Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Λέσβος παραλίες

Παραλίες στη Λέσβο

Παραλίες στη Λέσβο

Η Λέσβος με ακτογραμμή 370 χιλιομέτρων διαθέτει 218 καταγεγραμμένες παραλίες, όπου οι μεγαλύτερες βρίσκονται κυρίως στα νοτιότερα τμήματα. Όλες όμως οι παραλίες είναι το στολίδι του νησιού καθώς η ομορφιά τους είναι μοναδική και με ιδιαιτερότητες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Οι παραλίες της Λέσβου είναι παγκοσμίως γνωστές και εξαιρετικά δημοφιλείς καθώς φημίζονται για την καθαρότητά τους, τα κρυστάλλινα νερά και τη μοναδική ποικιλομορφία τους. Υπέροχες παραλίες με άμμο ή βότσαλο, μικρές ή μεγάλες, απομονωμένες αλλά και δυσπρόσιτες που μπορείτε να ανακαλύψετε με σκάφος προσφέρουν στιγμές γαλήνης και ξεγνοιασιάς σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς.

Άγιοι Ανάργυροι

Η παραλία των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται βόρεια του νησιού και είναι το στολίδι της Εφταλούς, μετά τις ιαματικές πηγές. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Αφήνετε το αυτοκίνητο λίγο πριν τις ιαματικές πηγές  της Εφταλού και μετά από λίγα μέτρα περπάτημα, θα βρεθείτε σε μια πιο απομονωμένη και ήσυχη παραλία με το ομώνυμο εκκλησάκι. Η παραλία των Αγίων Αναργύρων είναι βοτσαλωτή με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Υπάρχουν λουτήρες και αποδυτήρια καθώς επίσης εστιατόριο και ξενώνας στον προαύλιο χώρο της εκκλησούλας των Αγίων Αναργύρων. Είναι ιδανική παραλία για μια αναζωογονητική βουτιά μετά από ένα μπάνιο στις θερμές πηγές. Κάθε χρόνο οι παραλίες της Εφταλούς βραβεύονται με Γαλάζια Σημαία. Στην περιοχή υπάρχουν ψαροταβέρνες με τοπικούς μεζέδες και φυσικά φρέσκο ψάρι, καθώς και ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και εξοχικές κατοικίες.

Άγιος Ερμογένης

Η αμμώδης παραλία Άγιος Ερμογένης βρίσκεται νότια του νησιού σε ένα γραφικό κολπίσκο με το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Ερμογένη σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η παραλία είναι μικρή αλλά μαγευτική, καθώς κυριαρχούν τα πεύκα που κυριολεκτικά φθάνουν μέχρι την ακτή και μια μικρή ψαροταβέρνα. Η παραλία είναι μια από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Λέσβου και η απόλυτη αρμονία γαλάζιου και πράσινου καθιστά το τοπίο ειδυλλιακό.

Άγιος Ισίδωρος

Ο Άγιος Ισίδωρος είναι παραθεριστικό και τουριστικό κέντρο της Λέσβου και συνάμα ο νοτιότερος οικισμός του νησιού. Έχει μεγάλη αμμώδη παραλία με όμορφα κρυστάλλινα νερά και με ιδιαίτερα μεγάλη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Η δημοφιλής παραλία του Αγίου Ισίδωρου θεωρείται μία από τις τρεις καλύτερες και ομορφότερες παραλίες της Λέσβου. Έχει πάρει το όνομά της από την εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου που βρίσκεται στην περιοχή. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ψιλό λευκό χαλικάκι και τα νερά της είναι πεντακάθαρα και δροσερά και είναι κατάλληλη για θαλάσσια σπορ. Έχει ψηφιστεί σε δημοσκόπηση στο διαδίκτυο ως έβδομη καλύτερη παραλία στην Ελλάδα και από το 1992 βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία. Στην περιοχή υπάρχουν τουριστικές υποδομές με καταλύματα και καταστήματα εστίασης για να απολαύσετε τοπικές γεύσεις και να τις συνοδεύσετε με το φημισμένο ούζο της περιοχής.

Άγιος Στέφανος

Η παραλία του Αγίου Στεφάνου βρίσκεται ανατολικά του νησιού με ένα από τα πιο παλιά βυζαντινά εξωκλήσια του νησιού. Η αμμώδης παραλία του, με θέα τα νησιά Τοκμάκια, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους προτιμούν ήσυχες παραλίες για κολύμπι.

Αμμουδέλι

Η όμορφη αμμώδης παραλία Αμμουδέλι βρίσκεται νότια του νησιού, 300 μέτρα από την κεντρική πλατεία του Πλωμαρίου. Είναι μια μικρή γραφική παραλία που εδώ και δεκαετίες έχει φανατικούς θαυμαστές από όλο τον κόσμο. Αν διαθέτετε σκάφος ή θέλετε να περπατήσετε σε ένα δύσβατο αλλά όμορφο τοπίο, επισκεφθείτε την Παναγιά την Κρυφτή. Η μοναδικότητα του τοπίου αλλά και τα θερμά νερά που αναβλύζουν από τη θάλασσα θα σας αποζημιώσουν. Σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την περιοχή βρίσκεται η παραλία Έσο Πάπας. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και αρκετά δημοφιλής με φόντο το μεγάλο κτίριο του παλιού ελαιοτριβείου και τα Πλακάκια με τα χαρακτηριστικά κόκκινα μάρμαρα (βράχια) και τις πλάκες, ενώ δίπλα βρίσκεται το κτίριο του παλιού σαπωνοποιείου Μιχαλέλη. Επίσης υπάρχουν και άλλες μικρές παραλίες πιο απόμερες, οι περισσότερες είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος και βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου. Η περιοχή έχει τουριστική υποδομή με καταλύματα και καταστήματα εστίασης για να απολαύσετε τους υπέροχους τοπικούς μεζέδες.

