους βόρειους, νότιους και δυτικούς ανέμους. Ιδανική για κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. (Πηγή photo: google maps)

Έξω Ρούκουνας

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Έξω Ρούκουνας βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ανάφης, κάτω από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, ανάμεσα στις παραλίες Φλαμουρού και Μέσα Ρούκουνας. Απέχει από τη Χώρα 4 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω χωματόδρομου. Είναι σχετικά μεγάλη παραλία, απομονωμένη, έχει βότσαλο και άμμο, επιρρεπής στους νοτίους ανέμους και έχει αλμυρίκια για φυσική σκιά. Ιδανική για κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. Πίσω από την παραλία υπάρχει εγκαταλελειμμένο οίκημα που λειτουργούσε σαν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Καταλιμάτσα

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Καταλιμάτσα βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ανάφης, ανάμεσα στις παραλίες Μέσα ή Μεγάλο Ρούκουνα και Μέγα ποταμό και θέα το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και τον ανεμόμυλο. Απέχει από τη Χώρα 7,3 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός μονοπατιού που ξεκινά από τον Μέσα Ρούκουνα, φτάνει στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και μετά κατηφορίζει στην παραλία. Είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Ανάφης, μια πάρα πολύ μικρή παραλία που περιτριγυρίζεται από εντυπωσιακούς κόκκινους βράχους, απομονωμένη, με άμμο μέσα και έξω από την ακτή και επιρρεπής στους νότιους ανέμους. Ιδανική για κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. Υπήρξε το αρχαίο λιμάνι του νησιού με εμφανή κατάλοιπα στην ακτή. (Πηγή photo: google maps)

Κατσούνι

Η παραλία Κατσούνι βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ανάφης, ανάμεσα στις παραλίες Κλεισίδι και Φλαμουρού. Απέχει από τη Χώρα 2,9 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς ως το Ρούκουνα και μέσω ενός βατού μονοπατιού από το Κλεισίδι (διάρκειας περίπου 15 λεπτών). Θεωρείται από τις ομορφότερες παραλίες της Ανάφης, περιτριγυρισμένη από βράχια με ιδιαίτερους χρωματισμούς. Είναι μικρή και ήσυχη, με ψιλή άμμο έξω στην ακτή και μέσα στο νερό λίγες πέτρες, επιρρεπής στους νότιους ανέμους και έχει φυσική σκιά από αλμυρίκια. Είναι παραλία που συχνάζουν γυμνιστές. Ιδανική για κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. (Πηγή photo: google maps)

Κλεισίδι

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Κλεισίδι βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ανάφης, δίπλα ακριβώς από την παραλία του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι. Απέχει από τη Χώρα 2,6 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς ως ένα σημείο και μετά με ένα πολύ σύντομο μονοπάτι από τον Άγιο Νικόλαο. Είναι μια μεγάλη και πλατιά παραλία, αρκετά δημοφιλής, με ψιλή άμμο, επιρρεπής στους νότιους ανέμους και αλμυρίκια για φυσική σκιά. Ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Πάνω από την παραλία αναπτύσσεται ένας παραθεριστικός οικισμός, με καταστήματα εστίασης για φαγητό και ποτό, όπως επίσης και καταλύματα διαμονής. (Πηγή photo: google maps)

Λιβόσκοπος

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Λιβόσκοπος βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Ανάφης και απέχει από τη Χώρα 7,1 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή οδικώς μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, όπου ξεκινά ένας βατός χωματόδρομος. Φτάνοντας στο τέρμα του, ξεκινά ένα μονοπάτι περίπου 200 μέτρων για να φτάσουμε στην παραλία. Είναι μικρή παραλία, απομονωμένη, με ψιλή άμμο, επιρρεπής στους βόρειους και ανατολικούς ανέμους, βαθαίνει απότομα και έχει δυο μικρά αλμυρίκια για φυσική σκιά. Ιδανική για κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. (Πηγή photo: google maps)

