Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Θάσος παραλίες

Παραλίες στη Θάσο

Παραλίες στη Θάσο

Αγία Άννα

Βρίσκεται λίγο πριν την Ψιλή Άμμο στον οικισμό της Αστρίδας. Είναι μια μικρή αμμώδης παραλία πνιγμένη στα πεύκα με ρηχά νερά και αρκετά απομονωμένη. Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των επισκεπτών της, παρουσιάζει πιο οργανωμένη μορφή και διατίθενται ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Αγία Παρασκευή

Βρίσκεται λίγο μετά την Ψιλή Άμμο στον οικισμό της Αστρίδας. Είναι μια μικρή αμμώδης παραλία πνιγμένη στα πεύκα με ρηχά νερά και αρκετά απομονωμένη. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ξαπλώστρες, ομπρέλες, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Άγιος Αντώνιος

Η παραλία του Αγίου Αντωνίου αποτελεί επέκταση της παραλίας του Ποτού. Πρόκειται για οργανωμένη, μεγάλη σε μήκος παραλία με λεπτή και ψιλή αμμουδιά με ρηχά καθαρά νερά  και άφθονες επιλογές για διαμονή και φαγητό. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Άγιος Ιωάννης

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται 2χλμ από την Αλυκή με κατεύθυνση τον Λιμένα. Η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη αλλά δυνατή, ακόμα και με αυτοκίνητο. Ήσυχη για όσους επιζητούν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με καθαρά νερά και άμμο αλλά και πλούσιο βυθό για τους οπαδούς του υποβρύχιου ψαρέματος. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, πάρκινγκ, bar, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Άγιος Βασίλειος

Η παραλία του Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στο Λιμένα Θάσου και έχει πάρει το όνομα της από το εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί. Είναι μια ήσυχη ακτή με ρηχά νερά, κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά και λόγω της θέσης της έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ότι χρειαστεί ο επισκέπτης. Σε μερικά σημεία της, είναι οργανωμένη. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, bar, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Alexandra Beach

Απολαύστε τον ήλιο και τη θάλασσα σε αυτήν την όαση δροσιάς, ξεκινώντας το πρωί με καφέ και χυμούς και συνεχίζοντας με κοκτέιλ και φαγητό. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις! Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και αναψυκτήριο – μπαρ – εστιατόριο. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Αλυκές

Μία καλοκαιρινή περιήγηση στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στη βραχώδη έκταση της Αλυκής, συνιστά μία εξαιρετική εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Αποτελούμενη από δύο κόλπους που στην αρχαιότητα θεωρούνταν εμπορικό κέντρο, η Αλυκή δεν αργεί να ξετυλίξει τη φυσική ομορφιά της, όμοια με καμβά υψηλής αισθητικής. Διασχίζοντας το δυτικό κόλπο με τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια, ιδανικά για τους λάτρεις του φρέσκου ψαριού, που αγκαλιάζουν την παραλία με τα κρυστάλλινα νερά, αναδεικνύοντας την αρμονία της φύσης με τον άνθρωπο, ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η χερσόνησος, η οποία είναι συνδεδεμένη στενά με την ιστορία καθώς στην αρχαιότητα συνέθετε με τις παραλίες ένα φυσικό λιμάνι. Κατά την ελληνική, ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή το εμπόριο άνθισε στην περιοχή με την εξαγωγή του πολύτιμου λευκού θασίτικου μαρμάρου σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Κι αυτό είναι το μυστικό που ο επισκέπτης με ένα μαγικό τρόπο παρασύρεται σε ένα σεργιάνι ιστορίας και ομορφιάς. Σημαντική αρχαιολογική αξία για την περιοχή αποτελεί το λατομείο μαρμάρου του 7ου π.Χ. αιώνα, καθώς και οι δύο παλαιοχριστιανικές βασιλικές στην άκρη του ακρωτηρίου. Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει δίπλα στα πέτρινα φράγματα στη επιφάνεια της θάλασσας. Τότε αρχίζουν αυθόρμητα οι ενθουσιώδεις αναστεναγμοί, όταν εικόνες αλλοτινών εποχών ξεπηδούν μπροστά σου. Σημαντικότερη ανακάλυψη για τη περιοχή ήταν εκείνη του Κούρου του 1896, ο οποίος βρίσκεται στο μουσείο της Κωνσταντινούπολης. Στην Αλυκή της Θάσου γεννιούνται συναρπαστικές εικόνες που συνθέτουν νερό, γη και ουρανό. Η ιστορία και η ομορφιά επιπλέουν στα γαλήνια νερά της. Οι επισκέπτες μαγεμένοι από την ομορφιά της, περιμένουν να αντικρίσουν τα χρώματα του δειλινού ως το φινάλε μιας όμορφης ημέρας. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Αναψυκτήριο

