Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Άνδρος παραλίες

Παραλίες στην Άνδρο

Παραλίες στην Άνδρο

Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη παραλία Άνδρος

Η παραλία Αγία Αικατερίνη βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, κάτω από το ομώνυμο εκκλησάκι, κοντά στον όρμο Κορθίου, με θέα το Γυαλό και εύκολη πρόσβαση. Είναι μια μικρή παραλία, απάνεμη στο βοριά, με άμμο και ρηχά νερά, κατάλληλη για παιδιά, οργανωμένη και ιδανική για μάσκα για να θαυμάσετε τις θαλασσινές  σπηλιές. Συγκεντρώνει πολύ κόσμο, υπάρχει μια ταβέρνα ανάμεσα στα λουλούδια και τα δέντρα και ένα καφέ-μπαρ. (Πηγή photo: google maps)

Αγία Ελεούσα

Αγία Ελεούσα παραλία Άνδρος

Η παραλία Αγία Ελεούσα βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, κάτω από το ομώνυμο εκκλησάκι, κοντά στην Παλαιόπολη. Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλο. (Πηγή photo: google maps)

Αγία Μαρίνα

Αγία Μαρίνα παραλία Άνδρος

Η παραλία Αγία Μαρίνα βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, μετά την Ανερούσσα και η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο. Είναι μια μικρή και γραφική παραλία, με άμμο, ρηχά πεντακάθαρα νερά, απάνεμη, δένδρα για σκιά, κατάλληλη για παιδιά. Δεν είναι οργανωμένη αλλά πάνω στην παραλία υπάρχει ταβέρνα. Προσφέρεται για ψάρεμα και snorkeling. (Πηγή photo: Δήμος Άνδρου)

Άγιος Ιωάννης ή Κρεμμύδες

Άγιος Ιωάννης ή Κρεμμύδες παραλία Άνδρος

Η παραλία Άγιος Ιωάννης ή Κρεμμύδες βρίσκεται νοτιοανατολικά της Άνδρου, κοντά στο χωριό Αηδόνια και η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με δύσκολο χωματόδρομο. Είναι μια ερημική απάνεμη παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο, ιδανική για μάσκα. Η διαδρομή μέχρι το Γυαλό έχει θαλάσσιες σπηλιές. Το ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, πάνω από την παραλία, γιορτάζει και κάνει πανηγύρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. (Πηγή photo: google maps)

Άγιος Κυπριανός

Άγιος Κυπριανός παραλία Άνδρος

Η παραλία Άγιος Κυπριανός βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, πάνω στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Μπατσί στο Γαύριο, λίγο πριν τη «Χρυσή Άμμο» και η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο. Είναι μια μικρή παραλία με άμμο και βότσαλο, απάνεμη, ρηχά νερά, κατάλληλη για παιδιά, έχει δένδρα και βράχια για σκιά. Είναι ιδανική για καταδύσεις με μάσκα, αφού γίνονται και μαθήματα καταδύσεων, και το χαρακτηριστικό της είναι το μικρό ομώνυμο εκκλησάκι. Ακριβώς πάνω από την παραλία λειτουργεί ταβερνάκι. (Πηγή photo: google maps)

Άγιος Πέτρος

Άγιος Πέτρος παραλία Άνδρος

Η παραλία Άγιος Πέτρος βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, δίπλα στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Μπατσί στο Γαύριο, λίγο μετά τη «Χρυσή Άμμο» και η πρόσβαση είναι εύκολη με άσφαλτο. Στο σημείο που βρίσκεται η παραλία παρατηρείς τα πλοία που μπαίνουν και βγαίνουν στο λιμάνι του Γαυρίου, αλλά παράλληλα θαυμάζεις τα μικρά νησάκια Γαυριονήσια που βρίσκονται στο βάθος. Είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με μήκος σχεδόν ένα χιλιόμετρο, που ακόμα και τις μέρες του Αυγούστου δε γεμίζει. Έχει άμμο, ρηχά νερά, απάνεμη στο νοτιά, αλλά εκτεθειμένη στα μελτέμια, κατάλληλη για παιδιά, πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, beach bar και οικογενειακές ταβέρνες. Υπάρχει αρκετός χώρος και για όσους δεν προτιμούν το οργανωμένο κομμάτι της. Πολλοί την προτιμούν για τα όμορφα βράχια της στα οποία κάνουν ηλιοθεραπεία, αλλά και για τρέξιμο ή περπάτημα. (Πηγή photo: google maps)

