Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Λασιθίου παραλίες

Παραλίες στο Νομό Λασιθίου

Παραλίες στο Νομό Λασιθίου

Αγία Φωτιά

Η Αγιά Φωτιά βρίσκεται ανατολικά της Ιεράπετρας με πολλά αλμυρίκια, ψιλό γκρι βοτσαλάκι και πολύ καλή οργάνωση. Τριγύρω υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και λίγες ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Άγιος Αντώνιος

Άλλη μια πολύ όμορφη παραλία με βότσαλα ακριβώς μπροστά στον οικισμό Κάτω Σέλλες. Στην παραλία υπάρχει ναός (Άγιος Αντώνιος) χτισμένος σε μικρό σπήλαιο. Έχει πεντακάθαρα νερά και είναι ιδανική για όσους επιθυμούν ησυχία μιας και είναι απόμερη. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Άγιος Παντελεήμονας

Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία με καθαρά και συνήθως ήρεμα νερά πολύ κοντά στο Καλό Χωριό. Είναι δημοφιλής προορισμός για όσους ασχολούνται με το windsurfing το καλοκαίρι και το surfing τους χειμερινούς μήνες ενώ παράλληλα είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Αλμυρός

Ο Αλμυρός βρίσκεται νότια της πόλης του Αγίου Νικολάου και είναι η πιο δημοφιλής παραλία της πόλης. Είναι αρκετά μεγάλη σε μήκος και πολύ καλά οργανωμένη, με άμμο,  πολύ ρηχά αλλά κρύα νερά λόγω της εκβολής του ποταμού Αλμυρού. Υπάρχουν πάρα πολλά καταλύματα τριγύρω και πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Αλυκές

Πρόκειται για μικρή και ήσυχη παραλία με βότσαλα δίπλα ακριβώς στις αλυκές της Ελούντας μέσα στον όρμο. Η απόσταση από το λιμανάκι της Ελούντας είναι λιγότερο από 5’ με το αυτοκίνητο ενώ μπορείτε φυσικά να φτάσετε και με τα πόδια. Η παραλία έχει θέα τόσο προς το βορρά όσο και προς το νότο. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Άμμος

Πρόκειται επίσης για μια από τις πιο κεντρικές παραλίες του Αγίου Νικολάου δίπλα ακριβώς από τη μαρίνα. Είναι οργανωμένη με αρκετά ρηχά νερά και όμορφη θέα προς τα βουνά της Σητείας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι πως έχει πάντα ήρεμα νερά δίχως κύμα. Δίπλα της και σχεδόν πάνω στο κύμα βρίσκονται αρκετά εστιατόρια. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Αμμουδάρα

Πρόκειται για μια σχετικά μικρή αμμουδιά μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγίου Νικολάου με πεντακάθαρα δροσερά νερά και υπέροχη θέα προς τον κόλπο και τα απέναντι βουνά. Η παραλία είναι δημοφιλής μεταξύ των ντόπιων ενώ υπάρχουν και μερικά εστιατόρια. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Αμμούδι

Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία μέσα στην πόλη του Αγίου Νικολάου με καθαρά νερά. Πολύ όμορφο σημείο με αρκετές καφετέριες και εστιατόρια να την περιβάλλουν. Η παραλία είναι δημοφιλής προορισμός για όσους ασχολούνται με το windsurfing ενώ είναι το meeting point των χειμερινών κολυμβητών του Αγίου Νικολάου. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Αυλάκι

Πρόκειται για μια μικρή αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά στο Σίσι, δίπλα από την παραλία Μπούφος σε ένα μικρό κόλπο. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη (μόλις 15 λεπτά με τα πόδια). Βρίσκεται στην έξοδο μικρού ρέματος που ονομάζεται και αυτό Αυλάκι. Συνιστάται να έχετε μαζί σας νερό. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Αυλάκι (Βλυχάδια)

Πρόκειται για μια εκπληκτική μικρή παραλία, για πολλούς η πιο όμορφη στη βόρεια ακτή του Μεραμπέλλου Λασιθίου. Οι ντόπιοι συχνά την αναφέρουν και ως Βλυχάδια. Βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού του Σκινιά και είναι απόμερη με πεντακάθαρα νερά και συνήθως το καλοκαίρι έχει κύμα. Ιδανική για επίσκεψη την Άνοιξη που συνήθως κοπάζουν οι βόρειοι άνεμοι. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Άσπα

Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλα και άμμο. Ιδανική για όσους αναζητούν ηρεμία μακριά από την πολυκοσμία καθώς είναι σχετικά απόμερη. Περιβάλλεται από βράχους με σπηλιές που προσφέρουν φυσική σκιά για μεγάλο τμήμα της ημέρας. Δεν είναι σπάνιο να δείτε και γυμνιστές. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Αχλιά

Η παραλία Αχλιών, ή αλλιώς Γαλήνη, βρίσκεται νοτιοανατολικά από τον Άγιο Νικόλαο. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν τουριστικές υποδομές φιλοξενίας. Ακόμη, προσφέρονται στους επισκέπτες της παραλίας αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα beach volley και beach soccer, καθώς επίσης παρέχεται η δυνατότητα θαλασσίων αθλημάτων από ιδιωτική εταιρία. Η θάλασσα είναι σχεδόν πάντα ήρεμη, καθώς η γεωγραφία της περιοχής με το φυσικό κόλπο, δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη κυμάτων. Τους χειμερινούς μήνες στη παραλία εκβάλει και ένα μικρό ρυάκι το οποίο διέρχεται από το ομώνυμο φαράγγι το οποίο συνδέει τη παραλία με το χωριό των Σχινοκαψάλων, όπου και ανήκει διοιηκητικά. (Πηγή πληροφοριών: Βικιπαίδεια)

Βάι (Φοινικόδασος)

Το μοναδικό φοινικόδασος στην Ευρώπη με την όμορφη παραλία και την πεντακάθαρη θάλασσα στο βόρειο άκρο της επαρχίας πάνω στο ακρωτήριο Σίδερο, αποτελεί μια μοναδικής ομορφιάς γωνιά της κρητικής γης. Οι φοίνικες εδώ είναι αυτοφυείς και οι συστάδες τους καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της μικρής ρεματιάς μέχρι τη θάλασσα. Το Βάι εκτός από αισθητική έχει και μεγάλη βιολογική αξία. Ο υδροβιότοπος που δημιουργείται ανάμεσα στο Φοινικόδασος και στην παραλία είναι σημαντικός για την ορνιθοπανίδα, ενώ μέσα στη θάλασσα αναπτύσσεται τεράστιος πλούτος θαλάσσιας ζωής. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Βόλια

Πρόκειται για μια σχετικά φαρδιά παραλία με βότσαλα η οποία βρίσκεται και αυτή στο κέντρο του χωριού Μίλατος. Δίπλα στην παραλία βρίσκονται διάφορα εστιατόρια και καφετέριες. Πολλοί προτιμούν τα Βόλια για το απογευματινό τους μπάνιο στη θάλασσα ώστε να θαυμάσουν και το όμορφο ηλιοβασίλεμα που προσφέρει. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Βούλισμα

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης. Είναι πλήρως οργανωμένη, μεγάλη σε έκταση, με γαλαζοπράσινα νερά και μοναδική εξωτική ομορφιά. Βρίσκεται μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από τον Άγιο Νικόλαο και το χειμώνα ενδείκνυται για surfing. Ιδανική στιγμή για να την επισκεφτείτε είναι νωρίς το πρωί. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Γαργαδόρος

Πρόκειται επίσης για μια μικρή παραλία κοντά στο κέντρο της πόλης με υπέροχη ανεμπόδιστη θέα προς τον κόλπο και τα απέναντι βουνά. Η παραλία είναι σχετικά ήσυχη ενώ υπάρχουν και μερικά εστιατόρια και καφέ. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Γούδουρας

Παραθαλάσσιο χωριό της επαρχίας Σητείας στο Λυβικό Πέλαγος. Φημισμένο ψαροχώρι για την πλούσια παραγωγή αλιευμάτων. Ο οικισμός βρίσκεται ανατολικά του Μακρύ Γιαλού και προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες τόσο εξαιτίας του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και της υπέροχης θάλασσας και παραλίας που διαθέτει. Εκτός από τα αλιεύματα και τον τουρισμό, οι εκτεταμένες καλλιέργειες πρώιμων κηπευτικών και προϊόντων θερμοκηπίων αποτελούν σημαντική πηγή πλούτου για τους κατοίκους του. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Γρα Λυγιά