Δημοφιλής παραλία, με ρηχά καθαρά νερά, οργανωμένη και κάτοχος μπλε σημαίας. Διαθέτει κάμπινγκ και θαλάσσια σπορ. Τεράστια σε πλάτος και μέσα στο πράσινο, προσφέρει με την οργάνωσή της, όλες τις ανέσεις για οικογένειες αλλά και για νεολαία, που επιζητούν ποιοτικές διακοπές σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του νησιού. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, τουαλέτες, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Αρσανάς

Στη νοτιοανατολική πλευρά της Θάσου και ακριβώς κάτω από το μοναστήρι του Αρχάγγελου βρίσκεται η παραλία του Αρσανά. Απέχει 4χλμ από τις Αλυκές και έχει ολόγυρα, πλούσια βλάστηση. Τα νερά της είναι πολύ δροσερά έως παγωμένα λόγω της εκβολής των νερών δύο πηγών σε αυτήν. Η ακτή της αποτελείται από βότσαλα, πέτρες και άμμο. Έχει πρόσβαση μόνο διά θαλάσσης ή διά μέσου ενός μονοπατιού από το διπλανό «Λιβάδι». Ονομάστηκε έτσι, επειδή εδώ ήταν ο παλιός ταρσανάς της μονής Αρχαγγέλου. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Αστρίς

Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, 7χλμ από τον Ποτό βρίσκεται ο γραφικός κόλπος της Αστρίδας. Aμμουδιά, λιγοστές πέτρες και πεντακάθαρα νερά που βαθαίνουν απότομα. Ιδανική για κολύμπι, ψάρεμα και περίπατο. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Ατσπάς

Ο Ατσπάς είναι ένας μικρός κολπίσκος, ακριβώς στο τέλος του χωριού Σκάλας Μαριών. Γαλάζια ρηχά νερά και ψιλή χρυσαφένια άμμο όπου τα παιδιά μπορούν να κολυμπήσουν και να παίξουν με ασφάλεια. Αν και μικρή πολλοί την θεωρούν ως την καλύτερη του νησιού. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Επίσης υπάρχουν και εγκαταστάσεις για beach volley. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Γκιόλα

Στα 4 χλμ απο την Αστρίδα θα συναντήσετε τη Γκιόλα. Είναι μια φυσική λιμνοθάλασσα που μοιάζει με πισίνα μέσα στους βράχους. Το νερό είναι πιο ζεστό από της θάλασσας που ανανεώνεται σιγά-σιγά με κάθε κύμα της. Μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε βουτιές από τα σκαλοπάτια που σχηματίζουν τα βράχια ή να απολαύσετε τον ήλιο πάνω σ’ αυτά μια και δεν υπάρχει αμμουδιά. Η περιοχή δεν είναι ευρύτερα γνωστή και η πρόσβαση δύσκολη και για πιο τολμηρούς! Για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να διανύσετε με αυτοκίνητο 2-3χλμ χωματόδρομου, μετά το «Σειρήνες studio» στην Αστρίδα. Στο πλάτωμα που σχηματίζεται αφήνετε το αυτοκίνητο και συνεχίζετε με τα πόδια ακολουθώντας τα βέλη που είναι χαραγμένα πάνω σε πέτρες και που θα σας οδηγήσουν στην αγκαλιά της!

Γλυφάδα

Η Γλυφάδα είναι μια μικρή και όμορφη παραλία λίγο έξω από το Λιμένα σε μια κατάφυτη περιοχή. Έχει ρηχά και καθαρά νερά κατάλληλα για κολύμπι και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Είναι ιδανική για ηλιοθεραπεία. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή δημόσια συγκοινωνία.