Ανερούσσα ή Δελαβόγια

Ανερούσσα ή Δελαβόγια παραλία Άνδρος

Η παραλία Ανερούσσα ή Δελαβόγια βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, μετά το Μπατσί, ανάμεσα στις παραλίες Στιβάρι και Αγία Μαρίνα. Είναι από τις πιο μικρές αλλά και από τις πιο όμορφες παραλίες της Άνδρου, με άμμο, και οργανωμένο beach bar με ξαπλώστρες. Η συγκεκριμένη παραλία εξυπηρετεί κυρίως τους πελάτες του ομώνυμου ξενοδοχείου αλλά μπορεί να την επισκεφτεί ο οποιοσδήποτε. (Πηγή photo: google maps)

Αποθήκες

Αποθήκες παραλία Άνδρος

Η παραλία Αποθήκες βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, στην περιοχή της Σταυροπέδας, δίπλα από την παραλία Χαλκολιμιώνα. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος και από σχετικά εύκολο χωματόδρομο και υπάρχει πάρκινγκ για αρκετά αυτοκίνητα. Λένε πως η ονομασία της προέρχεται από τα μικρά υπόστεγα που έφτιαχναν, όσοι έβγαζαν έξω τις βάρκες τους το χειμώνα για να τις προστατέψουν. Είναι μια πολύ όμορφη αμμώδης παραλία, σε ένα μικρό και γραφικό κολπίσκο, επιρρεπής στα μελτέμια, ιδανική για ψαροντούφεκο και μαγευτικό βυθό με εκατοντάδες ψάρια. Στην παραλία υπάρχει beach bar που προσφέρει ξαπλώστρες και ομπρέλες. (Πηγή photo: google maps)

Ατένι

Ατένι παραλία Άνδρος

Η παραλία Ατένι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, κοντά στο χωριό Κατάκοιλο. Η πρόσβαση είναι εύκολη, με άσφαλτο που το τελευταίο τμήμα του είναι χωμάτινο, αλλά σε εξαιρετική κατάσταση. Ουσιαστικά, ο κόλπος του Ατενίου χωρίζεται σε δύο πανέμορφες αμμώδεις παραλίες, το Μικρό και το Μεγάλο Ατένι. Η μικρότερη (αριστερά) είναι η πιο δημοφιλής γιατί είναι απάνεμη από τους αέρηδες και τα μελτέμια. Μοιάζει πολύ με πισίνα, όχι μόνο λόγω απόχρωσης, αλλά και λόγω του μικρού βάθους της, που την κάνει ιδανική για παιδιά. Η μεγάλη (δεξιά) είναι μεγαλύτερη, ιδανική για surfing, έχει καντίνα που προσφέρει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Είναι από τις ωραιότερες παραλίες της Άνδρου, με βασικό χαρακτηριστικό τους γύρω αμμόλοφους, που αποτελούν ιδιαίτερο στόλισμα. (Πηγή photo: google maps)

Άχλα

Άχλα παραλία Άνδρος

Η απομονωμένη παραλία Άχλα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου και είναι από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με χωματόδρομο αρκετά δύσκολο που ξεκινά δεξιά από το χωριό Βουρκωτή. Από το χωματόδρομο θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε τη νέα μονή του Αγίου Μάμα. Από τη θάλασσα η διαδρομή είναι πολύ γοητευτική, με σπηλιές και βραχονησίδες, καθώς και το βράχο με το εκκλησάκι της Θεοτόκου, όπου φωλιάζει το θαλασσοπούλι Μαυροπετρίτης. Η παραλία είναι με άμμο και ψιλό βότσαλο, έχει βαθιά νερά, προστατεύεται από τους ανέμους, οι οποίοι φυσούν συχνά τα βράδια το καλοκαίρι. Δεν είναι οργανωμένη και τον Αύγουστο γεμίζει με σκάφη, κότερα και βάρκες. Η ονομασία της προέρχεται από τον ποταμό Άχλα που εκβάλλει στην παραλία, δημιουργώντας έναν πλούσιο υδροβιότοπο με εντυπωσιακά πλατάνια πολύ κοντά στην παραλία. Η περιοχή φιλοξενεί καβούρια του γλυκού νερού, χέλια, νεροχελώνες, λαγούς και λιβελούλες. Η εικόνα της παραλίας ολοκληρώνεται με το χαρακτηριστικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο ένα άκρο της και το Φάρο τη Γριάς που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του. (δείτε περισσότερα) (Πηγή photo: google maps)