Η Γρα Λυγιά είναι μια όμορφη παραλία με χοντρή άμμο, ψιλό βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια στην παραλία που προσφέρουν φυσική σκιά. Σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη αλλά υπάρχουν πολλά ελεύθερα σημεία. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν καταλύματα και αρκετές επιλογές για φαγητό. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Διανισκάρι

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη παραλία με πεντακάθαρα νερά σε ένα μικρό κόλπο. Έχει χαρακτηριστικές φαρδιές πλάκες στις οποίες μπορείτε να ξαπλώσετε. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Ελούντα, περίπου στη μέση της διαδρομής προς την Κολοκύθα. Δεν έχει σκιά και συνιστάται να έχετε μαζί σας ομπρέλα. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Θόλος

Η παραλία Θόλου βρίσκεται 29 χλμ ανατολικά του Αγίου Νικολάου. Το Θόλος είναι μια ήσυχη παραλία με πράσινα νερά και βότσαλα. Σχηματίζεται στην έξοδο μιας κοιλάδας με τεράστιους ελαιώνες η οποία φτάνει μέχρι την άμμο. Επίσης, στην παραλία υπάρχουν αρκετά και πολύ μεγάλα αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά στους επισκέπτες της. Η θάλασσα, συνήθως είναι ταραγμένη με μεγάλα κύματα, αν και η νήσος Ψείρα, που βρίσκεται απέναντι τα μετριάζει ελαφρώς. Η αριστερά πλευρά της παραλίας ωστόσο είναι λίγο πιο προστατευμένη από τους ανέμους. (Πηγή πληροφοριών: Βικιπαίδεια)

Ίτανος

Λίγο βορειότερα από το υπέροχο φοινικόδασος και την παραλία του βρίσκεται η αμμώδης παραλία της Ερμούπολης. Και εδώ ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει το καλό θαλασσινό μπάνιο με την επίσκεψη των ερειπίων της αρχαίας Ιτάνου. Της πόλης που για αιώνες υπήρξε αντίπαλος της ισχυρής Πραισού μέχρι που κατόρθωσε να οδηγήσει τη δύναμη των Ιεραπυτνίων εναντίον της και να πετύχει τον οριστικό αφανισμό της τελευταίας πόλης των Ετεοκρητών. Η πόλη παρέμεινε ισχυρό εμπορικό κέντρο όπως δείχνουν τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής εκκλησίας μέχρι και την πρώτη βυζαντινή περίοδο, μετά παραδίδει τα ηνία στην αναπτυσσόμενη πολιτεία της Σητείας.  (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Κακιά Σκάλα

Η Κακιά Σκάλα βρίσκεται ανατολικά της Ιεράπετρας στην έξοδο του φαραγγιού του Μυλωνά με τους όμορφους καταρράκτες. Είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία, με ψιλό βοτσαλάκι με ήρεμα νερά και αρκετά αλμυρίκια. Έχει πολύ καλή οργάνωση και τριγύρω υπάρχουν αρκετά καταλύματα για διαμονή. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Καλαμοκανιάς

Ο παραλία του Καλαμοκανιά βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Μακρύγιαλου, έχει χοντρή μαύρη άμμο, με καταγάλανα νερά, λίγα αλμυρίκια και ελάχιστη οργάνωση. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε καταλύματα και λίγες ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Καραβοστάσι

Είναι μια σχετικά μεγάλη παραλία με βότσαλα δίπλα στο Καλό Χωριό η οποία είναι δημοφιλής προορισμός για όσους ασχολούνται με το windsurfing το καλοκαίρι και το surfing τους χειμερινούς μήνες. Επίσης προτιμάται από όσους αναζητούν ηρεμία. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Καρούμες

Η ερημική παραλία «Καρούμες» βρίσκεται στην ανατολική ακτή της επαρχίας και ο επισκέπτης μπορεί να την προσεγγίσει είτε με βάρκα, είτε με πεζοπορία 40 λεπτών από το φαράγγι των Χοχλακιών. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Κάτω Ζάκρος