Αμπέλια

Τα Αμπέλια είναι παραθαλάσσιος τουρισμός και βρίσκεται βόρεια του νησιού. Η παραλία Αμπέλια είναι με άμμο και βότσαλο με σποραδική βλάστηση από αλμυρίκια. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αποδυτήρια και ντους.  Η περιοχή έχει τουριστική υποδομή από καταλύματα και μαγαζιά εστίασης.

Άναξος

Η αμμώδης παραλία της Ανάξου βρίσκεται βόρεια του νησιού και είναι από τις γνωστότερες και καλύτερες του νησιού, καθώς πλήθος ντόπιων και τουριστών την επισκέπτονται κάθε χρόνο, λόγω της φυσικής ομορφιάς της. Από τις πιο όμορφες παραλίες της Λέσβου με ένα ποταμάκι στη δυτική πλευρά της. Η παραλία εκτείνεται σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, με ολοκάθαρα βαθιά νερά και εξαιρετικά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και λουτήρες. Επί σειρά ετών βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία, για καθαριότητα και οργανωμένη υποδομή. Από την παραλία μπορεί κανείς να δει το Μόλυβο σε μακρινή απόσταση και να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του στα beach bars της περιοχής. Στην περιοχή έχει τουριστική υποδομή με καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

Αποθήκα

Η ερημική παραλία Αποθήκα βρίσκεται νότια του νησιού και η πρόσβαση είναι με χωματόδρομο. Όμορφη παραλία, καθαρά νερά με πέτρες όμως που δεν ενδείκνυνται για τους λάτρεις της αμμουδιάς. Η μικρή καντίνα σε μικρό ύψωμα, σου προσφέρει μια πανοραμική θέα που μπορείς εύκολα να την απολαύσεις! Επίσης υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσιες δραστηριότητες.

Αρχαία Άντισσα

Η βραχώδης παραλία στην Αρχαία Άντισσα βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού, είναι ρηχή και χωρίς πολλούς επισκέπτες. Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες.

Ασπροπόταμος

Η αμμώδης παραλία Ασπροπόταμος βρίσκεται ανατολικά του νησιού, κοντά στο Μανταμάδο. Στην περιοχή έχει τουριστική υποδομή με καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

Αυλάκι

Η μικρή παραλία με φύκια και άμμο στο Αυλάκι βρίσκεται βόρεια του νησιού κοντά στο χωριό Πέτρα. Υπάρχει μια ταβέρνα με θέα στο Μόλυβο.

Αύλωνας

Η παραλία Αύλωνας βρίσκεται ανατολικά του νησιού και είναι ένας μικρός γραφικός όρμος στην είσοδο του κόλπου της Γέρας. Ένα ανόθευτο τοπίο χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις, για βουτιές και γεύσεις από παραδοσιακούς μεζέδες στα τοπικά ταβερνάκια.

Βαλούτσα

Η ερημική παραλία Βαλούτσα βρίσκεται βόρεια του νησιού και η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με τζιπ.  Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς αλλά είναι προτιμότερο να διαθέτει τζιπ διότι ο δρόμος είναι χωματόδρομος και δύσβατος. Μπορεί κανείς να φτάσει εκεί, αν πάρει το χωματόδρομο που υπάρχει ανάμεσα στην Άναξο και το Σκαλοχώρι.

Βατερά

Η παραλία των Βατερών βρίσκεται βόρεια του νησιού και είναι η μεγαλύτερη σε μήκος αλλά και μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, αλλά και του Αιγαίου. Τα Βατερά χαρακτηρίζονται από απαράμιλλη φυσική ομορφιά και είναι από τα φημισμένα θέρετρα του νησιού. Παρ’ όλα αυτά όμως, όποιος επιζητεί τη μοναξιά είναι εύκολο να τη βρει όποτε και αν πάει, καθώς η παραλία έχει μεγάλη έκταση. Πρόκειται για μια παραλία με χονδρόκοκκη άμμο και καταγάλανα νερά, οργανωμένη σε ένα μόνο τμήμα της με ξαπλώστρες και ομπρέλες, παραμένοντας έτσι στο μεγαλύτερο μέρος της παρθένα. Στο ένα τμήμα της είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar και πολλά θαλάσσια σπορ. Η παραλία βραβεύεται συχνά με Γαλάζια Σημαία λόγω των πολύ καθαρών και κρυστάλλινων νερών της. Η τοποθεσία είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ, εκδρομές με καραβάκι, ιστιοπλοΐα και ψάρεμα. Στη δεξιά πλευρά της παραλίας και σε απόσταση 3 χλμ. περίπου από το κέντρο της, βρίσκεται το ακρωτήρι του Αγίου Φωκά με το μικρό ομώνυμο εκκλησάκι χτισμένο δίπλα σε μια πρωτοχριστιανική εκκλησία, η οποία φέρει κίονες από τον Ναό του Διονύσου του Βρησαγενούς. Η περιοχή έχει πολύ καλή τουριστική υποδομή με καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