Βίντζι

Βίντζι παραλία Άνδρος

Η παραλία Βίντζι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, κοντά στον όρμο του Κορθίου, δίπλα στην παραλία της Αγίας Αικατερίνης και έχει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο. Είναι μια μικρή παραλία, με ελάχιστη αμμουδιά, βαθιά νερά, απάνεμη, ιδανική για παιδιά, διαθέτει καμπίνες και ντους και υπάρχει ταβέρνα πάνω από το δρόμο. (Πηγή photo: google maps)

Βιτάλι

Βιτάλι παραλία Άνδρος

Η απομονωμένη παραλία Βιτάλι βρίσκεται στη βορειανατολική πλευρά της Άνδρου, κοντά στο ομώνυμο χωριό και ακριβώς δίπλα από την παραλία Γίδες. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς, αλλά τα τελευταία 3 χιλιόμετρα γίνεται με βατό χωματόδρομο, σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές μέσα από το βουνό. Είναι από τις καλύτερες παραλίες της Άνδρου που περιβάλλεται από ένα πυκνό βραχώδες τοπίο, με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, βαθιά ζεστά νερά με μικρές μακρόστενες πέτρες μέσα στη θάλασσα, φυσική σκιά όλη την ημέρα από έναν βράχο που βρίσκεται στα δεξιά της, beach bar που προσφέρει ξαπλώστρες και ταβέρνα. Στο αριστερό μέρος της παραλίας βρίσκεται το κατάλευκο εκκλησάκι που συμπληρώνει το γραφικό τοπίο της. (Πηγή photo: google maps)

Βλυχάδα

Βλυχάδα παραλία Άνδρος

Η παραλία Βλυχάδα βρίσκεται βορειοδυτικά της Άνδρου, είναι από τις πιο απομονωμένες και λιγότερο τουριστικές παραλίες του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς με χωματόδρομο από τις Μερμιγκιές. Είναι ένας μεγάλος κόλπος που ο χαρακτηριστικός του βράχος χωρίζει την παραλία στα δύο. Έχει άμμο και ψιλό βότσαλο, βαθαίνει απότομα, ιδανική για ψάρεμα και απάνεμη. Οι δύο άκρες του κόλπου σχηματίζουν σχεδόν όλες τις ώρες φυσική σκιά. (Πηγή photo: google maps)

Βόρη

Βόρη παραλία Άνδρος

Η απομονωμένη παραλία Βόρη βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, συναρπάζει με την άγρια ομορφιά της και τον εντυπωσιακό βυθό με παλιά ναυάγια. Η πρόσβαση γίνεται από θάλασσα και με χωματόδρομο από δυο σημεία. Ο χωματόδρομος που οδηγεί στη Βόρη από την Άρνη είναι σχετικά καλός. Από τη Βουρκωτή ο χωματόδρομος είναι πιο σύντομος αλλά πιο δύσκολος και στη διαδρομή θα συναντήσετε το μεταβυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου. Η πανέμορφη ερημική παραλία έχει άμμο και λευκό βότσαλο, βαθιά νερά, απάνεμη στο νοτιά, αλλά εκτεθειμένη στο βοριά, με μεγάλους βράχους τέλειους για βουτιές. Είναι ιδανική για υποβρύχιες εξερευνήσεις, αφού στο βυθό της υπάρχουν 3 από τα ναυάγια της Άνδρου. Πίσω από τα βράχια της παραλίας είναι το «SEMIRAMIS», ένα από τα ναυάγια προσάραξε το 1996, αλλά καθώς άρχισε να σκουριάζει, σπάει σε κομμάτια και σιγά-σιγά βυθίζεται. Στην παραλία Βόρη έγιναν επίσης γυρίσματα της «Μικράς Αγγλίας» του Παντελή Βούλγαρη. Το σκηνικό συμπληρώνει το ποτάμι και η πυκνή βλάστηση μέχρι το κύμα από τον ομώνυμο υγρότοπο. (Πηγή photo: google maps)