Ο επισκέπτης θα φτάσει με αυτοκίνητο στην παραλία της Ζάκρου μετά από δρόμο μιας ώρας από τη Σητεία. Εδώ όμως θα πρέπει να συνδυάσει την άφιξή του με τις ώρες που μπορεί να επισκεφτεί και το ανάκτορο της Ζάκρου, το μοναδικό μινωικό ανακτορικό κτίσμα που έχει βρεθεί στην ανατολική Κρήτη. Το ανάκτορο χτίστηκε γύρω στα 1700 π.Χ. και είχε μια πολύ σύντομη ζωή. Καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης και δεν ξανακατοικήθηκε. Οι ανασκαφές μας το έδωσαν ασύλητο με σπουδαία ευρήματα που μπορεί κανείς να δει τόσο στο αρχαιολογικό μουσείο της Σητείας, όσο και στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Καψά

Η παραλία Καψά σχηματίζεται μπροστά από την έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού. Έχει μεγάλα βότσαλα, καταγάλανα νερά, αλμυρίκια και καθόλου οργάνωση. Παρόλο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον παραλιακό δρόμο δε συγκεντρώνει καθόλου κόσμο. Δεν υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες σε κοντινή απόσταση. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Κιτροπλατεία

Πρόκειται για την κεντρικότερη παραλία του Αγίου Νικολάου δίπλα ακριβώς από το λιμάνι και το κέντρο του. Είναι πλήρως οργανωμένη με υπέροχη θέα προς τα βουνά της Σητείας. Δίπλα στην παραλία βρίσκονται πάρα πολλά εστιατόρια και καφετέριες. Η παραλία φέρει το όνομά της από το εμπόριο κίτρων το οποίο στο παρελθόν αποτέλεσε σημαντικό τμήμα της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης ενώ μέσα στη θάλασσα διακρίνονται ακόμα οι πλάκες οι οποίες χρησιμοποιούνταν για την φόρτωση των κίτρων στα καΐκια. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Κολοκύθα

Είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες της περιοχής. Βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο ελάχιστα λεπτά με το αυτοκίνητο από την Ελούντα. Από το χώρο στάθμευσης χρειάζεται λίγο περπάτημα για να φτάσετε. Συνιστάται να έχετε μαζί σας νερό. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Κουρεμένος

Λίγο πιο νότια από το Βάι βρίσκονται οι μεγάλες αμμώδεις παραλίες του Κουρεμένου και της Χιόνας με ιδανικές συνθήκες για θαλάσσια σπορ κ.α. (wind surfing). (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Κουτσουράς

Πάνω στο νότιο άξονα, λίγα χιλιόμετρα πριν το Μακρύ Γιαλό και 41 περίπου χιλιόμετρα από τη Σητεία βρίσκεται ο Κουτσουράς, το πιο καινούργιο από τα χωριά του Δήμου. Η ραγδαία ανάπτυξη του οικισμού κατά τη δεκαετία του 1980 είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σημαντικού τουριστικού. Υπέροχη παραλία με σκούρο σταχτί μοναδικό βότσαλο που βρίσκεται απλωμένο στα πλάτη της με τα πεντακάθαρα γαλανοπράσινα νερά και με τα παχύσκιωτα αλμυρίκια αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους επισκέπτες. Η παραλία βραβευμένη με γαλάζιες σημαίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πρώτη πλατύστερνη από τις νότιες παραλίες που συναντά κανείς στο δρόμο από την Ιεράπετρα προς τη Σητεία. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Λαγκαδάκι

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη, αν και αρκετά μικρή, ήσυχη παραλία. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό Κάτω Σέλλες. Η παραλία έχει βότσαλα και είναι σχετικά απόμερη για όσους αποφεύγουν την πολυκοσμία. Ιδανική για όσους τους αρέσει να εξερευνούν το βυθό με μάσκα. Συχνά έχει κύμα. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Μαζιδά Άμμος

Η παραλία Μαζιδά Άμμος βρίσκεται ανατολικά από τη Ζίρο και είναι η μεγαλύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής. Έχει ολόλευκη άμμο και τιρκουάζ νερά που θυμίζουν παραλίες της Καραϊβικής. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το ακρωτήριο Τράχηλος το οποίο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της όπου και σε μικρή απόσταση συναντά κανείς και την περίφημη Φωκοσπηλιά. Κατά μήκος της παραλίας, όπου φτάνει πλέον ασφαλτοστρωμένος δρόμος, υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια, ενώ δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα οργανωμένο σημείο. Απέναντι υπάρχουν οι τρεις νησίδες των Καβάλων (Καβάλος, Κεφαλή και Αναβάτης) ενώ στα δυτικά μπορεί κάποιος να διακρίνει εύκολα το Κουφονήσι. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Μακρύς Γιαλός