Γαββαθάς

Ο γραφικός οικισμός του Γαββαθά βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού. Η ήσυχη αμμουδερή παραλία του με τα καθαρά και ρηχά νερά του, τον καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά που μπορούν να βρουν σκιά κάτω από τα αρμυρίκια στην άκρη της παραλίας. Μερικές φορές αντιμετωπίζει το πρόβλημα της συσσώρευσης φυκιών λόγω των ρευμάτων που υπάρχουν εκεί. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους νότιους ανέμους, ωστόσο, οι λάτρεις του wind-surfing μπορούν να βρουν εδώ τον παράδεισό τους όταν πνέουν βοριάδες. Στο γραφικό λιμανάκι του βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα. Στην περιοχή υπάρχει τουριστική υποδομή μα καταλύματα και καταστήματα εστίασης για να απολαύσετε νόστιμους μεζέδες.

Γενί Λιμάνι

Η παραλία Γενί Λιμάνι βρίσκεται ανατολικά του νησιού κοντά στο χωριό Κάπη. Είναι μια μικρή παραλία με λίγα ήσυχα καφενεδάκια.

Γέρας

Η βοτσαλωτή παραλία της Γέρας βρίσκεται ανατολικά του νησιού και δυτικά της πόλης της Μυτιλήνης στον κόλπο της Γέρας. Χαρακτηριστικό της είναι τα πολλά πεύκα στην ακτή και τα κρυστάλλινα νερά της. Στη γύρω περιοχή μπορείτε να βρείτε αρκετές ταβέρνες και καταλύματα καθώς και τις ιαματικές πηγές. Κοντά στον κόλπο είναι και η όμορφη ερημική παραλία Φαρά.

Δρότας

Η παραλία Δρότας βρίσκεται νότια του νησιού, ανατολικά των Βατερών. Η πρόσβαση γίνεται με βατό χωματόδρομο μήκους 7 χλμ. από το Ακράσι. Η όμορφη βοτσαλωτή παραλία της είναι ιδανική για όσους αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση σε ένα τοπίο παρθένας ομορφιάς. Στα ταβερνάκια μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικές γεύσεις του νησιού, συνοδευόμενες με κάποιο από τα φημισμένα τοπικά ούζα.

Ευρειακή

Η παραλία Ευρειακή, το επίνειο του Παλαιόκηπου, βρίσκεται ανατολικά στον κόλπο της Γέρας. Το όνομά της οφείλεται στο εύρος της ακτής της. Είναι μια οργανωμένη παραλία με ψιλό βότσαλο και άμμο, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Στην Ευρειακή μπορούν οι λάτρεις του windsurf να ασχοληθούν με το άθλημα, όταν πνέουν οι κατάλληλοι άνεμοι. Στην περιοχή υπάρχει τουριστική υποδομή από καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

Εφταλού

Η Εφταλού, το επίνειο της περιοχής, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Λέσβου, κοντά στο Μόλυβο. Οι βοτσαλωτές παραλίες της Εφταλού είναι από τις καλύτερες της Λέσβου και ιδανικές για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Η κεντρική παραλία είναι οργανωμένη και κάθε χρόνο παίρνει γαλάζια σημαία για την καθαριότητα και τα κρυστάλλινα νερά της. Αξίζει να πάτε στο παλιό χαμάμ με τα ιαματικά νερά που έχουν σταθερή θερμοκρασία 43 βαθμών Κελσίου. Το καλοκαίρι δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που συνδυάζουν τα ιαματικά λουτρά με τις βουτιές στη θάλασσα.

Θερμή

Η βοτσαλωτή παραλία Θερμή βρίσκεται ανατολικά του νησιού. Από την πόλη έχει τακτά δρομολόγια αστικών λεωφορείων προς τη Θερμή, τα οποία καθιστούν την πρόσβαση στην παραλία της εύκολη ακόμη και αν δε διαθέτετε δικό σας όχημα.

Κάγια

Η βοτσαλωτή παραλία Κάγια βρίσκεται βόρεια του νησιού και σε μικρή απόσταση από τη γραφική Σκάλα Συκαμιάς. Είναι από τις καθαρότερες παραλίες του νησιού και για αυτό βραβεύεται σταθερά με Γαλάζια Σημαία. Στην περιοχή υπάρχουν ψαροταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι μετά το μπάνιο σας.

Καλό Λιμάνι

Η παραλία Καλό Λιμάνι ή Τσαμούρ βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού. Είναι μια απομονωμένη παραλία, με άμμο και ρηχά νερά και ιδανικός ψαρότοπος. Στον παραλιακό δρόμο υπάρχει και ταβερνάκι.

