Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Κόκκινη Σαντορίνη

Κόκκινη στη Σαντορίνη: Ένα τοπίο πραγματικά εξωπραγματικό

Η Κόκκινη στη Σαντορίνη είναι η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού και είναι ένα πραγματικό αξιοθέατο. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαντορίνης σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων από τα Φηρά.

Το όνομά της «προδίδει» στους επισκέπτες αυτό που θα αντικρίσουν προσεγγίζοντάς την. Μια παραλία όντως κόκκινη: Κόκκινα, εντυπωσιακά βράχια που σχηματίζουν απόκρημνους γκρεμνούς, κόκκινη άμμος και μια θάλασσα βαθιά μπλε, που αντικατοπτρίζει κι αυτή το τόσο έντονο κόκκινο. Ένα τοπίο πραγματικά εξωπραγματικό. Το ηφαίστειο της Σαντορίνης δημιούργησε στην Κόκκινη Παραλία το πιο εντυπωσιακό του έργο τέχνης. Η ίδια η φύση συνεχίζει το έργο της, καθώς η αλμύρα, ο ήλιος, το νερό της βροχής και φυσικά ο άνεμος πλάθουν ακόμα τα εντυπωσιακά βράχια και συνεχώς τους δίνουν νέα σχήματα. Στο φως του ήλιου αναλόγως την ώρα της ημέρας, η Κόκκινη μοιάζει άλλοτε σαν το κόκκινο της φωτιάς κι άλλοτε σα σκούρο βελούδο.

Η πρόσβαση στην Κόκκινη γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να ακολουθήσει το δρόμο για την παραλία του Ακρωτηρίου, αμέσως μετά τον αρχαιολογικό χώρο και από εκεί να πάρει ένα από τα καΐκια που κάνουν τη διαδρομή προς την ακτή. Με σκάφος μπορεί κάποιος να έρθει στην Κόκκινη και από τις παραλίες της Περίσσας και του Καμαρίου, που βρίσκονται κοντά. Ο δεύτερος, αλλά πιο περιπετειώδης τρόπος, είναι μέσω μονοπατιού. Ο επισκέπτης θα πρέπει να φτάσει με το αυτοκίνητο έως το ανοιχτό πάρκινγκ στο Ακρωτήρι, εκεί όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Άη Νικόλα, και από εκεί να συνεχίσει περπατώντας. Το μονοπάτι είναι σύντομο, αν και κάπως κουραστικό καθώς είναι τόσο ανηφορικό όσο και κατηφορικό, όμως δίνει την ευκαιρία στους πεζοπόρους να θαυμάσουν πολύ καλύτερα, «από κοντά», τα ηφαιστειογενή πετρώματα και φυσικά την ακτή από ψηλά.

Η Κόκκινη στη Σαντορίνη, εκτός από την κόκκινη άμμο έχει ακόμα σημεία με τη χαρακτηριστική μαύρη άμμο της Σαντορίνης, αλλά και με λευκή. Ο μικρός κολπίσκος που σχηματίζεται είναι σχετικά ήρεμος, εκτός από όταν φυσάει νοτιάς αλλά και πάλι τα κύματα συνήθως δεν εμποδίζουν τους επισκέπτες να χαρούν το κολύμπι.

Η Κόκκινη στη Σαντορίνη είναι οργανωμένη σχεδόν σε όλο το μήκος της αφήνοντας ελάχιστα ελεύθερα σημεία, ενώ στην Κόκκινη επιτρέπεται και ο γυμνισμός. Στην Κόκκινη προσφέρεται και η δυνατότητα ενοικίασης θαλάσσιου ποδηλάτου ή κανό, ενώ τα βράχια που είναι διάσπαρτα στο μικρό κόλπο δίνουν την ευκαιρία για αμέτρητες βουτιές στα πεντακάθαρα, διαυγή νερά.

error: Content is protected !!
You don't have permission to register