Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Θύμαινα

Αξιοθέατα στη Θύμαινα

Αξιοθέατα στη Θύμαινα

Η Θύμαινα παρά τη μικρή της έκταση έχει αρκετά όμορφα αξιοθέατα και σημεία ιστορικής σημασίας συνδεδεμένα με τη ζωή των Θυμαινιωτών. Η Θύμαινα είναι ένα μέρος όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να βιώσει σε απόλυτο βαθμό το αίσθημα της εξερεύνησης και της περιπλάνησης σε έναν τόπο που δείχνει αμετάβλητος στο πέρασμα των χρόνων κάνοντας τον να νιώθει ότι πραγματικά η περιπλάνησή του αυτή είναι ένα πραγματικό ταξίδι στο παρελθόν.

Αξίζει να περιπλανηθείτε και να επισκεφτείτε τον υπήνεμο κόλπο του Αγίου Νικολάου, την ιστορική πηγή της Βαγιάς που πρόσφατα άρχισε η αναστήλωση της, το πηγάδι στο Καριώτικο με το δροσερό πόσιμο νερό, το κρυμμένο Κλεφτολίμανο με τη μικροσκοπική παραλία, την κορυφή του Πάπα με την εντυπωσιακή θέα, το γέρικο πλάτανο στην πλατεία του νησιού, την εκκλησία του Σταυρού με το φιλότεχνα σκαλισμένο ξύλινο τέμπλο, τα παλιά μονοπάτια του νησιού που καταλήγουν σε διάφορες τοποθεσίες και όπου αλλού σας καλέσει το ένστικτο σας.

Ναυάγια

Θύμαινα αξιοθέατα

Η Θύμαινα δεν έχει κάποιο γνωστό χερσαίο αρχαιολογικό χώρο, αλλά στο βυθό της κρύβει αρκετά αρχαία ναυάγια. Στην περιοχή της Κεραμιδούς εντοπίστηκε ναυάγιο πλοίου γεμάτο κεραμίδια που ναυάγησε στο μικρό όρμο στα τέλη του 18ου αιώνα. Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού κατόπιν υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας το 2015 εντόπισε και κατέγραψε το εν λόγω ναυάγιο, ανελκύοντας δείγματα από το βυθό για περαιτέρω ανάλυση και τεκμηρίωση. (Πηγή photo: Πολιτιστικός Σύλλογος Θύμαινας)

Πηγή πληροφοριών: Πολιτιστικός Σύλλογος Θύμαινας

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

You don't have permission to register