Η παραλία του Μακρύ Γιαλού είναι κατάλληλη για παιδιά και ευχάριστη για ενήλικες αφού μπορείτε να βρείτε κάθε είδους διασκέδαση και άνεση. Μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, διαμερίσματα και δωμάτια, υπηρεσίες και ανέσεις προσφέρονται τόσο στο Μακρύ Γιαλό, όσο και στις επόμενες προς τα δυτικά παραλίες και οικισμούς του Κουτσουρά, Μαύρου Κόλυμπου και Αχλιά. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Μαριδάτη

Η Μαριδάτη είναι μια όμορφη παραλία με βοτσαλάκι, στο Παλαίκαστρο Σητείας, πολύ ήσυχη, χωρίς καθόλου οργάνωση. Υπάρχουν ελάχιστα καταλύματα στην περιοχή και οι επιλογές για φαγητό είναι περιορισμένες(Από την ομάδα του Greece Destination)

Μαύρος Κόλυμπος

Ο Μαύρος Κόλυμπος βρίσκεται ανατολικά της Ιεράπετρας, έχει ψιλό βοτσαλάκι, βραχώδη βυθό, αρκετά αλμυρίκια και σχετική οργάνωση. Υπάρχουν σε κοντινή απόσταση κάποια καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Μίλατος

Είναι μια παραλία με βότσαλα η οποία βρίσκεται στην καρδιά του χωριού Μίλατος. Είναι σχετικά μικρή και πολύ ήρεμη. Δίπλα στην παραλία βρίσκονται πολλές ψαροταβέρνες όπου μπορείτε να γευτείτε φρέσκο ψάρι. Εξάλλου η Μίλατος είναι καθιερωμένος προορισμός για τους ντόπιους κάθε φορά που θέλουν να δοκιμάσουν θαλασσινά και ψάρια. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Μόχλος

Στην παραλία του όμορφου ψαροχωριού Μόχλος και στους μικρούς αλλά γραφικούς ορμίσκους στα ανατολικά και δυτικά του, μπορείτε να απολαύσετε την καθάρια θάλασσα. Λίγα μέτρα έξω από το χωριό και στο απέναντι νησάκι του Αγίου Νικολάου φαίνονται καθαρά τα ερείπια του σημαντικού μινωικού οικισμού. Η μινωική πολιτεία εδώ άκμασε κατά τη μεσομινωική περίοδο και ήταν ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της ανατολικής Κρήτης. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Μπούφος

Πρόκειται για μια σχετικά μικρή και όμορφη παραλία με άμμο και βότσαλα δίπλα στο Σίσι. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη (μόλις 10 λεπτά με τα πόδια). Τους καλοκαιρινούς μήνες το μελτέμι χαρίζει δροσιά στους λουόμενους ωστόσο δημιουργεί κυματισμό. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Μύρτος

Η παραλία Μύρτος βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό και έχει μεγάλη έκταση. Έχει ψιλό γκριζωπό βοτσαλάκι και είναι πλήρως οργανωμένη. Στην περιοχή θα βρείτε πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Ξερόκαμπος

Στις πανέμορφες παρθένες παραλίες του Ξερόκαμπου μπορείτε να απολαύσετε εκτός από την υπέροχη θάλασσα και το φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες που υπάρχουν. Μπορείτε ακόμα να διανυκτερεύσετε εδώ, αφού υπάρχουν άνετα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Κέρδος σας θα είναι η υπέροχη ανατολή. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Παπαδιόκαμπος

Στην παραλία του Παπαδιοκαμπού, βορειοδυτικά της Σητείας η ερημιά είναι πλήρης. Ο επισκέπτης θα πρέπει να έρθει με τα εφόδιά του σίγουρος ότι θα απολαύσει τη μοναξιά και την παρθένα φύση. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Παχειά Άμμος

Η Παχειά Άμμος βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Αγίου Νικολάου. Είναι μια μεγάλη σε μήκος παραλία με το δυτικό τμήμα της να έχει άμμο και στο ανατολικό, που εκβάλει το ρέμα από το φαράγγι Χα, να έχει βότσαλα. Η παραλία στα δυτικά έχει καλή οργάνωση αλλά στα ανατολικά δεν έχει καθόλου. Στην περιοχή υπάρχουν ελάχιστες επιλογές για διαμονή και φαγητό. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πλάκα