Κάμπος Αντίσσης

Η παραλία του Κάμπου βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού. Είναι μία ερημική παραλία με μεγάλα βότσαλα και λίγη λεπτή άμμο λίγα μέτρα πριν μπεις στη θάλασσα και αμμοθίνες. Σε ένα σημείο της ακτής υπάρχει και λίμνη με χελώνες.

Κανόνι

Η πανέμορφη αμμουδερή παραλία Κανόνι βρίσκεται ανατολικά του νησιού. Είναι μια πολυσύχναστη παραλία, με καθαρά ρηχά νερά, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αρκετά beach bar και εστιατόρια. Κάθε χρόνο βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία.

Καρπούζι

Η βοτσαλωτή παραλία Καρπούζι είναι νότια του νησιού με αλμυρίκια για φυσική σκιά και καντίνα.

Κοχυλοπόταμος

Η παραλία Κοχυλοπόταμος βρίσκεται δυτικά του νησιού κοντά στο χωριό Σίγρι. Είναι αμμώδης παραλία, με ψιλή άμμο, ρηχά νερά και πολλά κοχύλια (από τα οποία πήρε και την ονομασία του). Είναι ιδανική για όσους αναζητούν την πλήρη απομόνωση. Η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη, γιατί γίνεται από το χωματόδρομο που ενώνει το Σίγρι με την Ερεσό.

Κράτηγος

Η βοτσαλωτή παραλία Κράτηγος Αγριλιάς βρίσκεται ανατολικά του νησιού κατά μήκος της ακτής προς το αεροδρόμιο. Είναι μια μικρή οργανωμένη παραλία με μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα στο δρόμο. Έχει καταγάλανα νερά και αντικρίζει τις απέναντι μικρασιατικές ακτές.

Λαγκαδά

Η ερημική παραλία Λαγκαδά βρίσκεται ανατολικά του νησιού, με άμμο και χαλίκι. Η πρόσβαση είναι με χωματόδρομο.

Λιγονάρι

Η όμορφη παραλία Λιγονάρι βρίσκεται νότια του νησιού, κοντά στον κόλπο της Γέρας.

Μακαρά

Η ερημική παραλία Μακαρά βρίσκεται νότια του νησιού, με άμμο και χαλίκι. Η πρόσβαση είναι με χωματόδρομο.

Μαχαιράς

Η παραλία Μαχαιράς βρίσκεται ανατολικά του νησιού, πηγαίνοντας προς το Μανταμάδο για τον Ταξιάρχη. Είναι μια ωραία παραλία με μαύρο βότσαλο και η πρόσβαση γίνεται με χωματόδρομο.

Μελίντα

Η αρκετά δημοφιλής παραλία Μελίντα βρίσκεται νότια του νησιού και πολύ κοντά στο Πλωμάρι. Ένας επιβλητικός βράχος ύψους 10 μέτρων είναι το κύριο χαρακτηριστικό της όμορφης παραλίας, η οποία έχει μήκος ένα χιλιόμετρο και αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Στα παραθαλάσσια ταβερνάκια μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικές γεύσεις του νησιού και φρέσκα ψάρια, συνοδευόμενες με κάποιο από τα φημισμένα τοπικά ούζα και κάποιες προσφέρουν και ενοικίαση δωματίων.

Μόλυβος

Η μεγάλη παραλία του Μολύβου βρίσκεται βόρεια του νησιού, δίπλα στο ομώνυμο χωριό και είναι από τις ομορφότερες και πιο κοσμοπολίτικες του νησιού, λόγω της ηρεμίας της θάλασσας και το χρυσό της άμμου. Κάθε χρόνο βραβεύεται με γαλάζια σημαία. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια και W.C. Κατά μήκος της παραλίας μπορείτε να γευματίσετε στα εστιατόρια, δοκιμάζοντας παραδοσιακές και διεθνείς γεύσεις ή να ξεδιψάσετε πίνοντας δροσερά αναψυκτικά και κοκτέιλς σε ένα από τα beach bar της, απολαμβάνοντας την εξαιρετική θέα του κάστρου. Στο χωριό υπάρχει πολύ καλή τουριστική υποδομή με καταλύματα και καταστήματα εστίασης. Η συνέχεια της παραλίας του Μολύβου προς το άλλο άκρο του κόλπου ονομάζεται Ψυριάρα. Είναι μια αμμώδης μικρή και πιο απόμερη παραλία με καταγάλανα νερά και αλμυρίκια, τα οποία σας προσφέρουν απλόχερα τον ίσκιο τους.

Mojito Bay - 1η Καντίνα

Η παραλία Mojito Bay – 1η καντίνα βρίσκεται ανατολικά του νησιού, λίγο μετά το αεροδρόμιο. Είναι δύο κολπίσκοι με άμμο και βότσαλο, καθαρά και ζεστά νερά. Οι καντίνες διαθέτουν ομπρέλες και ξαπλώστρες για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τη θάλασσα.

Νεάπολη

Η παραλία Νεάπολη βρίσκεται ανατολικά του νησιού ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη, προς το αεροδρόμιο. Είναι κατά περιοχές βοτσαλωτές ή αμμώδεις, έχει καταγάλανα νερά και αντικρίζει τις απέναντι μικρασιατικές ακτές. Είναι μικρή οργανωμένη παραλία με καντίνα, που συγκεντρώνουν όσους αναζητούν μια κοντινή απόδραση από την πόλη της Μυτιλήνης.