Γλυφονέρι

Η παραλία Γλυφονέρι βρίσκεται στον οικισμό Σκάλα Ραχωνίου, αμέσως μετά από τον κόλπο του Παχύ. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, αλλά έχει πολύ ρηχά πεντακάθαρα νερά και χρυσαφένια άμμο. Μια μικρή ξύλινη προβλήτα προσφέρεται για βουτιές. Η παραλία είναι κυριολεκτικά αγκαλιασμένη από τα πεύκα και τους ελαιώνες που υπάρχουν στην περιοχή. Ακριβώς εκεί που τελειώνει η άμμος, υπάρχει μία ταβέρνα για να απολαύσετε καλό παραδοσιακό φαγητό. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνα, καφετέρια.

Γλυκάδι

Η παραλία Γλυκάδι είναι ένα ήσυχο και όμορφο μέρος που βρίσκεται 4,5 χιλιόμετρα από τον Λιμένα, την πρωτεύουσα της Θάσου. Είναι η ιδανική τοποθεσία εάν θέλετε να απολαύσετε την πανοραμική θέα του μαγευτικού τοπίου. Η ομώνυμη αμμουδερή παραλία διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία. Τα νερά είναι ρηχά και γι’ αυτό κατάλληλη για παιδιά. Έχει θέα στο νησί Θασοπούλα και τον Λιμένα. Στη γύρω περιοχή, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων. Τα Σαββατοκύριακα, ο τόπος γεμίζει από κόσμο γιατί είναι εύκολα προσβάσιμη από το κέντρο της πόλης και έχει τακτική συγκοινωνία. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Δασύλλιο

Είναι μια όμορφη, μεγάλη, αμμώδης παραλία με αβαθή νερά, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι οργανωμένη, εκτείνεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό και περιβάλλεται από πεύκα. Εκεί θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία και καταπληκτικές ταβέρνες στις οποίες θα απολαύσετε υπέροχες γεύσεις από θαλασσινούς εκλεκτούς μεζέδες. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, τουαλέτες, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Θυμωνιά

Η Θυμωνιά βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Θάσου ανάμεσα από την Αλυκή και το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, έχει καθαρά, ρηχά νερά και ενδείκνυται για τους λάτρεις του ψαρέματος. Αποτελεί όμως και μια ήρεμη ακρογιαλιά που περιβάλλεται από βράχους. Το σήμα κατατεθέν της παραλίας είναι ένας αρχαίος κυκλικός πύργος διαμέτρου 15 μέτρων. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, πάρκινγκ.

Ilio Mare

Πρόκειται για ιδιωτική παραλία που ανήκει στο ομώνυμο ξενοδοχείο και πληρώνετε ένα μικρό αντίτιμο για να την επισκεφτείτε, ενώ παρέχεται δωρεάν πάρκινγκ. Πλήρως οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, restaurant και beach bar, περιβάλλεται από τις ανέσεις και τις εγκαταστάσεις του σύγχρονου ξενοδοχείου. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις μπορείτε να εξασκηθείτε σε διάφορα αθλήματα όπως τένις, μπιλιάρδο, πίνγκ-πόνγκ, μπάσκετ κ.α. Τα πεντακάθαρα ρηχά ζεστά νερά και η ψιλή άμμος σε συνδυασμό με το ναυαγοσώστη που διαθέτει, την καθιστούν ιδανική για την φιλοξενία οικογενειών με μικρά παιδιά. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Καλάμι

Στην Αστρίδα και σε απόσταση 10χλμ από τον Ποτό βρίσκεται η παραλία Καλάμι. Μη οργανωμένη, μικρή σε μήκος, με πέτρες μέσα στο νερό, αλλά κάτασπρα μαρμάρινα χαλίκια έξω, μοναχική και ιδανική για ψαροντούφεκο. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Καρνάγιο

Η παραλία είναι μια καλή εναλλακτική λύση για να κολυμπήσετε, αν δε θέλετε να πάτε μακριά από την πόλη και συνήθως έχει πολύ κόσμο. Οργανωμένη αμμώδης παραλία με ρηχά νερά γεμάτη από ξαπλώστρες και ομπρέλες σε όλο το μήκος της, μια που συγκεντρώνει πλήθος λουόμενων. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν bar, καφετέριες και εστιατόρια. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, τουαλέτες. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο.

Κλίσμα

Δεξιά του λιμανιού του οικισμού Σκάλας Καλλιράχης, εκτείνεται η παραλία Κλίσμα. Πρόκειται για μια μικρή, αμμώδη οικογενειακού τύπου παραλία, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και ένα όμορφο παραδοσιακό καφενεδάκι στην άκρη της όπου μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, bar, ταβέρνα. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή δημόσια συγκοινωνία.