Γίδες

Γίδες παραλία Άνδρος

Η απομονωμένη παραλία Γίδες βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, δίπλα από τη Βιτάλι. Έχει άμμο με ψιλό βοτσαλάκι, αλλά είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Η πρόσβαση γίνεται με δύσκολο χωματόδρομο από το χωριό Βιτάλι. Κοντά στην περιοχή απέναντι από τον οικισμό «Καλοκαιρινή» βρίσκεται ένας οχυρωμένος χώρος «το Καστελλάκι». (Πηγή photo: google maps)

Γιάλια (Εμπρός και Πίσω)

Γιάλια (Εμπρός και Πίσω) παραλία Άνδρος

Οι παραλίες Γιάλια βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, κοντά στο χωριό Στενιές και η πρόσβαση γίνεται οδικώς, ως ένα σημείο για τις Στενιές και εν συνεχεία με σκαλιά από το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής. Η διαδρομή είναι όμορφη, γεμάτη ξερολιθιές και λυγαριές. Είναι διπλανές παραλίες που μπορεί κάποιος να πάει από τη μια παραλία στην άλλη, κολυμπώντας και επηρεάζονται από τα μελτέμια. Η εμπρός Γιάλια έχει χαλικάκι, καθώς και χοντρά βότσαλα, ενώ λειτουργεί και εστιατόριο. Η πίσω Γιάλια αποτελεί μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού και αγαπημένη της νεολαίας. Έχει λεπτή άμμο, όμορφα βράχια για βουτιές, υπέροχα νερά που βαθαίνουν ομαλά, κατάλληλη για παιδιά και ιδανική για μάσκα για εξερεύνηση του βυθού. Έχει beach bar που προσφέρει ξαπλώστρες. Στην περιοχή εκβάλει και ο ποταμός που έρχεται από την Πυθάρα, με αποτέλεσμα τα πλατάνια και οι λεύκες να φτάνουν μέχρι την παραλία προσφέροντας από νωρίς το απόγευμα σκιά στο μεγαλύτερο μέρος της. Η περιοχή έχει αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. (Πηγή photo: google maps)

Γριάς το Πήδημα

Γριάς το Πήδημα παραλία Άνδρος

Η παραλία Γριάς το Πήδημα βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Άνδρου, κοντά στον όρμο Κορθίου είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος, αλλά και οδικώς μέχρι ένα σημείο, αφού τα τελευταία 300 μέτρα είναι με πεζοπορία σε κατηφορικό μονοπάτι. Οι λάτρεις της πεζοπορίας επιλέγουν να την προσεγγίσουν από τον Γιαλό ή από την Αγία Αικατερίνη, γιατί προσφέρει μια πανέμορφη διαδρομή. Η παραλία Της Γριάς το Πήδημα είναι από τις πιο χαρακτηριστικές της Άνδρου, λόγω του μακρόστενου πέτρινου βράχου που ξεπηδά από τα νερά της, που αν τον κοιτάξεις από μια συγκεκριμένη γωνία μοιάζει με ηλικιωμένη γυναίκα που φορά μαντήλι. (δείτε περισσότερα) (Πηγή photo: google maps)

Ζόρκος

Ζόρκος παραλία Άνδρος

Η παραλία Ζόρκος βρίσκεται σε ένα πανέμορφο κόλπο, στη βορειοανατολική πλευρά της Άνδρου, μετά την περιοχή Βαρίδι. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο μέχρι το Βαρίδι και στη συνέχεια χωματόδρομος 5 χιλιομέτρων περίπου σε καλή κατάσταση, με θέα μαγευτική. Είναι μια από τις ομορφότερες και μεγάλες παραλίες στην Άνδρο και οι επιβλητικοί βράχοι που την περικλείουν, σχηματίζουν εντυπωσιακές σπηλιές. Είναι ιδανική για όσους αγαπούν το ψάρεμα, βαθιά νερά, με χοντρή άμμο η μισή και η άλλη με βότσαλο. Παρά τους βόρειους ανέμους, τα νερά της είναι πολύ ήρεμα και ζεστά. Είναι οργανωμένη ως ένα σημείο της και ακριβώς πάνω από την παραλία βρίσκεται ταβέρνα. Στο σημείο που σταματά η αμμουδιά ξεκινά η βλάστηση που αποτελεί στόλισμα ενός έτσι και αλλιώς ιδιαίτερου τοπίου, με βουνά να το αγκαλιάζουν και φυτά να γεμίζουν με ευωδιά την ατμόσφαιρα. Η δε ησυχία του μέρους είναι πραγματικά συγκλονιστική. Κάποιες στιγμές, ειδικώς μετά το απόγευμα που ο κόσμος σιγά – σιγά απομακρύνεται,  ακούγονται μονάχα τα κύματα. (Πηγή photo: google maps)