Νυφίδα

Η αμμώδης παραλία Νυφίδα βρίσκεται νότια του νησιού στον κόλπο της Καλλονής. Η μεγάλη σε μήκος αμμουδιά της σε συνδυασμό με τα ρηχά και ήρεμα νερά του κόλπου, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά. Μετά το μπάνιο σας μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικούς τοπικούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα. Στην περιοχή υπάρχει τουριστική υποδομή με καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

Ξαμπελιά

Η όμορφη οργανωμένη παραλία Ξαμπελιά βρίσκεται ανατολικά του νησιού. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, αφού τα νερά της είναι καθαρά, αρκετά ρηχά και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και λουτήρες, καθώς και εστιατόριο με μπαρ.

Παλιός

Η παραλία Παλιός βρίσκεται ανατολικά του νησιού στην ομώνυμη χερσόνησο. Είναι μια γραφική τοποθεσία με θέα τα νησιά Τοκμάκια. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με χωματόδρομο από τον δρόμο μετά την παραλία του Αγίου Στεφάνου ή από τον δρόμο μετά το Μοναστήρι του Ταξιάρχη. Η περιοχή αυτή συνιστάται επίσης για τους λάτρεις του ψαρέματος.

Παναγιά η Κρυφτή

Η παραλία Παναγιά η Κρυφτή είναι νότια του νησιού σε ένα δύσβατο αλλά υπέροχο τοπίο, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι κρυμμένο σε βράχο. Η πρόσβαση γίνεται και με βαρκάρι. Από εκεί, μπορείτε να βουτήξετε στα γαλαζοπράσινα νερά και να ανακαλύψετε τις θερμές πηγές που αναβλύζουν από τα βράχια.

Παναγία Φανερωμένη

Η ερημική παραλία Παναγία Φανερωμένης βρίσκεται ανατολικά του νησιού. Είναι μία αμμώδης παραλία με έναν επιβλητικό βράχο να τη χωρίζει σχεδόν στη μέση. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο και μπορείτε να προμηθευτείτε νερό και καφέ από το μοναδικό beach bar της παραλίας.

Πεδής

Η παραλία Πεδής βρίσκεται ανατολικά του νησιού, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μανταμάδο, στο δρόμο με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη. Είναι μια από τις διασημότερες παραλίες του νησιού για την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά της και ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Ένα μέρος του είναι οργανωμένο και είναι μια περιοχή με πολλές εξοχικές κατοικίες, εστιατόρια, καφέ και μια μαρίνα για μικρά σκάφη.

Πεταλίδι

Η μικρή οργανωμένη παραλία Πεταλίδι βρίσκεται σε ένα μικρό κόλπο, ανατολικά του νησιού. Είναι ρηχή με άμμο και βότσαλο, με πεντακάθαρα νερά, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή να τσιμπήσετε κάτι στο κοντινό ξενοδοχείο.

Πέτρα

Η Πέτρα είναι ένα όμορφο ψαροχώρι και δημοφιλή τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται βόρεια του νησιού. Την ονομασία την πήρε από το μεγάλο βουνό που είναι κοντά στην παραλία. Η παραλία εκτείνεται μπροστά από το ομώνυμο χωριό, Είναι μεγάλη με χρυσαφένια αμμουδιά και μια από τις πιο ωραία οργανωμένες παραλίες του νησιού, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ταβέρνες και καφετέριες και θαλάσσια σπορ. Προσφέρει έντονη διασκέδαση μέρα-νύχτα και είναι κατάλληλη και για οικογενειακές διακοπές. Στον όρμο της Πέτρας βρίσκονται οι ακατοίκητες νησίδες Άγιος Γεώργιος, Μικρό Νησί, Γλαρονήσι και Μυρμήγκι που λειτουργούν ως οικολογικά παρατηρητήρια και προσφέρουν ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της Λέσβου. Στο χωριό υπάρχει τουριστική υποδομή με καταλύματα, καταστήματα εστίασης και καταστήματα με τουριστικά είδη.

Ποδαράς

Η παραλία Ποδαράς βρίσκεται νότια του νησιού και η πρόσβαση γίνεται με χωματόδρομο. Είναι μια παραλία με άμμο και βότσαλο, με καθαρά γαλανά νερά, ιδανική για όσους επιθυμούν να κολυμπήσουν σε μια πιο απομονωμένη και ήσυχη ακρογιαλιά, χωρίς πολλές ανθρώπινες παρεμβάσεις.  Ωστόσο υπάρχει καντίνα όπου μπορείτε να πάρετε αναψυκτικά, καφέ ή ουζάκι με μεζέ και λουτήρες με δημοτική τουαλέτα. Αν θέλετε να εξερευνήσετε το ποτάμι που υπάρχει στην άκρη της παραλίας, σίγουρα θα συναντήσετε νεροχελώνες και βατράχια.

