Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Αρκαδίας παραλίες

Παραλίες στο Νομό Αρκαδίας

Παραλίες στο Νομό Αρκαδίας

Ανάβαλος

Μία από τις πολλές μικρές και ήσυχες παραλίες που συναντά κανείς στη διαδρομή από το Άστρος προς την Αργολίδα λίγο πριν το Κιβέρι και μετά το Ξηροπήγαδο. Η παραλία βρίσκεται στα σύνορα των δύο νομών και διαθέτει άμμο και καθαρά νερά, ενώ πήρε το όνομά της από τη γνωστή υποθαλάσσια καρστική πηγή γλυκού νερού του Ανάβαλου που πηγάζει σε Κυνουρία και Αργολίδα. Στην περιοχή υπάρχει το γυναικείο μοναστήρι της Οσίας Μακρίνας (αδελφής του Μεγάλου Βασιλείου), που ξεκίνησε να χτίζεται το 1971 σε χώρο της Μητρόπολης Αργολίδας και σήμερα βρίσκονται εκεί οι παιδικές κατασκηνώσεις της μητρόπολης. Το μοναστήρι γιορτάζει στις 19 Ιουλίου.

Αρκαδικό Χωριό

Η ομώνυμη παραλία του πρότυπου οικισμού του Αρκαδικού χωριού στο δρόμο από τον Άγιο Ανδρέα προς το Λεωνίδιο. Βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο από τον οικισμό. Η παραλία αποτελεί μικρό κόλπο που εκτείνεται σε 110 μέτρα μήκος. Παραλία με βότσαλο με νερά καθαρά και όχι ιδιαίτερα βαθιά. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω μονοπατιού. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, διαθέτει όμως τουαλέτες, ντους και κάδους απορριμμάτων. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν σκίαστρα από πανί πάνω σε σιδερένιους πασσάλους. Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται στα 150 άτομα.

Άστρος (Πλαζ)

Πρόκειται για την παραλία που ξεκινά στην ουσία από την άκρη του λιμανιού και τερματίζει 5 χιλιόμετρα νοτιότερα στο Χερρονήσι κοντά στις ακτές του Αγίου Ανδρέα. Είναι η κεντρική παραλία μπροστά στις ψαροταβέρνες και τα καφέ του Παραλίου Άστρους με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, ενώ οι λάτρεις των σπορ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα κάνοντας το αγαπημένο τους σπορ. Η παραλία είναι οργανωμένη και ιδανική για όλες τις ηλικίες. Ενώ κανείς μπορεί να απολαύσει μία υπέροχη βόλτα δίπλα στο γραφικό λιμανάκι και την απίστευτη θέα από το Κάστρο του Παραλίου Άστρους και το «Νησί».

Ατσίγγανος

Από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Κυνουρίας, βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το Άστρος. Εκτείνεται σε μήκος 4 χιλιομέτρων και μπορεί να εξυπηρετήσει γύρω στις  πέντε χιλιάδες άτομα. Αποτελεί ιδανική παραλία για όλες τις ηλικίες. Παραλία αμμώδης  και  με βότσαλο. Όμορφο περιβάλλον με αλμυρίκια, λεύκες και φοίνικες. Ρηχά και ζεστά νερά κατάλληλα για παιδιά. Η θάλασσα βαθαίνει στα πέντε μέτρα από την ακτή. Στην περιοχή λειτουργούν και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης. Τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο και διαθέτει υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, τουαλέτες, ντους, κάδους και καλάθια απορριμμάτων. Στην ακτή υπάρχει ναυαγοσωστική βάση και αναψυκτήριο. Επίσης οργανωμένος χώρος για ρακέτες, γήπεδο ποδοσφαίρου και χώρος στάθμευσης οχημάτων στο νότιο άκρο. Στον Ατσίγγανο υπάρχει δυνατότητα για το  θαλάσσιο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Ευαγγελίστρια

Μπαίνοντας στο Ξηροπήγαδο από Αργολίδα μετά την Ευαγγελίστρια κάνουμε αριστερά στα πρώτα σπίτια δίπλα στο μικρό ελαιώνα. Μετά από ένα σύντομο κατέβασμα με σκαλιά θα φτάσουμε στην ήσυχη παραλία με βότσαλο με τις σπηλιές κάτω από τα σπίτια.