Κοίνυρα

Είναι μια μεγάλη σε μήκος παραλία κατά μήκος της ακτής του χωριού που αποτελείται ως επί το πλείστων από βότσαλα κι άμμο. Τα πράσινα, καθαρά και κρύα νερά της αλλά και η ηρεμία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της αφού δεν είναι πολυσύχναστη. Το κολύμπι εδώ συνοδεύεται από την πανοραμική θέα των πευκόφυτων καταπράσινων βουνών που περιτριγυρίζουν όλη την περιοχή αλλά και τη θέα στο νησάκι των Κοινύρων. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, ταβέρνα. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

La Scala

Σε ένα ιδιαίτερα επιμελημένο περιβάλλον στο 4ο χλμ. Λιμένα – Πρίνου, βρίσκεται η άριστα οργανωμένη αμμώδης παραλία του La Scala. Απολαύστε τον ήλιο και τη θάλασσα σε αυτήν την όαση δροσιάς, ξεκινώντας το πρωί με καφέ και χυμούς και συνεχίζοντας με κοκτέιλ και φαγητό. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις! Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, τουαλέτες, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Λιμανάκι

Η παραλία αυτή βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το παλιό λιμάνι του Λιμένα, κυρίως γνωστό στους ντόπιους ως «Παλιό Λιμανάκι», σε κοντινή απόσταση από του οικισμού. Η παραλία είναι μια καλή εναλλακτική λύση για να κολυμπήσετε, αν δε θέλετε να πάτε μακριά από την πόλη και συνήθως έχει πολύ κόσμο. Οργανωμένη αμμώδης  παραλία με ρηχά νερά  γεμάτη από  ξαπλώστρες και ομπρέλες σε όλο το μήκος της, μια που συγκεντρώνει πλήθος λουόμενων. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν bars, καφετέριες και εστιατόρια. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, ταβέρνα, καφετέρια.

Λιμενάρια

Είναι μια μικρή και αμμουδερή παραλία και βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο ομώνυμο χωριό, δίπλα από το λιμάνι. Είναι οργανωμένη και επειδή αποτελεί μέρος του χωριού, εξυπηρετεί πλήρως τους λουόμενους με κάθε είδους παροχές. Τα ρηχά, καθαρά νερά της την καθιστούν κατάλληλη και για παιδιά. Με θέα το «Παλατάκι», γίνεται ακόμη πιο όμορφη κατά το ηλιοβασίλεμα με τις βαρκούλες των ψαράδων να πλέουν στον ορίζοντα. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, τουαλέτες, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Λιβάδι

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού δίπλα στο μοναστήρι της μονής Αρχαγγέλου και πολύ κοντά στην Αλυκή. Απέχει από τον Ποτό 12χλμ. Το τοπίο είναι άγριο καθώς τα βουνά κρέμονται από πάνω σου. Μοναχικός κόλπος με αβαθή καταγάλανα νερά και ακρογιαλιά με βότσαλο και άμμο. Είναι οργανωμένη, ήρεμη και αρκετά δημοφιλής στους κατασκηνωτές. Ιδανική για οικογένειες! Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, bar, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Μακρύαμμος

Στη Βόρεια Θάσο, 2 χλμ από τον Λιμένα βρίσκεται η Μακρύαμμος! Με το καταπράσινο πευκόδασος αλλά και τον καταγάλανο κόλπο, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες. Πρόκειται για ιδιωτική παραλία που ανήκει στο ομώνυμο ξενοδοχείο και πληρώνετε ένα μικρό αντίτιμο για να την επισκεφτείτε, ενώ παρέχεται δωρεάν πάρκινγκ. Πλήρως οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, restaurant και beach bar περιβάλλεται από τις ανέσεις και τις εγκαταστάσεις του σύγχρονου ξενοδοχείου. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις μπορείτε να εξασκηθείτε σε διάφορα αθλήματα όπως τένις, μπιλιάρδο, πίνγκ-πόνγκ, μπάσκετ κ.α. Τα πεντακάθαρα ρηχά ζεστά νερά και η ψιλή άμμος σε συνδυασμό με το ναυαγοσώστη που διαθέτει, την καθιστούν ιδανική για την φιλοξενία οικογενειών με μικρά παιδιά. Είναι βραβευμένη με μπλε σημαία!