Καμινάκι

Καμινάκι παραλία Άνδρος

Η παραλία Καμινάκι βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, δίπλα στις παραλίες Βλυχάδα και Καλαμίτσι. Η πρόσβαση γίνεται με χωματόδρομο από τις Μυρμηγκιές. Έχει άμμο με βότσαλο, ιδανική για ψαροντούφεκο και είναι εκτεθειμένη στο βοριά. (Πηγή photo: google maps)

Κολώνα

Κολώνα παραλία Άνδρος

Η μικρή παραλία Κολώνα βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, στην άκρη του ομώνυμου χωριού. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται οδικώς. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar. Έχει θέα όλο το κέντρο του Μπατσίου και τα σκάφη που μπαινοβγαίνουν στο γραφικό λιμάνι. Τα εντυπωσιακά βράχια στην άκρη της, είναι ιδανικά για ηλιοθεραπεία. (Πηγή photo: google maps)

Κυπρί

Κυπρί παραλία Άνδρος

Η παραλία Κυπρί βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, πάνω στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Μπατσί στο Γαύριο, λίγο πριν τη «Χρυσή Άμμο» και αμέσως μετά τον «Άγιο Κυπριανό». Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται οδικώς. Είναι μια από τις πιο απάνεμες παραλίες που υπάρχουν στο νησί, γιατί ο όρμος της θεωρείται από τα πιο προστατευμένα από τον άνεμο αγκυροβόλια που μπορεί να βρει κανείς στην Ελλάδα. Τα νερά είναι ρηχά, η άμμος της προσφέρεται για ξυπόλητο περπάτημα πλάι στο κύμα και ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, έχει θαλάσσια σπορ και τρία πολύ όμορφα beach bars για φαγητό και ποτό. Τα νησάκια απέναντι δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό ειδικά όταν ο ήλιος δύει. (Πηγή photo: google maps)

Λύδι

Λύδι παραλία Άνδρος

Η παραλία Λύδι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, σε ένα μικρό όρμο κοντά στη Χώρα, δίπλα στην παραλία Παραπόρτι, με εντυπωσιακούς σταλακτίτες στα βόρεια και αναβλύζοντα υποθαλάσσια νερά. Είναι από τις δυσπρόσιτες και ερημικές παραλίες του νησιού, γιατί η πρόσβαση γίνεται από δύσκολο μονοπάτι και ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση και ηρεμία αλλά και για γυμνισμό. Έχει ελάχιστη άμμο με μεγάλα βότσαλα και μακριές πλάκες, δεν έχει καθόλου σκιά, είναι εκτεθειμένη στο βοριά και απλησίαστη ακόμα και δια θαλάσσης. (Πηγή photo: google maps)

Μπατσί

Μπατσί παραλία Άνδρος

Η δημοφιλής παραλία Μπατσί βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του νησιού. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται οδικώς. Βρίσκεται μέσα στο χωριό όπου η θέα του γραφικού λιμανιού αλλά των σπιτιών του παραδοσιακού και γραφικού οικισμού είναι γοητευτική. Η παραλία είναι μεγάλη με άμμο και ρηχά νερά, απάνεμη, υπάρχουν αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά, ένα μέρος είναι και πλήρως οργανωμένη και είναι ιδανική για οικογένειες. Ιδανική για νυχτερινό μπάνιο, αφού τα νερά είναι φιλικά και η νύχτα μέσα στο νερό πολύ φωτεινή από τα φώτα που τη στολίζουν τριγύρω. Έχει άρτια τουριστική υποδομή, από καταστήματα εστίασης για φαγητό και ποτό, αλλά και καταλύματα διαμονής. (Πηγή photo: google maps)

