Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Αχαΐας παραλίες

Παραλίες στο Νομό Αχαΐας

Παραλίες στο Νομό Αχαΐας

Αιγείρα

Η παραλία που προτιμούν αρκετοί επώνυμοι. Απόδειξη οι πολλές παραθεριστικές κατοικίες διάσημων που υπάρχουν στην περιοχή. Βρίσκεται δίπλα στον οικισμό και προσφέρει χαλάρωση δίπλα στο κύμα, ψάρεμα στα φυσικά λιμανάκια της, ατελείωτες βουτιές στα καθαρά πράσινα νερά της και χαλαρωτικές βόλτες δίπλα στο γραφικό λιμάνι της.

Άκολη

Άκολη ή Άβυθος κατά τους ντόπιους, είναι η παραλία του οικισμού Ροδοδάφνης και μια από τις πιο γνωστές της Αιγιαλείας. Είναι μεγάλης έκτασης, βοτσαλωτή παραλία και όπως μαρτυρά και το όνομά της, το βάθος της είναι αμέτρητο. Γι’ αυτό και οι μάσκες εδώ είναι το πιο απαραίτητο αξεσουάρ. Στο τέρμα της πεζοδρομημένης πλευράς της θα βρείτε εγκαταστάσεις beach volley και kite surf. Διαθέτει επίσης εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και ένα πλήθος ενοικιαζόμενων δωματίων.

Ακράτα

Μεγάλη και οργανωμένη παραλία υπήρξε και αυτή παλαιότερα εστεμμένη με Γαλάζια Σημαία. Έχει έντονο τουριστικό χαρακτήρα, είναι οργανωμένη, με ψιλό χαλίκι και αγαπημένη για πλήθος κόσμου που την επιλέγει αφού είναι ικανή να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των λουομένων. Εδώ θα βρε κανείς από παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια έως καφετέριες και μπαράκια. Κάποια είναι ανοιχτά όλο το χρόνο.

Αλυκή

Μόλις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του Αιγίου Αχαΐας θα βρείτε την παραλία της Αλυκής. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία που βρίσκεται δίπλα στον ομώνυμο υδροβιότοπο και είναι κάτοχος Γαλάζιας Σημαίας. Είναι πολυσύχναστη αλλά χωρίς φασαρία, συνήθως απάνεμη με παραλιακές ταβέρνες.

Βαλιμίτικα

Εδώ μιλάμε για δύο παραλίες, το ίδιο όμορφες, δίπλα στον ποταμό Σελινούντα, ο οποίος διασχίζει την ανατολική πλευρά του χωριού Βαλιμίτικα με μια παράλληλη πορεία. Η δεύτερη προς τα Νικολέικα είναι πιο μεγάλη και πιο τουριστική.

Διγελιώτικα

Η παραλία του ήσυχου ομώνυμου χωριού είναι οργανωμένη και από το 2005 συνεχόμενα βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ εδώ το καλοκαίρι μπορείτε να κολυμπάτε ήσυχοι αφού υπάρχει ναυαγοσώστης. Στην παραλία αυτή μαζεύονται και οι λάτρεις του ketesurf μιας και οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή ευνοούν πολλές φορές.

Εγκάλη

Η πεντακάθαρη παραλία του Διακοπτού έχει υπέροχα νερά, είναι στρωμένη με ψιλό βότσαλο και δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα και δεν αφήνει τους ανέμους να την αγγίξουν. Ενώ μοιάζει σαν κρυμμένο μυστικό, αφού για να την ανακαλύψετε θα προσπεράσετε τις διπλανές δύο παραλίες. Αυτή στο λιμάνι του Διακοπτού και αυτή από το λιμάνι προς το ποτάμι. Θα τη βρείτε στο τέλος του παραλιακού δρόμου, από το λιμάνι προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη δεύτερη παραλία. Στο νότιο άκρο της θα βρείτε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Αχαΐας και θα επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ.

Ελαιώνα

Η παραλία Ελαιώνα είναι η καθαρή και όμορφη, αμμώδης παραλία του Διακοπτού. Οργανωμένη, διαθέτει παιδική χαρά για τους μικρούς και beach volley για τους μεγάλους, όπου το καλοκαίρι διοργανώνονται τουρνουά. Εδώ το παρκάρισμα των αυτοκινήτων δεν αποτελεί πρόβλημα αφού υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης. Στον παραλιακό δρόμο της και στον πολυπόθητο ίσκιο των μοσχοϊτιών της θα βρείτε πλήθος από καφετέριες, μπαρ και γραφικά ταβερνάκια.

Λαμπίρι

Είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσει κανείς μπαίνοντας στην Αιγιαλεία από την Πάτρα. Ένας φυσικός κόλπος και με το χάδι των πεύκων να φτάνει ως τη θάλασσα. Είναι μικρή και τα νερά της βαθαίνουν σταδιακά. Εξαιρετικά παραθαλάσσια ταβερνάκια, πολυτελή beach bar αλλά και πολλές καφετέριες θα ικανοποιήσουν αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τη διασκέδαση με τις βουτιές τους.

Πούντα

Η παραλία του χωριού Τράπεζας είναι ίσως η πιο γοητευτική και περισσότερο δημοφιλής της Αχαϊκής ακτογραμμής. Κρύα με βαθιά νερά συγκαταλέγεται στις καλύτερες της Βόρειας Πελοποννήσου. Είναι μεγάλη και εύκολα προσβάσιμη με μικρό βότσαλο και Γαλάζια Σημαία. Έχει ωστόσο δύο προσωπικότητες. Με το ένα τμήμα της να είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, ντους, υποδομές για άτομα με ειδικές ανάγκες, εστιατόρια, καφετέριες και beach bars. Κατάλληλη για οικογένειες και μεγάλες παρέες. Το άλλο κομμάτι της είναι γι’ αυτούς που προτιμούν την ησυχία.

Ροδιά

Η μικρή βοτσαλωτή παραλία έχει πεντακάθαρα, ρηχά νερά και είναι ιδανική για όσους προτιμούν την ησυχία. Το χωριό της Ροδιάς έχει ιδιαίτερα παραδοσιακό χρώμα, χαρακτηριστική πλατεία με το γραφικό εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ταβέρνες, καφενεία και σήμα κατατεθέν ένα υπεραιωνόβιο πλάτανο στη μέση του δρόμου που οδηγεί στην παραλία.

Σελιανίτικα - Λόγγος

Ο γραφικός κόλπος με τα γαλαζοπράσινα νερά, ενώνει τα δύο όμορφα ψαροχώρια, καταφέρνοντας να τα αναδείξει σε δημοφιλείς προορισμούς χωρίς όμως να χάσουν καθόλου το παραδοσιακό στοιχείο τους. Ταβέρνες, χώροι αναψυχής και ξενοδοχείο θα συμπληρώσουν το τρίπτυχο ήλιος, θάλασσα διασκέδαση.

Τέμενη

Μια γειτονική γραφική παραλία στο Αίγιο είναι και η παραλία της Τέμενης. Έχει άμμο και βότσαλο και ένα μεγάλο τμήμα της είναι οργανωμένο. Όλη η περιοχή είναι καταπράσινη ενώ, κατά μήκος του δρόμου, θα βρείτε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες.

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Αιγιαλείας

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register