Μεταλλεία

Στο νότιο τμήμα του νησιού και κοντά στα Λιμενάρια βρίσκεται η παραλία των Μεταλλείων που οφείλει το όνομά της σε ένα παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας σιδήρου που βρίσκεται εκεί. Η κάτασπρη άμμος με τη γύρω περιοχή μαύρη από τα μέταλλα, δημιουργεί ένα φυσικό έργο τέχνης, μοναδικό φαινόμενο πρωτοτυπίας και ομορφιάς. Είναι μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες και μία ταβερνούλα. Τα νερά είναι ρηχά και ασφαλή για τα παιδιά. Στην άκρη της παραλίας σχηματίζονται υπόγειες σπηλιές. Προσεγγίζεται από ένα σύντομο χωμάτινο δρόμο που βρίσκεται κάτω από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια  που στέγαζαν τα γραφεία των παλιών μεταλλείων. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, bar, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Νότος

Ο Νότος είναι μία πολύ μικρή παραλία στη νότια Θάσο που βρίσκεται λίγο μετά τον Ποτό και πριν την «ψιλή άμμο», δίπλα στο ξενοδοχείο Royal Paradise. Η αμμουδιά είναι άσπρη μέσα αλλά και έξω από το νερό και τα νερά ρηχά. Αρκετά ήσυχη με λίγους λουόμενους. Κατά τη θερινή περίοδο υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μια μικρή χρέωση. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Νυστέρι

Η παραλία Νυστέρι είναι μια από τις παραλίες της περιοχής του Λιμένα, σε απόσταση μόλις 1 χλμ. Είναι μια αμμώδης παραλία και βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία μέσα στα πεύκα. Είναι κατάλληλη για παιδιά καθώς διαθέτει ρηχά καταπράσινα νερά και είναι εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Παπαλιμάνι

Η παραλία Παπαλιμάνι είναι μια μικρή και οργανωμένη, με άμμο παραλία. Πολύ όμορφη με πράσινο περιβάλλον. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Παράδεισος

Ο Παράδεισος είναι μια παραλία στην ανατολική ακτή της Θάσου, στο δρόμο από τα Κοίνυρα προς την Αλυκή. Ο απομονωμένος κόλπος που περιβάλλεται από πράσινο δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε τοποθεσία εξωτική!. Έχοντας αποσπάσει διεθνείς περιβαλλοντικές διακρίσεις δικαιώνει το όνομά της. Τα χρώμα της θάλασσας είναι ανοιχτό πράσινο και κάποια σημεία της παραλίας έχουν βράχια. Τα κρυστάλλινα ρηχά νερά της και η ψιλή απαλή αμμουδιά θα σας γοητέψουν, ενώ αν έχετε την τύχη να πετύχετε τα τεράστια κύματα, θα ζήσετε μια εμπειρία ανάλογη της Χαβάης!!! Στο παρελθόν, ο Παράδεισος  ήταν η επίσημη  παραλία γυμνιστών της Θάσου, αλλά τα τελευταία χρόνια γυμνιστές καταλαμβάνουν ένα μόνο μέρος της. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από ένα στενό δρόμο που περνάει μέσα από ένα δασάκι και καταλήγει σε ένα πλάτωμα ακριβώς στο τέλος της αμμουδιάς, δημιουργώντας θέσεις πάρκινγκ. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, τουαλέτες, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Παχύς

Η παραλία του Παχύ είναι μια μακρόστενη αμμώδη παραλία με καταπράσινα νερά,  βόρεια του οικισμού της Σκάλας Ραχωνίου. Προβάλει μέσα από μια πευκόφυτη έκταση στην οποία μπορεί να παρκάρει κανείς άνετα. Η αμμουδιά καλύπτει μια επιφάνεια 600 τ.μ., με ξαπλώστρες και ομπρέλες, μιας και είναι συνήθως κατάμεστη από κόσμο. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, πάρκινγκ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Πευκάρι

Βρίσκεται στη νότια Θάσο, 2 χλμ. από τα Λιμενάρια προς Ποτό. Μεγάλη σε έκταση με βλάστηση που ευωδιάζει πεύκο, στην οποία οφείλει και το όνομά της. Η παραλία της έχει μικρά λευκά βότσαλα κι άμμο κι είναι γνωστή για τα βαθιά, πεντακάθαρα κρύα νερά της και για το κέντρο θαλασσίων σπορ που διαθέτει για extreme και όχι μόνο τύπους. Όμορφη και καθαρή με πολλά καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες δίπλα στη θάλασσα αλλά και γραφικές ταβέρνες και καφέ-μπαρ. Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία και είναι βραβευμένη με μπλε σημαία. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Πλατάνα