Σίγρι

Η δημοφιλής παραλία Σίγρι βρίσκεται δυτικά του νησιού σε έναν απάνεμο κόλπο. Είναι αμμώδης με καθαρά, ρηχά νερά που την καθιστούν ιδανική και για οικογένειες με παιδιά. Στην παραλία υπάρχει καντίνα με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και αρμυρίκια που θα προστατεύουν από τον δυνατό ήλιο. Αν είστε λάτρης του wind-surfing, στην περιοχή θα έχετε πολλές ευκαιρίες να ευχαριστηθείτε το σπορ στους γύρω όρμους. Γνωστός ψαρότοπος, ενδείκνυται για ψαροτούφεκο αλλά και για φρέσκο ψάρι. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η όμορφη θέα του κάστρου από την ακτή. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε με καραβάκι το απέναντι νησάκι της Νησιώπης και να θαυμάσετε τους απολιθωμένου κορμούς δέντρων που υπάρχουν πάνω, αλλά και γύρω από το νησί, στο βυθό της θάλασσας. Έχει πολύ καλή τουριστική υποδομή με καταλύματα, καταστήματα τουριστικά και εστίασης, όπου μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακά πιάτα και φυσικά, φρέσκο ψάρι.

Σκάλα Ερεσού

Η εντυπωσιακή παραλία στη Σκάλα Ερεσού βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού και θεωρείται από τις από τις πιο αξιόλογες τουριστικές περιοχές της Λέσβου, με σύγχρονη ρυμοτομία, δενδροστοιχίες και όμορφα στέκια πάνω στην άμμο. Η παραλία είναι μεγάλη με λεπτή γκρίζα άμμο και πολύ ήρεμη γιατί δεν προσβάλλεται από τα Αιγαιοπελαγίτικα μελτέμια. Ένα μεγάλο τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ. Διαθέτει ταβέρνες με παραδοσιακούς ντόπιους μεζέδες, γραφικά καφενεδάκια και μπαράκια σε απόσταση αναπνοής από την ακτή. Η παραλία της Σκάλας Ερεσού έχει βραβευτεί πολλές φορές με τη γαλάζια σημαία και έχει κριθεί από την Ε.Ε. ως η πιο καθαρή και φροντισμένη παραλία σε όλη την Ελλάδα. Δυτικά της παραλίας υπάρχει μικρή λίμνη γεμάτη με χελώνες. Η παραλία της Σκάλας Ερεσού, είναι ιδανική για όλα τα γούστα. Αποπνέει ξεγνοιασιά για ένα απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα απόλυτης χαλάρωσης, αλλά και έντονης νυχτερινής ζωής. Ο οικισμός έχει πολύ καλή τουριστική υποδομή από καταλύματα, καταστήματα τουριστικά και καταστήματα εστίασης. Από την παραλία της Σκάλας Ερεσού, ακολουθώντας υποτυπώδη μονοπάτια και σκαρφαλώνοντας σε γυμνούς, βραχώδεις λόφους κατά μήκος της ακτής, μπορεί κανείς να φτάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην πανέμορφη παραλία της Περιστεριάς, με τη βελούδινη άμμο και τα πράσινα νερά της.

Σκάλα Καλλονής

Η μεγάλη παραλία της Σκάλας Καλλονής βρίσκεται στον κόλπο της Καλλονής. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι η μαλακή ψιλή άμμος και τα ρηχά νερά που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με παιδιά και τα όστρακα στο βυθό της θάλασσας. Είναι οργανωμένη σε μεγάλη έκταση με ομπρέλες, ξαπλώστρες, καφετέριες, εστιατόρια και θαλάσσια σπορ. Άξιο λόγου είναι και οι πελεκάνοι που κυκλοφορούν στην ακτή, οι οποίοι είναι αρκετά διασκεδαστικοί και μπορεί κανείς να περάσει αρκετή ώρα μαζί τους. Κοντά υπάρχει το μοναστήρι του Αγίου Ιγνατίου, που περιλαμβάνει 48 εκκλησάκια αφιερώματα και μία από τις σπουδαιότερες βιβλιοθήκες των Βαλκανίων, εφάμιλλη με εκείνη του Αγίου Όρους. Η τουριστική υποδομή είναι αρκετά καλή με καταλύματα, τουριστικά μαγαζιά και καταστήματα εστίασης στα οποία θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και τη γνωστή σαρδέλα Καλλονής ή αλλιώς «παπαλίνα».

Σκάλα Μιστεγνών

Η Σκάλα Μιστεγνών είναι το επίνειο του ομώνυμου χωριού και βρίσκεται ανατολικά του νησιού. Είναι ένας όρμος με ανατολικό προσανατολισμό και με ένα όμορφο γραφικό λιμανάκι. Η παραλία με τα καταγάλανα καθαρά νερά της, στη βόρεια πλευρά του λιμανιού έχει ψιλή άμμο, ενώ η νότια πλευρά της, έχει χρωματιστά βότσαλα. Είναι οργανωμένη με καφετέριες και ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακούς μεζέδες. Στον οικισμό υπάρχει αρκετά καλή τουριστική υποδομή με καταλύματα, τουριστικά μαγαζιά και καταστήματα εστίασης.