Ζαρίτσι

Μετά το Κρυονέρι, έχει σειρά η παραλία Ζαρίτσι, όπου υπάρχει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Χριστόφορου. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να κατασκηνώσει στο οργανωμένο κάμπινγκ της περιοχής και να χαρεί τη μοναδική θάλασσα και την όμορφη φύση. Στις 9 Μαΐου όσοι βρεθούν στο Ζαρίτσι Αρκαδίας, θα ζήσουν την εμπειρία του μικρού όμορφου πανηγυριού στη γιορτή του Αγίου Χριστόφορου. Για την εξυπηρέτηση των παραθεριστών, εκτός του κάμπινγκ, υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες, αλλά και beach bar, για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Θιόπαφτο

Στο δρόμο πριν από τη Σταματική, ο επισκέπτης συναντά την πολύ όμορφη και ήσυχη, με ψιλό βότσαλο και λίγη άμμο, γραφική παραλία Θιόπαφτο. Πρόκεται για μια μικρή παραλία, με γαλανά νερά και πλούσια φύση να την περιβάλλει.

Κίσσακας

Μετά τον Τυρό, 2 χλμ από τα Πέρα Μέλανα και στρίβοντας αριστερά πριν από το Λιβάδι, ο δρόμος οδηγεί στην παραλία του Κίσσακα. Πρόκειται για μια μικρή, σμαραγδένια παραλία που στολίζεται από βράχους στα βόρεια. Η παραλία περιβάλλεται από πλούσια φύση και χαρακτηριστικό της είναι το μικρό άσπρο βότσαλο.

Κρυονέρι

Προτού συναντήσετε το γραφικό Τυρό, στα 10 χιλιόμετρα βρίσκεται ο οικισμός του Κρυονερίου. Την ονομασία του την έλαβε αφενός από τις πηγές που υπάρχουν στη στεριά, μία εκ των οποίων υδροδοτεί και το νησί των Σπετσών μέσω υδροφόρων πλοίων, αλλά και από το γλυκό νερό που αναβλύζει μέσα στη θάλασσα. Η ξακουστή παραλία του, με τα εξωτικά καταγάλανα νερά, είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στους νέους κάθε ηλικίας, αφού το άρτια οργανωμένο beach bar που λειτουργεί εκεί δίνει το ρυθμό της καλοκαιρινής διασκέδασης μέχρι πρωίας. Όσοι αγαπούν τις υποβρύχιες εξερευνήσεις, μπορούν να απολαύσουν μια αξέχαστη βόλτα στο υποθαλάσσιο σπήλαιο. Ταβερνάκια και ενοικιαζόμενα καταλύματα σε μεγάλη ποικιλία είναι στη διάθεση των επισκεπτών που θέλουν να απολαύσουν τη γνήσια φιλοξενία της Νότιας Κυνουρίας.

Λάκκος

Φεύγοντας από το Λεωνίδιο προς Σαμπατική, υπάρχει ο Λάκκος, ένας οικισμός του οποίου οι κάτοικοι ασχολούνται με την καλλιέργεια κηπευτικών. Ο επισκέπτης θα συναντήσει θερμοκήπια και περνώντας μέσα από αυτά, θα φτάσει στην ευρυμέτωπη παραλία του Λάκκου, με άμμο και βότσαλο.

Λιβάδι

Η παραλία Λιβάδι βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος του Τυρού, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο. μπροστά από το μικρό ομώνυμο οικισμό. Είναι μια ήσυχη παραλία, με μικρό βότσαλο και άμμο, με πεντακάθαρα νερά. Στις πλαγιές των βουνών φαίνονται τα χωριά Μέλανα και Πραματευτή. Υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.

Λυγεριά

Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου και έχει βραβευτεί για αυτό το λόγο. Η παραλία του Λυγεριά βρίσκεται δίπλα από την παραλία του Τυρού. Οι δύο παραλίες χωρίζονται από ένα βράχο, που πάνω του δεσπόζουν ανεμόμυλοι. Στα πεντακάθαρα γαλάζια νερά της ο επισκέπτης θα απολαύσει υποβρύχιες εξερευνήσεις και στιγμές χαλάρωσης.