Μέγας Ποταμός

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Μέγας Ποταμός βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ανάφης, ανάμεσα στις παραλίες Μέσα Ρούκουνας και Άγιοι Ανάργυροι, με θέα τον πανύψηλο μονολιθικό βράχο του Κάλαμου. Απέχει από τη Χώρα 6,6 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς ως ένα σημείο και μετά συνεχίζει το παλιό παράλιο μονοπάτι του Αγίου Ιωάννη για περίπου 1 χιλιόμετρο. Είναι σχετικά μικρή παραλία, απομονωμένη, με άμμο και λίγα βότσαλα σε ένα σημείο, επιρρεπής στους νότιους ανέμους και πάνω από την παραλία έχει λίγα αλμυρίκια για φυσική σκιά. Ιδανική για κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. (Πηγή photo: google maps)

Μέσα Ρούκουνας

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Μέσα Ρούκουνας βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ανάφης, ανάμεσα στις παραλίες Έξω Ρούκουνας και Καταλιμάτσα. Απέχει 4,4 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς από τον περιφερειακό δρόμο που ενώνει τη Χώρα με το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής ως ένα σημείο και μετά με μονοπάτι σχετικά εύκολο (διάρκειας περίπου 15 λεπτών). Είναι η πιο δημοφιλής και η μεγαλύτερη παραλία του νησιού που φτάνει περίπου τα 500 μέτρα, έχει άμμο μέσα και έξω από την ακτή, τα νερά βαθαίνουν σταδιακά, έχει ντους και τουαλέτες, είναι επιρρεπής στους νότιους ανέμους και έχει φυσική σκιά σχεδόν σε όλο το μήκος της ακτής από αλμυρίκια. Η δεξιά της πλευρά ενδείκνυται για γυμνισμό. Ο Ρούκουνας υπήρξε τη δεκαετία του ’70 αγαπημένος προορισμός των φυσιολατρών, λόγω της απομόνωσης, του γυμνισμού και της ελεύθερης κατασκήνωσης. Ιδανική για οικογένειες με παιδιά, κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. Η περιοχή του Ρούκουνα έχει ενταχθεί στο περιβαλλοντικό δίκτυο «Natura 2000» ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ). Πάνω από την παραλία είναι η ταβέρνα Ρούκουνα «Παπαδιά» για φαγητό και για καφέ. (Πηγή photo: google maps)

Μοναστήρι

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Μοναστήρι βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ανάφης, ανάμεσα στις παραλίες των Αγίων Αναργύρων και των Πρασιών, με θέα τον πανύψηλο μονολιθικό βράχο του Κάλαμου. Απέχει 8,6 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς με χωματόδρομο ως ένα σημείο και μετά συνεχίζεις με εύκολο μονοπάτι. Είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο κυρίως και λίγο βοτσαλάκι στο μεγαλύτερο μέρος της, είναι απομονωμένη, επιρρεπής στους νότιους ανέμους και έχει αρκετά αλμυρίκια για φυσική σκιά. Ιδανική για ελεύθερο κάμπινγκ, κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. (Πηγή photo: google maps)

Πρασά

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Πρασά βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ανάφης, στον ομώνυμο κόλπο, ακριβώς δίπλα στην παραλία Μοναστήρι, με θέα τον πανύψηλο μονολιθικό βράχο του Κάλαμου. Απέχει 8,6 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς με χωματόδρομο ως ένα σημείο και μετά συνεχίζεις με εύκολο μονοπάτι. Είναι πολύ μικρή παραλία, απόμερη, με πέτρες μέσα και έξω από την ακτή, επιρρεπής στους νότιους ανέμους και έχει αρκετά αλμυρίκια για φυσική σκιά. Ιδανική για ελεύθερο κάμπινγκ, κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. (Πηγή photo: google maps)

Φλαμούρου

Ανάφη παραλίες

Η παραλία Φλαμούρου βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ανάφης, δίπλα στο Κατσούνι, που τις χωρίζει ένας βράχος. Απέχει 4 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς ως ένα σημείο με χωματόδρομο και μετά με μικρό μονοπάτι από το Κλεισίδι. Είναι από τις πολύ όμορφες παραλίες του νησιού όπου στην ακτή ορθώνονται επιβλητικοί βράχοι που μοιάζουν σα φυσικό τείχος. Είναι μεγάλη, απομονωμένη, έχει άμμο και ρηχά νερά και επιρρεπής στους νότιους ανέμους. Ιδανική για κολύμπι με μάσκα και ψαροντούφεκο. (Πηγή photo: google maps)

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register