Σκάλα Νέων Κυδωνιών

Η παραλία στη Σκάλα των Νέων Κυδωνιών βρίσκεται ανατολικά του νησιού. Από τη μια πλευρά (βόρεια του λιμανιού) και μπροστά στα καφενεία η θάλασσα κρύβει στους επισκέπτες μία ευχάριστη έκπληξη: αβαθή ολοκάθαρα νερά με ψιλή άμμο. Από την άλλη πλευρά του μικρού λιμανιού στα νότια, η μορφολογία του βυθού αλλάζει εντελώς. Χοντρά ολοκάθαρα βότσαλα με μοναδικά χρώματα. Διαθέτει μερικά γραφικά ταβερνάκια που συμπληρώνουν τη μαγευτική εικόνα της περιοχής, με πλούσιους μεζέδες και φρέσκα θαλασσινά.

Σκάλα Πολιχνίτου

Η Σκάλα Πολιχνίτου είναι το επίνειο του ομώνυμου οικισμού και βρίσκεται στον Κόλπο Καλλονής με την παραλία να εκτείνεται στα πόδια του οικισμού. Είναι μία ρηχή αμμώδης παραλία με ζεστά νερά και λεπτή άμμο, οργανωμένη με ταβέρνες και καταστήματα στην παραλία. Κοντά στην περιοχή βρίσκονται και οι ιαματικές πηγές του Αγίου Ιωάννη. Στο ομώνυμο χωριό υπάρχει τουριστική υποδοχή με καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

Σκάλα Συκαμινέας

Η παραλία στη Σκάλα Συκαμινέας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Έχει πάρει το όνομά της από μια εικόνα της Παναγίας, που είναι ζωγραφισμένη με σώμα γοργόνας. Στο ομώνυμο χωριό αλλά και στα κοντινά χωριά υπάρχει τουριστική υποδομή με καταλύματα και καταστήματα εστίασης. Σε ένα βράχο δίπλα στη θάλασσα, είναι σκαρφαλωμένο το εκκλησάκι της Παναγίας της Γοργόνας, προστάτιδας των ψαράδων.

Ταβάρι

Η παραλία Ταβάρι βρίσκεται δυτικά του νησιού, είναι με άμμο και βότσαλα και ένα μεγάλο τμήμα της είναι οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και λουτήρες. Είναι μια όμορφη, απλή και γραφική παραλία με ένα μικρό λιμάνι με ταβέρνες ή καφετέριες δίπλα στη θάλασσα. Στον οικισμό υπάρχει τουριστική υποδομή με καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

Τάρτι

Η δημοφιλής παραλία Τάρτι βρίσκεται νότια του νησιού, έξω από τον κόλπο της Γέρας, στους πρόποδες ενός καταπράσινου λόφου. Είναι μία όμορφη μικρή παραλία με πλατιά και ολοκάθαρη αμμουδιά, είναι ιδανική για ψάρεμα. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και παραθαλάσσιες ταβέρνες με παραδοσιακά πιάτα και φρέσκο ψάρι. Διαθέτει ξενώνες και ταβέρνες κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα που αφήνουν στον επισκέπτη γεύση μοναδικής εμπειρίας.

Τσαμάκια

Η παραλία Τσαμάκια βρίσκεται ανατολικά του νησιού, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης και σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της. Η ακτή είναι με άμμο και βότσαλο και επί σειρά ετών βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία. Είναι η δημοτική παραλία της Μυτιλήνης. με το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας να αποτελεί πλαζ του ΕΟΤ, με εισιτήριο εισόδου. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, ντους  και beach bar που μένει ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ. Φυσική σκιά μπορείτε να αναζητήσετε και κάτω από τα δέντρα που υπάρχουν κατά μήκος της ακτής. Παράλληλα διαθέτει μικρά γήπεδα για ρακέτες, beach volley αλλά και beach soccer. Τα Τσαμάκια είναι μέρος και ιστορικής σημασίας καθώς ακριβώς απέναντι υπάρχει ένα δασάκι με πεύκα (ή τσαμάκια όπως τα λένε οι ντόπιοι) στο οποίο εκτελούσαν οι Γερμανοί τους αγωνιστές της Αντίστασης.

Τσίλια

Η ερημική παραλία Τσίλια βρίσκεται νότια του νησιού έξω από τον κόλπο της Γέρας, ιδανική για ψάρεμα και η πρόσβαση γίνεται με χωματόδρομο ή με σκάφος. Σε κάποια σημεία η ακτή είναι με χονδρό βότσαλο και σε άλλα σημεία είναι με άμμο και βότσαλο. Είναι ένας όμορφος και καλά προστατευμένος κολπίσκος με καταγάλανα νερά, όπου το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και τα ερείπια από ένα παλιό ελαιοτριβείο που κάηκε ακριβώς δίπλα στην ακτή, δίνουν τη δικιά τους σφραγίδα στη μοναδικότητα του τοπίου. Μαγευτικοί είναι επίσης και οι διπλανοί  ήσυχοι όρμοι Tσάφι, Φτέλι και Γιαλιώτισσα, που αποτελούν παράδεισο για τους σκαφάτους αλλά και για όσους θέλουν απλώς να απολαύσουν την ηρεμία του τοπίου.