Ξηροπήγαδο

Παραλία ή παραλίες (το ίδιο όνομα φέρουν 4 παραλίες) στο ομώνυμο χωριό της Κυνουρίας. Ήσυχο περιβάλλον, βότσαλο, πεντακάθαρα νερά και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ψαροταβέρνες που λειτουργούν όλο το χρόνο. Το Ξηροπήγαδο βρίσκεται στα σύνορα Αρκαδίας- Αργολίδας και προσφέρει ιδανικές διακοπές για όσους αναζητούν χαλάρωση. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί με επίκεντρο το Ξηροπήγαδο στις γύρω περιοχές τόσο της Κυνουρίας όσο και της Αργολίδας. Η παραλία διαθέτει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο (wi-fi).

Παλιόχανο

Παραλία των Κάτω Βερβένων με ρηχά πεντακάθαρα νερά και πλούσια αμμουδιά. Το όνομά της εικάζεται ότι το πήρε από το γεγονός ότι το 1800 εκεί ήταν χάνι. Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε και το λιθόκτιστο κτίσμα της μεταβυζαντινής εποχής Παλιόχανο, δέκα χιλιόμετρα από την παραλία, που φέρει πολεμίστρες από όλες τις πλευρές και μέχρι σήμερα προκαλεί ερωτηματικά στους επισκέπτες για την αρχιτεκτονική και τεχνοτροπία του. Από το χώρο όπου βρίσκεται το κτίριο λέγεται ότι μεταφερόταν ασβέστης στις απέναντι περιοχές της Αργολίδας. Κοντά στο Παλιόχανο βρίσκεται σπηλιά από την οποία αναβλύζει υφάλμυρο νερό, το οποίο όμως ήταν πόσιμο για τα ζώα. Επίσης ένα χιλιόμετρο μακριά στη θέση Πύργος ή Ανεμόμυλος υπήρχε στην αρχαιότητα φυλακείο που ήλεγχε το δρόμο από την Αργολίδα στην Κυνουρία.

Παπαδημητρίου

Περνώντας το Κιβέρι και στο δρόμο προς το Ξηροπήγαδο, στο δρόμο αριστερά μας βρίσκουμε συνεχόμενα μικρά κολπάκια με όμορφες και ήσυχες παραλίες. Εδώ θα βρούμε μία πολύ όμορφη αμμουδερή παραλία στην οποία κατεβαίνουμε από στριφογυριστή σιδερένια σκάλα.

Πλάκα

Σε μικρή απόσταση από το Λεωνίδιο βρίσκεται η όμορφη Πλάκα, το λιμάνι του Λεωνιδίου. Είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός που στολίζεται από ένα γραφικό λιμανάκι. Εκεί βρισκόταν και το αρχαίο λιμάνι του Λεωνιδίου. Η Πλάκα έχει δύο πολύ όμορφες παραλίες εκατέρωθεν του λιμανιού της. Η μικρότερη από αυτές βρίσκεται δεξιά του λιμανιού και η μεγαλύτερη (Τερπνόν) αριστερά. Και οι δύο έχουν ψιλό βότσαλο. Η Πλάκα συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές το καλοκαίρι και έχει αρκετές ταβέρνες με καλό ψάρι. όπως και κέντρα αναψυχής. Στο δρόμο προς Λεωνίδιο, και σε μικρή απόσταση από τον οικισμό της Πλάκας, βρίσκονται τα ερείπια των Βρασιών, της σημαντικότερης αρχαίας πόλης της Κυνουρίας.

Πόρτες

Νότια του Παραλίου Άστρους, πήρε το όνομά της από την περιοχή Πόρτες Μελιγούς. Τρία λεπτά από το κέντρο του Άστρους και 10 λεπτά με ποδήλατο. Αποτελεί την παλιά εκβολή της λίμνης Μουστού που σήμερα είναι ανενεργή. Ένα τμήμα της απόστασης είναι βατός χωματόδρομος. Η παραλία διαθέτει χοντρή άμμο με βοτσαλάκι και βαθιά δροσερά και πεντακάθαρα νερά, ενώ λόγω των ανέμων η παραλία είναι κατάλληλη για θαλάσσια σπορ. Επίσης υπάρχουν ευκάλυπτοι για φυσική σκιά και καντίνα για καφέ, αναψυκτικό και παγωτά. Υπάρχει και άλλη κατασκευή «πόρτα» της εποχής του Όθωνα.

