Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ψαρά

Παραλίες στα Ψαρά

Παραλίες στα Ψαρά

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στα Ψαρά υπάρχουν παραλίες διαφόρων τύπων που ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις. Θα βρείτε μεγάλες αμμουδιές, βοτσαλωτές ακρογιαλιές, κλειστούς όρμους κι απάνεμα λιμανάκια. Είναι φυσικές χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση και εκμετάλλευση.

Στη νότια πλευρά του οικισμού περνώντας κάτω από τη μαύρη ράχη και κατευθυνόμενοι προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου συναντάμε την βοτσαλωτή παραλία του Κάτω Γιαλού.

Στην αντίθετη κατεύθυνση διασχίζοντας το λιμάνι φτάνουμε στην παραλία Κατσούνη που βρίσκεται στα ανατολικά του οικισμού και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Έχει αμμουδιά και ρηχά νερά. Εδώ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το τουρνουά Beach Volley.

Στη συνέχεια της παραλίας βρίσκεται ο κόλπος της Αγίας Κυριακής, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Βγαίνοντας από τον οικισμό έχουμε την δυνατότητα δύο κατευθύνσεων. Στην πρώτη (Αριστερά) που οδηγεί στο Μοναστήρι τις Παναγίας συναντάμε μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού την Λάκκα. Σε κοντινή απόσταση από την παραλία βρίσκονται οι βραχονησίδες Νησοπούλα και Άη Νικολάκι. Μια μικρή χερσόνησος χωρίζει τη Λάκκα από την παραλία Αρχοντίκι. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία που συνδυάζει άμμο και βότσαλο. Σε απόσταση 100 μ. περίπου από την ακτή βρίσκεται το νησάκι Δασκαλειό. Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στη μικρή κοιλάδα του Φτελιού. Η μεγάλη του παραλία χαρακτηρίζεται από το απότομο βάθος του νερού.

Στη δεύτερη κατεύθυνση (Δεξιά) περνάμε ανάμεσα από περιοχές που τα παλαιότερα χρόνια καλλιεργούνταν. Ο Αχλαδόκαμπος, οι Βουρλιές, με  τα περισσότερα εξωκλήσια του νησιού. Εκεί  βρίσκεται και η παραλία της Λήμνου, μια υπέροχη βοτσαλωτή παραλία στον κόλπο του λιμένα των Ψαρών.

Τέλος περνώντας από την περιοχή Λιβάδια και διασχίζοντας το ποτάμι της Λήμνου οδηγούμαστε στη νοτιότερη παραλία του νησιού «Το Φανάρι» όπου υπάρχει ένα από τα παλαιότερα εξωκλήσια, αυτό του Αγίου Γεωργίου.

Τέλος αξίζει κανείς να νοικιάσει ψαροκάικο και να κάνει το γύρω του νησιού για να θαυμάσει τα απόκρημνα βράχια και τα καθάρια γαλάζια νερά.

Πηγή πληροφοριών: Psara Travel

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register