Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Παραλίες στον Άγιο Ευστράτιο

Παραλίες στον Άγιο Ευστράτιο

Ο Άγιος Ευστράτιος παρά το μέγεθός του, διαθέτει αρκετές όμορφες μικρές παραλίες, μέσα σε κλειστούς μικρούς κόλπους, οι οποίες εναλλάσσονται με χαμηλούς απόκρημνους βράχους και σπηλιές σε πολλά σημεία τους. Οι περισσότερες παραλίες βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού και η πρόσβαση γίνεται με βάρκα ή με μονοπάτι. Σε αρκετές οι βελανιδιές φτάνουν ως την ακτή και προσφέρουν μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Όλες οι παραλίες του Αγίου Ευστρατίου είναι ιδανικές για μάσκα για τον πανέμορφο βυθό και τις σπηλιές, όπως επίσης και για όσους ασχολούνται με το υποβρύχιο ψάρεμα.

Άγιος Αντώνιος

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι η πρώτη παραλία που συναντάμε νότια του οικισμού. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται οδικώς μέσω χωματόδρομου (6 χλμ). Είναι μικρή και συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο. Έχει άμμο με ψιλό μαύρο βότσαλο, είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμου και έχει βελανιδιές για φυσική σκιά πίσω από στην ακτή. (Πηγή photo: google maps)

Άγιος Δημήτριος

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, νότια του Αγίου Αντωνίου. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται οδικώς μέσω χωματόδρομου (5 χλμ). Είναι σχετικά μεγάλη και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Έχει άμμο, είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους και έχει βελανιδιές για φυσική σκιά πίσω από στην ακτή. (Πηγή photo: Δήμος Αγίου Ευστρατίου)

Άγιος Νικόλαος

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, βόρεια της Γουρνιάς. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με μονοπάτι μέσω της παραλίας Γουρνιά, διάρκειας περίπου δεκαπέντε λεπτών. Είναι πολύ μικρή παραλία με θέα το ομώνυμο ξωκλήσι, απομονωμένη και είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: google maps)

Αλονίτσι

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Αλονίτσι βρίσκεται στη βορειο-ανατολική πλευρά του νησιού, βόρεια από το Καλαμίτσι. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται οδικώς μέσω χωματόδρομου. Είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με βότσαλα και ρηχά καθαρά νερά, αλλά είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. (Πηγή photo: commons.wikimedia.org)

Ασκάρι

Παραλίες στον Άγιο Ευστράτιο

Η παραλία Ασκάρι βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, μπροστά από τον οικισμό. Είναι με βότσαλο, ενώ υπάρχουν ομπρέλες τοποθετημένες από το δήμο. (Πηγή photo: Δήμος Αγίου Ευστρατίου)

Γερακοφωλιά

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Γερακοφωλιά βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στο Αλονίτσι και τα Αυλάκια. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται οδικώς μέσω χωματόδρομου. Είναι μια όμορφη παραλία με βότσαλο, απομονωμένη και επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: Δήμος Αγίου Ευστρατίου)

Γουρνιά

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Γουρνιά βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στο Φτελιό και τη Φράγκου. Η πρόσβαση γίνεται κυρίως με σκάφος, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα με αυτοκίνητο ως την κτηνοτροφική μονάδα και για μικρή απόσταση με τα πόδια. Είναι μικρή με ψιλό βότσαλο και άμμο, απομονωμένη και είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: Δήμος Αγίου Ευστρατίου)

Καλάμι

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Καλάμι βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, μετά την Παναγία. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος και είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. Είναι μικρή παραλία, απομονωμένη και ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: google maps)

Καλαμίτσι

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Καλαμίτσι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, νότια από το Αλονίτσι. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Είναι μικρή παραλία, απομονωμένη και ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: google maps)

Κοπάνι

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Κοπάνι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, νότια από το Καλαμίτσι. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Είναι μικρή παραλία, απομονωμένη και ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: google maps)

Λιδαριό

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Λιδαριό βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στο Τρηγάρι και το Φτελιό. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται οδικώς μέσω χωματόδρομου.  Θεωρείται η ομορφότερη του νησιού, είναι σχετικά μεγάλη, έχει άμμο με ψιλό βότσαλο, είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους και έχει βελανιδιές για φυσική σκιά πίσω από στην ακτή. (Πηγή photo: google maps)

Μουρούλια

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Μουρούλια βρίσκεται στη βορειο-δυτική πλευρά του νησιού, βόρεια του οικισμού και νότια της Παναγιάς. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια λόγω κοντινής απόστασης από τον οικισμό. Είναι μια υπέροχη παραλία με ψιλό βότσαλο, έχει βελανιδιές για φυσική σκιά πίσω από στην ακτή και είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. (Πηγή photo: google maps)

Νεράκι

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Νεράκι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στο Αλονίτσι και το Καλαμίτσι. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Είναι μικρή παραλία με ψιλό βότσαλο, ακριβώς κάτω από το Σπήλαιο του Αγίου Ευστρατίου, απομονωμένη, ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: Δήμος Αγίου Ευστρατίου)

Παναγιά

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Παναγιά βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στο Καλάμι και τα Μαρούλια. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος.  Είναι μικρή παραλία με άμμο και χονδρό βότσαλο, απομονωμένη και επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: google maps)

Ροδοκάλι

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Ροδοκάλι βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, νότια της Τρυπητής. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Είναι μια πολύ μικρή παραλία με βότσαλο, απομονωμένη και είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: google maps)

Τρηγάρι

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Τρηγάρι βρίσκεται δυτικά του νησιού, ανάμεσα του Αγίου Δημητρίου και του Λιδαριού. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται οδικώς μέσω χωματόδρομου. Είναι σχετικά μεγάλη με άμμο, έχει βελανιδιές για φυσική σκιά πίσω από στην ακτή και είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. (Πηγή photo: Δήμος Αγίου Ευστρατίου)

Τρυπητή

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Τρυπητή βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, ανάμεσα Φράγκου και Ροδοκάλι. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς σε χωματόδρομο ως ένα σημείο και μετά με ένα σύντομο μονοπάτι. Η ονομασία της οφείλεται από τη σπηλιά που βρίσκεται στην περιοχή. Είναι πολύ μικρή παραλία, με άμμο και βότσαλο, απομονωμένη και ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: Δήμος Αγίου Ευστρατίου)

Φράγκου

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Φράγκου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, στον ομώνυμο όρμο, ανάμεσα στην Τρυπητή και τη Γουρνιά. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται μέσω χωματόδρομου (11 χλμ). Είναι πολύ μικρή παραλία, με πολύ όμορφα βράχια στις δυο της πλευρές, με άμμο και βότσαλο, απομονωμένη και είναι απάνεμη στους ανέμους. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: google maps)

Φτελιό

Άγιος Ευστράτιος παραλίες

Η παραλία Φτελιό βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, ανάμεσα από το Λιδαριό και τη Γουρνιά. Έχει εύκολη πρόσβαση και γίνεται οδικώς μέσω ενός χωματόδρομου (9 χλμ). Είναι σχετικά μεγάλη με άμμο και ψιλό βότσαλο, έχει βελανιδιές για φυσική σκιά πίσω από στην ακτή, απομονωμένη και είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν απομόνωση. (Πηγή photo: Δήμος Αγίου Ευστρατίου)

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

You don't have permission to register