Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ελαφονήσι στα Χανιά

Ελαφονήσι στα Χανιά

Ένα μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς

Το Ελαφονήσι στα Χανιά είναι μια στενόμακρη χερσόνησος, ένας μαγευτικός τόπος, από τις ωραιότερες ακτές και της Ελλάδας. Η εξωτική ομορφιά του οφείλεται στους αμμόλοφους, στους κέδρους, στα λευκά κρινάκια, στα μαύρα βράχια, στα σπάνια είδη ζώων και πτηνών που ζουν εκεί, στα καταγάλανα νερά και στην ολόλευκη άμμο της.

Τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας σε αυτό το εξωτικό μέρος έχουν όμορφα χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου. Σε πολλά σημεία εκεί που σκάει το κύμα η άμμος έχει μία εξαιρετική ροζ απόχρωση, που είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αυτής της ξεχωριστής παραλίας. Για να κολυμπήσετε θα χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά, εφόσον τα νερά είναι πολύ ρηχά, γεγονός που καθιστά τον προορισμό αυτό ιδανικό για παιδιά.

Η περιοχή βρίσκεται 73 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων κι έχει πάρει το όνομά της από μία βραχονησίδα. Μία στενή λωρίδα θάλασσας από ζεστά και αβαθή νερά χωρίζει την Κρήτη από το μικρό αυτό νησάκι που απέχει περίπου 200 μέτρα από την ακτή και μπορείτε να το επισκεφτείτε περπατώντας. Στο Ελαφονήσι στα Χανιά προσέκρουσε το 1907 το αυστριακό πλοίο Imperatrix και τα 38 θύματα του ναυαγίου φημολογείται ότι έχουν θαφτεί εκεί. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί ένας μεγάλος σταυρός τον οποίο θα συναντήσετε επάνω στο νησί μαζί με ένα εκκλησάκι και ένα μικρό φάρο στη νοτιοδυτική πλευρά.

Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή εντάσσονται στο δίκτυο προστασίας Natura 2000 και στην ακτή θα βρείτε πολλούς χώρους που έχουν περιφραχθεί για την προστασία της βλάστησης. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί ίσως σας φανούν υπερβολικά, αλλά ο μεγάλος αριθμός τουριστών που προσέρχονται στην παραλία τα καθιστά μάλλον ανεπαρκή.

Η παραλία είναι άρτια οργανωμένη με ναυαγοσώστη, ομπρέλες και ξαπλώστρες, μερικές καντίνες και χημικές τουαλέτες. Συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο αλλά λόγω του μεγέθους της παραλίας θα μπορέσετε να βρείτε και πιο ήσυχα σημεία.

Διαμονή στο νομό Χανίων: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register