Η πρώτη παραλία που συναντά κανείς στην είσοδο για την Σκάλα Μαριές καθώς φτάνει από Πρίνο, κρυμμένη καλά, κάτω από τα πεύκα που σχεδόν αγγίζουν τη θάλασσα, βρίσκεται η παραλία «Πλατάνα». Τα ζεστά ρηχά νερά, η αμμώδης παραλία, η δροσερή σκιά και η ηρεμία της τοποθεσίας, εγγυώνται μια συναρπαστική εμπειρία απόδρασης. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Πόρτο Βαθύ

Από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού λίγα χλμ. από το Λιμένα στα ανατολικά του νησιού. Είναι ένα φανταστικά όμορφο μέρος με πράσινα νερά και δέντρα που ρίχνουν τη σκιά τους στην εκπληκτική λευκή άμμο. Χρειάζεται προσοχή στην πρόσβαση καθώς δεν υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος.

Ποτός

Είναι μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία μήκους 2km, με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, στο ομώνυμο χωριό. Εκεί μπορείς να συνδυάσεις θάλασσα και διασκέδαση. Ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του καθενός. Το νερό είναι καθαρό και κατάλληλο για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα νέους. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Ρωσογκρεμός

Άλλη μια παραλία που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, είναι ο Ρωσογκρεμός! Λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Ποτό, με πυκνή βλάστηση που προσφέρει σκιά, αλλά και ζεστή θάλασσα με αμμώδη παραλία. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, πάρκινγκ, bar. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Σαλιάρα

Μοναδική και ιδιαίτερη παραλία! Λέγεται και Μάρμαρα, γιατί το νερό, λόγω της λευκής άμμου και των μικρών κομματιών μαρμάρου στο βυθό της θάλασσας, έχει ένα μοναδικό σμαραγδένιο χρώμα που θυμίζει τροπική ακτή. Η παραλία βρίσκεται σ’ ένα μικρό, απομονωμένο κόλπο και στο παρελθόν ήταν ερημική αλλά τα τελευταία χρόνια πολυσύχναστη και οργανωμένη. Μικρά γιοτ και καραβάκια που πλησιάζουν την ακτή, συμπληρώνουν το μαγευτικό τοπίο. Για να την προσεγγίσετε ακολουθείτε το δρόμο προς Μακρύαμμο και φτάνοντας στην είσοδο του ξενοδοχείου ακολουθείτε τον χωματόδρομο δεξιά που θα σας βγάλει στο χώρο στάθμευσης μπροστά στην παραλία. Ο δρόμος είναι φαρδύς αλλά χρειάζεται προσοχή.

Σαλονικιός

Η ακτή Σαλονικιού απέχει  2χλμ από την Αστρίδα και έχει πάρει το όνομα της από το ακρωτήρι της περιοχής. Αρκετά απομονωμένη καθώς είναι μακριά από το κεντρικό οδικό δίκτυο, με πολύ πράσινο στον περιβάλλοντα χώρο. Είναι αμμώδης με διάσπαρτα βραχάκια και κρυστάλλινα καθαρά νερά. Διακρίνεται για τη γαλήνη και την ηρεμία της. Η πρόσβαση στην ακτή γίνεται από τον κεντρικό δρόμο, μέσω ενός χωματόδρομου 800μ περίπου. Υπάρχει σήμανση. Η διαδρομή είναι εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, bar.

Σκάλα Καλλιράχης

Αριστερά του λιμανιού του οικισμού Σκάλας Καλλιράχης, εκτείνεται η ομώνυμη παραλία. Πρόκειται για μια μικρή , αμμώδη οικογενειακού τύπου παραλία, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και ένα όμορφο παραδοσιακό καφενεδάκι στην άκρη της όπου μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Σκάλα Ραχωνίου

Η παραλία της Σκάλας Ραχωνίου βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το Λιμένα. Είναι μια όμορφη, μεγάλη, αμμώδης παραλία με αβαθή νερά, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι οργανωμένη, εκτείνεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό και περιβάλλεται από πεύκα. Εκεί θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία και καταπληκτικές ταβέρνες στις οποίες θα απολαύσετε υπέροχες γεύσεις από θαλασσινούς εκλεκτούς μεζέδες.

