Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Άχλα Άνδρος

Άχλα στην Άνδρο

Παραλία και βιότοπος μαζί!

Η παραλία Άχλα θεωρείται μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας και όχι άδικα, αφού είναι πολλά παραπάνω από μια παραλία. Στην ουσία αποτελεί και έναν ιδιαιτέρως πλούσιο βιότοπο με εντυπωσιακό πλατανόδασος. Στην παραλία Άχλα εκβάλει ο ποταμός Άχλας, ένας από τους τρεις πιο μεγάλους ποταμούς της Άνδρου, του οποίου τα νερά τρέχουν και το καλοκαίρι, αποτελώντας ένα σημαντικό αξιοθέατο. Ο ποταμός Άχλας αναβλύζει από τις πλαγιές των βουνών της Βουρκωτής και γύρω του υπάρχει πλούσια ζωή, καθ’ όλα διαφορετική από τη αυτήν που συνήθως επικρατεί στα Κυκλαδίτικα νησιά.

Εκτός από τα ψηλά πλατάνια, υπάρχουν και μικροί καταρράκτες που καταλήγουν σε βάθρες προσφερόμενες για κολύμπι! Στο βιότοπο ζουν καβούρια του γλυκού νερού, χέλια, νεροχελώνες, λαγοί, πέρδικες, σπάνια αποδημητικά πουλιά και πολύχρωμες λιβελούλες.

Η παραλία Άχλα βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού, βόρεια της Χώρας, κάτω από το χωριό της Βουρκωτής. Έχει ψιλό, λευκό βοτσαλάκι και άμμο. Τα νερά της έχουν σμαραγδένιο χρώμα και είναι πάντα ήσυχα, ακόμη και όταν φυσά δυνατός άνεμος ή μελτέμι. Στο ένα άκρο της βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και στο άλλο ο επιβλητικός φάρος της Γριάς. Η παραλία Άχλα τον Αύγουστο γεμίζει με σκάφη, κότερα και βάρκες. Παραμένει όμως πάντα όμορφη και ένα από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα του νησιού.

Την παραλία Άχλα μπορεί κανείς να την επισκεφτεί από το χωματόδρομο ή τη θάλασσα. Προσεγγίζοντάς την από το χωματόδρομο θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τη νέα Μονή του Αγίου Μάμα, κτίσμα του 1600 μ.Χ. και Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου. Προσεγγίζοντας την μέσα από τη θάλασσα, θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει σπηλιές και βραχονησίδες. Μάλιστα, στο βράχο με το εκκλησάκι της Θεοτόκου, τον Σεπτέμβριο θα δει και το θαλασσοπούλι «Μαυροπετρίτης». Είναι ένα σπάνιο είδος γερακιού που φωλιάζει εκεί για να αναπαραχθεί, λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για τη Μαγαδασκάρη, όπου θα ξεχειμωνιάσει.

Διαμονή στην Άνδρο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register