Μπουρός ή Βούρος

Μπουρός ή Βούρος παραλία Άνδρος

Η ερημική παραλία Μπουρός ή Βούρος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, δίπλα από την παραλία της Γριάς το πήδημα. Η πρόσβαση γίνεται από θάλασσα ή με δύσβατο χωματόδρομο από το χωριό Κόχυλος. Η περιοχή έχει αρκετό πόσιμο νερό. Είναι με άμμο και βότσαλο, επιρρεπής στα μελτέμια όπου μαζεύει πολύ σκουπίδι, ιδανική για ψαροντούφεκο και μάσκα για να θαυμάσεις τις θαλάσσιες σπηλιές. (Πηγή photo: google maps)

Νειμποριό

Νειμποριό παραλία Άνδρος

Η παραλία Νειμποριό βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, στα αριστερά της Χώρας, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τον κεντρικό εμπορικό της δρόμο. Από παλιά υπήρξε η κοσμική παραλία της Άνδρου, γιατί η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολα. Είναι με άμμο και βότσαλα, ρηχά νερά, απάνεμη, πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια και ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στο μέσο της στέκει ο βράχος Τούρλος που τη χωρίζει στα δυο, προσφέροντας έτσι και δυο εναλλακτικές μπάνιου. Από τη μια μεριά άμμος και από την άλλη μεριά άμμος με βότσαλα. Ο βράχος Τούρλος όλη μέρα αποτελεί μια «ξαπλώστρα» για τους κολυμβητές, αλλά το βράδυ μετατρέπεται σε ένα πανέμορφο αξιοθέατο, παρέα με τα καπετανόσπιτα της Χώρας που καθρεφτίζονται από τα βράχια στο νερό. Από την παραλία Νειμποριό αντικρύζει κανείς το διάσημο εκκλησάκι της Αγίας Θαλασσινής, την πλατεία του Αφανούς Ναύτη, το παρακείμενο σε αυτήν νησάκι της Χώρας, καθώς και το δημοφιλέστατο Φάρο Τουρλίτη. Στην παραλία εκβάλει επίσης ένα ποταμάκι που πηγάζει από το χωριό Λάμυρα. Η περιοχή έχει πληθώρα επιλογών από καταστήματα εστίασης για φαγητό και ποτό και καταλύματα διαμονής. (Πηγή photo: google maps)

Όρμος Κορθίου ή Μύλος

Όρμος Κορθίου ή Μύλος παραλία Άνδρος

Η παραλία Όρμος Κορθίου ή Μύλος βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Άνδρου. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται οδικώς. Είναι μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες του νησιού, εκτεθειμένη στα μελτέμια και ιδανική για surfing. Έχει άμμο και beach bar που προσφέρει ξαπλώστρες και ομπρέλες. (Πηγή photo: google maps)

Παλαιόπολη

Παλαιόπολη παραλία Άνδρος

Η παραλία Παλαιόπολη βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, στο τέλος του ομώνυμου χωριού και η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι. Είναι μια τεράστια παραλία με άμμο και βότσαλο. Στα δεξιά της βρίσκεται βυθισμένος ο βραχίονας του αρχαίου λιμανιού, που ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα της Άνδρου. Η περιοχή είναι κατάσπαρτη με αρχαιότητες. (Πηγή photo: google maps)

Παραπόρτι

Παραπόρτι παραλία Άνδρος

Η παραλία Παραπόρτι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, δίπλα στη Χώρα και είναι ο ένας από τους δυο κολπίσκους που «αγκαλιάζουν» την πρωτεύουσα του νησιού. Είναι μια μεγάλη παραλία με πολύ άμμο και βαθιά νερά, αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά, beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες και μια ταβέρνα σε μικρή απόσταση. Επειδή είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους χρειάζεται προσοχή όταν φυσούν βόρειοι άνεμοι, λόγω ισχυρών υπόγειων ρευμάτων. Η θέα της παραλίας προς την ενδοχώρα, το μοναστήρι της Παναχράντου και το φάρο Τουρλίτη είναι καταπληκτική. Δεξιά στα βράχια γαντζωμένο το εκκλησάκι του Αγίου Ερμόλαου και πιο πάνω το ελικοδρόμιο. Στη παραλία εκβάλει ένας μεγάλος ποταμός που πηγάζει από τη Σταυροπέδα και περνά μέσα από τα χωριά Αλαδινού, Λειβάδια και Μπαξέδες. (Πηγή photo: google maps)

Πέζα (Μικρή και Μεγάλη)