Σκάλα Σωτήρα

Η παραλία της Σκάλας Σωτήρα βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από τη Σκάλα Πρίνου, στη δυτική ακτή της Θάσου. Πρόκειται για μία παραλία με ψιλή άμμο και ρηχά νερά που εκτείνεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό. Τα τελευταία χρόνια έχει οργανωθεί πλήρως και είναι πολυσύχναστη με εύκολη πρόσβαση, αφού εφάπτεται σχεδόν της Εθνικής οδού Λιμένα-Λιμεναρίων. Είναι κατάλληλη και για οικογένειες με παιδιά. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή δημόσια συγκοινωνία.

Σκιδιά

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, έχει καθαρά, ρηχά νερά και ενδείκνυται για τους λάτρεις του ψαρέματος. Αποτελεί όμως και μια ήρεμη ακρογιαλιά που περιβάλλεται από βράχους. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή σκάφος.

Τρυπητή

Η Τρυπητή βρίσκεται στη νότια πλευρά της Θάσου, σε απόσταση 3χλμ δυτικά των Λιμεναρίων. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τη μεγάλη τρύπα που δημιούργησε η είσοδος του θαλασσινού νερού ανάμεσα στα βράχια και στην οποία µάλλον οφείλει το όνομά της. Η παραλία είναι μεγάλη σε μήκος, με άμμο και βότσαλο, οργανωμένη, με εύκολη πρόσβαση. Τα νερά είναι κρυστάλλινα αλλά σε ορισμένα σημεία βαθαίνουν απότομα, οπότε να είστε προσεκτικοί, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Σε ένα από τα άκρα της Τρυπητής υπάρχει μια μικρή σπηλιά στη θάλασσα. Μεγάλα κύματα είναι πιθανό να εμφανιστούν σε θυελλώδεις ημέρες. Υπαίθρια beach bar και πολυτελή καταλύματα που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια και βρίσκονται ακριβώς πάνω από την παραλία είναι έτοιμα να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Χρυσή Αμμουδιά

Η παραλία της Χρυσής Αμμουδιάς, αποτελεί τη φυσική συνέχεια της παραλίας της Χρυσής Ακτής και  μαζί διαμορφώνουν τη μεγαλύτερη σε μήκος παραλία του νησιού, που φθάνει τα 5χλμ. Είναι γνωστή και ως αυλάκια ή Σκάλα Παναγίας και απέχει 4χλμ από την Παναγία. Δημοφιλής, με ρηχά καθαρά νερά, οργανωμένη και κάτοχος μπλε σημαίας. Διαθέτει κάμπινγκ και θαλάσσια σπορ. Τεράστια σε πλάτος και μέσα στο πράσινο, προσφέρει με την οργάνωσή της, όλες τις ανέσεις για οικογένειες αλλά και για νεολαία, που επιζητούν ποιοτικές διακοπές σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του νησιού. Η πρόσβαση και η στάθμευση στην παραλία είναι εύκολη ενώ είναι προσβάσιμη και για ΑΜΕΑ. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Χρυσή Ακτή

Στην ανατολική πλευρά του νησιού, 13χλμ από τον Λιμένα βρίσκεται η Χρυσή Ακτή. Πρόκειται για την παραλία της Σκάλας Ποταμιάς. Το όνομά της το οφείλει στο χρώμα που αντανακλά η άμμος στο φως του ήλιου. Παραλία με ρηχά πεντακάθαρα νερά, ιδανική για παιδιά, οργανωμένη με εύκολη πρόσβαση και κάτοχος μπλε σημαίας. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, bar, ταβέρνα, καφετέρια. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, σκάφος ή δημόσια συγκοινωνία.

Ψιλή Άμμος

Η Ψιλή Άμμος θεωρείται από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ. περίπου ανατολικά του χωριού Ποτός και έχει άσπρη και ψιλή άμμο ενώ τα νερά της είναι ρηχά και πεντακάθαρα. Η παραλία προσελκύει κυρίως νεαρούς επισκέπτες λόγω των parties που διοργανώνονται εκεί. Διαθέσιμες παροχές παραλίας: ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, bar, ταβέρνα, καφετέρια.

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Θάσου

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register