Πούλιθρα

Τα Πούλιθρα, λίγο έξω από το Λεωνίδιο, είναι ένας μικρός γραφικός οικισμός, ανέγγιχτος από την τουριστική εκμετάλλευση. Προσφέρεται για ήσυχες διακοπές μέσα στην πλούσια αρκαδική φύση. Η παραλία, στις παρυφές του Πάρνωνα, με τα καταγάλανα νερά, χαρακτηρίζεται από μικρό βοτσαλάκι. Με βαρκάκι μπορείτε να φτάσετε στο ιδιαίτερο εκκλησάκι του Άι Γιώργη, στην άκρη του χωριού.

Σαμπατική

Η Σαμπατική είναι ένα παλιό ψαροχώρι, που κατοικείται κυρίως από τους κατοίκους της Πραματευτής. Η παραλία της Σαμπατικής με το γραφικό λιμανάκι και τον όμορφο μικρό οικισμό της, αποτελεί πόλο έλξης πολλών παραθεριστών το καλοκαίρι. Στην παραλία βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγίας, ενώ στον όρμο δένουν πολλές ψαρόβαρκες. Ο επισκέπτης θα βρει πολύ φρέσκο ψάρι. Απέναντι βρίσκεται η μικρότερη παραλία του Θεόπεφτου.

Σπηλιά Ξηροπηγάδου

Η Σπηλιά είναι μια όμορφη παραλία, στο κέντρο του χωριού. Οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες όταν θέλουν να αναφερθούν στην παραλία λένε πάμε στη σπηλιά. Πήρε το όνομά της από τις δύο μικρές βραχώδεις σπηλιές που βρίσκονται στο κέντρο της. Έχει ψιλά βότσαλα και πανέμορφα νερά.

Τηγάνι

Η κοσμοπολίτικη πλαζ Τηγάνι βρίσκεται λίγο πριν από τον Τυρό. Αριστερά του δρόμου ο επισκέπτης θα αντικρύσει ένα μικρό όρμο, με βαθυγάλαζα νερά. Μια καταπράσινη πλαγιά με πεύκα και ελιές κατεβαίνει ως την παραλία, που λαμποκοπάει χάρη στα άσπρα της βότσαλα. Εδώ κοντά είναι και η «σπηλιά των ερωτευμένων» που μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί με βάρκα. Καθώς ο Τυρός είναι κοντά στο Τηγάνι, η πεζοπορία στο μαγευτικό τοπίο προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Τσέρφο

Μετά το όμορφο Ζαρίτσι, ο επισκέπτης συναντά την παραλία Τσέρφος. Μια όμορφη παραλία, με μικρά βότσαλα και καθαρά, διαυγή νερά. Δίπλα από την παραλία, κάτω από τη σκιά των ελιών και των χαρουπόδεντρων, υπάρχει κάμπινγκ. Ο επισκέπτης του Τσέρφου θα απολαύσει φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες του και άνετη διαμονή στα καταλύματα. Χάρη στα βότσαλα του βυθού, οι υποβρύχιες αναζητήσεις χαρίζουν πολύχρωμες εικόνες που μένουν για πάντα στη μνήμη του ταξιδιώτη.

Φωκιανός

Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Οι πλαγιές του Πάρνωνα μοιάζουν να βουτούν στα καταγάλανα νερά της μεγάλης παραλίας, της οποίας η ομορφιά προκαλεί το θαυμασμό των επισκεπτών καθώς κατηφορίζουν το φιδωτό δρόμο. Υπέροχα διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά και μεγάλα άσπρα βότσαλα φέρνουν στο νου διακοπές άλλων εποχών. Ο επισκέπτης θα βρει λίγα καταλύματα, αλλά και πολύ φρέσκο ψάρι σε γραφικές ταβερνούλες.

Χερρονήσι

Μία από τις πολλές μικρές παραλίες της Κυνουρίας, που οφείλει την ονομασία της στη λιμνοθάλασσα του Χερρονησίου (η δεύτερη λιμνοθάλασσα μετά τη λιμνοθάλασσα του Μουστού) που σχηματίζεται από τα νερά που αναβλύζουν από πηγή που βρίσκεται στο λόγο Χερρονησίου. Η λιμνοθάλασσα επικοινωνεί κατευθείαν με τη θάλασσα.

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register