Πέζα (Μικρή και Μεγάλη) παραλία Άνδρος

Η παραλία Πέζα βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Άνδρου και είναι από τις πιο βορεινές και απομακρυσμένες παραλίες του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται με χωματόδρομο. Πρόκειται για δυο ξεχωριστές παραλίες, τη Μικρή και τη Μεγάλη Πέζα, με άμμο και βότσαλο, που έχει η καθεμιά τη δική της ξεχωριστή άγρια ομορφιά. Ιδανικές για όσους αγαπούν την απομόνωση, αλλά και για τους λάτρεις του ψαροντούφεκου. Δε συνιστώνται όταν φυσούν βόρειοι άνεμοι, καθώς λόγω της θέσης τους είναι εκτεθειμένες στα μελτέμια. (Πηγή photo: google maps)

Πισωλιμνιώνας

Πισωλιμνιώνας παραλία Άνδρος

Η παραλία Πισωλιμνιώνας βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, βόρεια του Γαυρίου και δίπλα από την παραλία Φελλός. Η πρόσβαση γίνεται με βατό χωματόδρομο 4 χιλιομέτρων, ακολουθώντας το δρόμο για το Φελλό. Πρόκειται για μια μεγάλη, απομονωμένη και πανέμορφη παραλία, με χοντρή άμμο και βότσαλο, ρηχά και αρκετά κρύα νερά, απάνεμη στο νοτιά, ιδανική για ψάρεμα και για όσους αποζητούν την απομόνωση. Το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με θέα τον Κάβο Ντόρο, συνθέτει ένα ρομαντικό εξαίσιο περιβάλλον, ειδικά τις απογευματινές ώρες. (Πηγή photo: google maps)

Πλάκα

Πλάκα παραλία Άνδρος

Η ερημική παραλία Πλάκα βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, στην περιοχή του Κορθίου κοντά στο χωριό Ζαγανιάρι. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς μέχρι το Ζαγανιάρι και μετά με χωματόδρομο που σε κάποια σημεία είναι προβληματικός. Είναι μια μικρή παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο, απάνεμη από τα συχνά μελτέμια, δένδρα που προσφέρουν σκιά και βράχια που την κάνουν ιδανική παραλία για ψάρεμα. Η παραλία βρίσκεται κάτω από το όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Φαράλη. Στην περιοχή έχουν εντοπισθεί ίχνη ενός ακόμη προϊστορικού οικισμού. Η Πλάκα ήταν παλιά τόπος συνάντησης των ψαράδων της περιοχής. Παλιά υπήρχαν πολλά «κονάκια» τέτοιων ψαράδων εκεί σημάδια από τα οποία μπορεί κανείς να δει και σήμερα κοντά στην αμμουδιά. (Πηγή photo: google maps)

Πύργος

Πύργος παραλία Άνδρος

Η παραλία Πύργος βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Άνδρου, κοντά στις παραλίες Καμινάκι και Βλυχάδα. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς, αλλά η διαδρομή είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της χωματόδρομος. Η ονομασία της προέρχεται από τον Πύργο Οστοδωσίας ή αλλιώς το Κάστρο του Μακροταντάλου, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της παραλίας. Είναι μικρή σε έκταση και από τις δυσπρόσιτες και ομορφότερες παραλίες του νησιού. Έχει άμμο και βράχια ιδανικά για ψάρεμα. Ο ορμίσκος που βρίσκεται η παραλία είναι αρκετά κλειστός, προστατεύοντας έτσι από τα μελτέμια που πνέουν από τον Κάβο Ντόρο. (Πηγή photo: google maps)

Στιβάρι

Στιβάρι παραλία Άνδρος

Η παραλία Στιβάρι βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, πάνω στο δρόμο που πάει για το Μπατσί. Είναι μια μικρή παραλία με άμμο και βότσαλο, ιδανική για ψάρεμα, που συνδυάζει γαλήνη και ηρεμία. Έχει λίγες ομπρέλες από την ταβέρνα που βρίσκεται πάνω ακριβώς από την παραλία. Στη νότια πλευρά της μικρής παραλίας εκβάλει και ένα μικρό ρεματάκι. (Πηγή photo: google maps)