Τσιχλιώντας

Η ερημική παραλία Τσιχλιώντας βρίσκεται δυτικά του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται με χωματόδρομο ανάμεσα στο Σίγρι και την Ερεσσό. Ο δρόμος θέλει πολύ προσοχή γιατί είναι δύσβατος με πολλές λακκούβες. Το ποτάμι που χύνεται στη θάλασσα στη μια άκρη της παραλίας προσθέτει μια ακόμα υπέροχη πινελιά στο μαγευτικό σκηνικό. Η παραλία Τσιχλιώντας είναι μεγάλη σε μήκος και στρωμένη με βότσαλα και άμμο. Αποτελεί καλή επιλογή για όσους θέλουν να κολυμπήσουν με ηρεμία σε πεντακάθαρα νερά. όμως φροντίστε να έρθετε εδώ με τον εξοπλισμό σας.

Τσιχράντα Μικρή και Μεγάλη

Οι αμμώδεις παραλίες Τσιχράντα βρίσκονται βόρεια του νησιού, μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό. Το ηφαιστειακό τοπίο με τα σκοτεινόχρωμα βράχια είναι εντυπωσιακό. Αν θέλετε απομόνωση, προτιμήστε τη Μικρή Τσιχράντα. Ο οικισμός έχει τουριστική υποδομή με καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

Τσόνια

Η παραλία Τσόνια βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού στον ομώνυμο οικισμό με το γραφικό λιμανάκι. Είναι μια από τις καλύτερες της περιοχής με πεντακάθαρα νερά, ενώ η αμμουδιά είναι κόκκινη με έκταση 500μ. Χαρακτηριστικό της είναι τα δελφίνια που υπάρχουν στη γύρω περιοχή. Η πρόσβαση είναι βατή αλλά υπάρχουν επίσης και δρομολόγια με καΐκι από το Μόλυβο, προς τη γραφική αυτή παραλία. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά της και στη συνέχεια να γευματίσετε σε μια από τις ψαροταβέρνες που βρίσκονται πάνω στην άμμο.

Φανερωμένη

Η παραλία Φανερωμένη βρίσκεται δυτικά του νησιού και έχει μαύρη άμμο, βότσαλα και σμαραγδένια πράσινα νερά. Η πρόσβαση είναι εύκολη ακολουθώντας αγροτικό δρόμο. Το τοπίο είναι ηφαιστειογενές και εκτεθειμένο στους βόρειους ανέμους, γεγονός που την καθιστά  ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να κάνουν wind-surfing. Η μεγάλη αμμουδιά της με τον επιβλητικό βράχο στην άκρη της είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου μακριά από την πολυκοσμία. Στην περιοχή υπάρχει και το ομώνυμο εκκλησάκι.

Φυκιότρυπα

Η παραλία Φυκιότρυπα βρίσκεται ανατολικά του νησιού στον ομώνυμο φάρο. Είναι ένας μικρός κολπίσκος με χοντρό βότσαλο και η πρόσβαση γίνεται με χωματόδρομο.

Χαραμίδα

Η παραλία Χαραμίδα βρίσκεται νότια του νησιού, στον ομώνυμο κόλπο, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο και είναι μια από τις δημοφιλέστερες της Μυτιλήνης. Είναι μία μεγάλη και υπέροχη παραλία με ολοκάθαρα νερά, άμμο και βότσαλο, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Οργανωμένη στη μεγαλύτερη έκτασή της, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και λουτήρες, ταβέρνες και καταστήματα και καταδυτική βάση. Αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού, τόσο λόγω της κοντινής της απόστασης από την πρωτεύουσα του νησιού, όσο και χάρη στη μοναδική της ομορφιά. Είναι μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει με ραγδαίους ρυθμούς τις τουριστικές της υποδομές σε καταλύματα, τουριστικά μαγαζιά, αλλά και καταστήματα εστίασης.

Χρούσος

Η παραλία Χρούσος βρίσκεται δυτικά του νησιού και είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, με χονδρόκοκκη άμμο και καθαρά κρυστάλλινα νερά. Στο ηφαιστειογενές τοπίο που την περιβάλει, υπάρχει μια πράσινη λουρίδα κάμπου, κατά μήκος του ποταμού Μαλιώντα, ο οποίος εκβάλει στην αριστερή πλευρά της παραλίας. Η πρόσβαση γίνεται με δυσκολία από χωματόδρομο (4 χλμ), αλλά είναι ήσυχη και προσφέρεται για όσους επιθυμούν ξέγνοιαστες στιγμές μακριά από την πολυκοσμία. Στις δύο άκρες της θα βρείτε καντίνες όπου μπορείτε να γευτείτε από καφέ μέχρι ιδιαίτερους μεζέδες.

Χρυσή Άμμος

Η παραλία Χρυσή Άμμος ή Κτήμα του Παπά, βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού και παρ’ ότι είναι ιδιωτική είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο. Είναι μια όμορφη παραλία, από τις λιγότερο γνωστές, καθώς  είναι απομονωμένη και φτάνετε εκεί διασχίζοντας τον οικισμό Άγιος Στέφανος, μετά από αρκετό χωματόδρομο και λίγο περπάτημα. Ο κόπος σας όμως θα αποζημιωθεί, καθώς μπροστά σας θα ξεδιπλωθεί η παρθένα ομορφιά της, με τη χρυσή άμμο και τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Pikist

You don't have permission to register