Αρκετά δημοφιλής προορισμός. Πρόκειται για οργανωμένη παραλία με μεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα βαθιά νερά. Είναι η κεντρική παραλία του χωριού Πλάκα και βρίσκεται απέναντι από το νησί της Σπιναλόγκας. Βλέπει ανατολικά και μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη ανατολή του ηλίου. Η Πλάκα διαθέτει αρκετά εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Πλατάνι

Στον ορμίσκο Πλατάνι, στη βόρεια ακτή θα απολαύσετε μια μοναχική, προκλητικά καθαρή παραλία για ήσυχο και μοναχικό μπάνιο. Στην παραλία υπάρχει ένα γραφικό φιλικό καφενεδάκι. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Σαρίκαμπος

Η παραλία Σαρίκαμπος βρίσκεται ανατολικά από το χωριό Μύρτος, στο δρόμο προς την Ιεράπετρα. Είναι μια παραλία απομονωμένη με άμμο και βραχώδη βυθό. Δε διαθέτει καθόλου οργάνωση και δεν υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Σητεία

Οργανωμένη η μεγάλη παραλία απλώνει την απέραντη αμμουδιά της στα πόδια της πόλης και προσφέρει όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια που θα απαιτήσει ο επισκέπτης. Εδώ η θάλασσα είναι κατάλληλη για κάθε είδους θαλάσσιες δραστηριότητες και αθλήματα, Jet ski, windsurfing, θαλάσσιο σκι, θαλάσσιο ποδήλατο, βρίσκονται στη διάθεση του καθενός που θα το επιθυμήσει. Πρόκειται για μια πολύβουη και πολυάνθρωπη παραλία που έχει βραβευτεί με 2 γαλάζιες σημαίες και σπάνια ερημώνει χειμώνα – καλοκαίρι. Από το λιμάνι μπορείς να εξασφαλίσεις τη δυνατότητα για όμορφη απογευματινή βαρκάδα με τα υπέροχα ψαροκάïκα. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Σχίσμα

Πρόκειται για πλήρως οργανωμένη και δημοφιλής παραλία στο κέντρο ακριβώς της Ελούντας μέσα στον όρμο. Τα νερά της είναι πολύ ρηχά ενώ είναι προστατευμένη από τα κύματα γεγονός που την καθιστά ιδιαιτέρως ασφαλή και φιλική για μικρά παιδιά. Διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Χαβάνια

Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία παρόλο που είναι οργανωμένη και έχει και καντίνα. Βρίσκεται στις παρυφές της πόλης του Αγίου Νικολάου στο δρόμο προς Ελούντα. Έχει πεντακάθαρα νερά και είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χαλαρώσουν μακριά από τον πολύ κόσμο δίχως να χρειαστεί να απομακρυνθούν από την πόλη. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Χιόνα Ελούντας

Πρόκειται για μια μικρή και ήσυχη παραλία η οποία βρίσκεται δίπλα στις διάσημες αλυκές της Ελούντας. Μπορείτε να φτάσετε πολύ γρήγορα με τα πόδια από το κέντρο της Ελούντας μιας και βρίσκεται σε πάρα πολύ μικρή απόσταση. Ιδιαιτέρως δημοφιλής σε όσους ασχολούνται με το windsurfing. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αγίου Νικολάου)

Χιόνα Σητείας

Μια ακόμα όμορφη παραλία της Σητείας που τη χαϊδεύουν οι ζεστές ακτίνες του ήλιου. Μια παραλία, κυριαρχία του γαλάζιου. Βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από το Παλαίκαστρο και δε θα σας προσφέρει μόνο τα δροσερά νερά της αλλά και την παραδοσιακή κακαβιά που μπορείτε να απολαύσετε στις γραφικές ψαροταβέρνες που θα συναντήσετε εκεί. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σητείας)

Ψιλή Άμμος

Η Ψιλή Άμμος βρίσκεται λίγο πιο νότια από το Βάι. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός μικρού μονοπατιού που την ενώνει με το Βάι. Έχει ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά, είναι σχεδόν ερημική και δε διαθέτει καθόλου οργάνωση. Δεν υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες σε κοντινή απόσταση. (Από την ομάδα του Greece Destination)

You don't have permission to register