Συνέτι

Συνέτι παραλία Άνδρος

Η παραλία Συνέτι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Άνδρου, ακριβώς κάτω από το ομώνυμο χωριουδάκι, ανάμεσα στη Χώρα και το Κόρθι. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς με άσφαλτο. Είναι από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού με βαθιά νερά, άμμο και κατάλευκο βότσαλο και εκτεθειμένη στα μελτέμια. Οι ψηλοί και ογκώδεις βράχοι που την περιβάλλουν, χαρίζουν στην παραλία μία σπάνια και άγρια ομορφιά και φυσική σκιά ειδικά τις απογευματινές ώρες. Χαρακτηριστικό της είναι οι υποθαλάσσιες σπηλιές που βρίσκονται κατά μήκος των βραχωδών απολήξεων του όρους Κούρβουλο και αποτελεί φυσική απόληξη της περίφημης κοιλάδας Διποτάματα με το ξακουστό ομώνυμο φαράγγι τους και τους παραδοσιακούς νερόμυλους. Εδώ γυρίστηκαν αρκετές σκηνές της ταινίας «Μικρά Αγγλία», που ανέδειξαν το φυσικό της κάλλος με τους σταλακτίτες, τις σπηλιές, αλλά και τα βαθιά καταγάλανα νερά της. Η ευρύτερη περιοχή λόγω του εξαιρετικού φυσικού της κάλλους, ενδείκνυται για πεζοπορία. Σε μικρή απόσταση από την παραλία Συνετί θα βρείτε εστιατόριο με μπαρ. (Πηγή photo: google maps)

Φελλός

Φελλός παραλία Άνδρος

Η παραλία Φελλός βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Άνδρου, κάτω από το ομώνυμο χωριό και λίγο βορειότερα από το λιμάνι του Γαυρίου, από το οποίο απέχει 5 χιλιόμετρα. Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη γιατί ο δρόμος φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Η παραλία βρίσκεται μέσα σε ένα γραφικό όρμο, πανέμορφη και πνιγμένη στο πράσινο, ανάμεσα στους χαμηλούς λόφους και τις παραθεριστικές κατοικίες. Είναι μεγάλη παραλία με άμμο, ρηχά νερά, απάνεμη, κατάλληλη για παιδιά, ιδανική για ψάρεμα και για όσους αναζητούν λίγες ώρες ξεκούρασης και απομόνωσης. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά τα αρμυρίκια που κοσμούν σχεδόν όλο το μήκος της ακτής της, προσφέρουν φυσική σκίαση. Στην παραλία Φελλός μπορεί κανείς να απολαύσει φαγητό στην ταβέρνα που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα πριν την παραλία. (Πηγή photo: google maps)

Χαλκολιμιώνας

Χαλκολιμιώνας παραλία Άνδρος

Η παραλία Χαλκολιμιώνας βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, στην περιοχή της Σταυροπέδας, δίπλα από την παραλία Αποθήκες. Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη γιατί ο δρόμος φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Η παραλία είναι μία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες της Άνδρου. Είναι αρκετά μεγάλη, με ρηχά νερά, έχει κυρίως άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, είναι κατάλληλη για παιδιά και διαθέτει beach bar που προσφέρει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η παραλία είναι περιτριγυρισμένη με βράχια που την κάνουν ιδανική για ψάρεμα. Λόγω της μορφολογία του εδάφους, αλλά και της θέσης της η παραλία δημιουργεί συνθήκες προστασίας από τους βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Πολύ κοντά στην παραλία Χαλκολιμιώνας έχει διαπιστωθεί ότι λειτουργούσαν μεταλλεία από την αρχαιότητα μέχρι και τα νεότερα χρόνια. (Πηγή photo: google maps)

Χρυσή Άμμος

Χρυσή Άμμος παραλία Άνδρος

Η παραλία Χρυσή Άμμος βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, δίπλα στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Μπατσί στο Γαύριο. Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη γιατί ο δρόμος φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Όπως φανερώνει και το όνομά της είναι στρωμένη με ψιλή άμμο, για αυτό και οι κάτοικοι κατά κύριο λόγο, την αποκαλούν και Ψιλή Άμμο. Λόγω θέσης, προστατεύεται με φυσικό τρόπο από τους δυνατούς ανέμους και τα Αυγουστιάτικα μελτέμια. Είναι μια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, πλήρως οργανωμένη, με θαλάσσια σπορ και beach bar. Η περιοχή έχει πολύ καλή τουριστική υποδομή με καταστήματα εστίασης για φαγητό και ποτό, όπως και καταλύματα διαμονής. (Πηγή photo: google maps)

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

error: Content is protected !!
You don't have permission to register