Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αντίπαρος παραλίες

Παραλίες στην Αντίπαρο

Παραλίες στην Αντίπαρο

Άγιος Γεώργιος

Άγιος Γεώργιος παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Άγιος Γεώργιος βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Αντιπάρου, κοντά στο ομώνυμο χωριό, σε ένα γραφικό κόλπο με όμορφη θέα το ομώνυμο εκκλησάκι και το νησάκι του Δεσποτικού. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο και λεωφορείο. Είναι μικρή παραλία με ψιλή άμμο, ρηχά νερά, απάνεμη και μέρος της είναι με βράχια και πέτρες μέσα στη θάλασσα. Είναι οργανωμένη σε ένα σημείο με ξαπλώστρες και ομπρέλες και είναι ιδανική για καταδύσεις και μάσκα. Η παραλία δε διαθέτει αναψυκτήριο ή ταβέρνα όμως στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες για να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ και φρέσκο ψάρι. Από το λιμανάκι γίνονται προγραμματισμένες εκδρομές με τοπικά καραβάκια στις κοντινές παραλίες του Δεσποτικού, στις βραχονησίδες «Επιτάφιος» – με τα λευκά κατακόρυφα βράχια, τα γαλαζοπράσινα νερά και τις θαλάσσιες σπηλιές. Φημισμένη είναι η Σπηλιά της φώκιας. Οι φώκιες βγάζουν το κεφάλι τους, κολυμπώντας στον Όρμο του Δεσποτικού και χαιρετούν συχνά τα δελφίνια. (Πηγή photo: google maps)

Άγιος Σπυρίδωνας

Άγιος Σπυρίδωνας παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Άγιος Σπυρίδωνας βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Αντιπάρου και είναι η πιο κοντινή παραλία από το λιμάνι. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή με τα πόδια. Είναι μεγάλη παραλία με άμμο, η πιο ρηχή του νησιού, απάνεμη, ιδανική για παιδιά, έχει φυσική σκιά από αλμυρίκια και είναι μερικώς οργανωμένη. Είναι η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού λόγω της κοντινής της απόστασης από τη Χώρα και για την πανοραμική θέα στην Πάρο. Έχει καφετέριες και ταβέρνες κατά μήκος της ακτής. Καταλύματα διαμονής υπάρχουν αρκετά γύρω από την παραλία. (Πηγή photo: google maps)

Απάντημα

Απάντημα παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Απάντημα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αντιπάρου, μέσα σε όρμο, αμέσως μετά τη διασταύρωση που οδηγεί στο Σπήλαιο της Αντιπάρου. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο και με λεωφορείο. Είναι μικρή παραλία με άμμο, απάνεμη, beach bar με ξαπλώστρες και εστιατόριο, φυσική σκιά από αλμυρίκια. (Πηγή photo: google maps)

Βαθύς Βόλος

Βαθύς Βόλος παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Βαθύς Βόλος βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Αντιπάρου, κοντά στον Άγιο Γεώργιο, με θέα το Δεσποτικό και είναι αρκετά δημοφιλής. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο. Είναι μικρή παραλία με άμμο, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, beach bar, ιδανική για παιδιά. Ο Βαθύς Βόλος είναι μερικές φορές στάση για τα τουριστικά σκάφη που πηγαίνουν από την Πάρο στην Αντίπαρο και το Δεσποτικό. Καταλύματα διαμονής και ταβέρνες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση γύρω από αυτήν την παραλία. (Πηγή photo: google maps)

Γλυφά

Γλυφά παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Γλυφά βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αντιπάρου και είναι από τις πιο πολυσύχναστες του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο και λεωφορείο. Είναι μεγάλη, με παχιά άμμο, μερικώς οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, καφετέρια, σχολή windsurfing, φυσική σκιά από αλμυρίκια, ιδανική για παιδιά. Η παραλία είναι γνωστή για το παρθένο φυσικό περιβάλλον, κατάλληλη για όσους αναζητούν ένα ήρεμο και χαλαρωτικό μπάνιο. Η περιοχή έχει αρκετά καταλύματα διαμονής αλλά και ταβέρνες. (Πηγή photo: google maps)

Δεσποτικό

Δεσποτικό παραλίες Αντίπαρος

Το ακατοίκητο νησί Δεσποτικό βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Αντιπάρου, απέναντι από τον Άγιο Γεώργιο, με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πανέμορφες καθαρές παραλίες. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από το Άγιο Γεώργιο, με καθημερινά δρομολόγια. Ενδεικτικές παραλίες για κολύμπι και ήσυχες βουτιές είναι τα Πλακάκια, η παραλία της Παναγίας και η δημοφιλής παραλία είναι το Λιβάδι με ασημένια άμμο. (Πηγή photo: google maps)

Επιτάφιος

Επιτάφιος παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Επιτάφιος βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Αντιπάρου, πίσω από μια από τις θαλάσσιες σπηλιές που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, κοντά στη σπηλιά της φώκιας. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Η εμπειρία είναι μοναδική, αφού η παραλία είναι κυκλωμένη από πανύψηλα λευκά κάθετα βράχια, τιρκουάζ νερά και θαλάσσιες σπηλιές. (Πηγή photo: google maps)

Θεολόγος ή Κάμπινγκ

Θεολόγος ή Κάμπινγκ παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Θεολόγος ή Κάμπινγκ βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Αντιπάρου, δίπλα στο κάμπινγκ, πολύ κοντά στη Χώρα. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο. Συγκεντρώνει πολύ νεολαία και σε ένα κομμάτι της παραλίας επιτρέπεται επίσημα ο γυμνισμός. Είναι μεγάλη, με άμμο και χαλίκι, ρηχά νερά, μερικώς οργανωμένη και μια καντίνα για τα απαραίτητα. Η περιοχή περιβάλλεται από λίγο πράσινο που δημιουργεί ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Απέναντι βρίσκεται το ακατοίκητο νησί Διπλό, όπου το βάθος της θάλασσας ανάμεσά τους, υπολογίζεται στο μισό μέτρο. (Πηγή photo: google maps)

Λιβάδια

Λιβάδια παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Λιβάδια βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Αντιπάρου, μετά τον Κάμπο, η οποία είναι η λιγότερη ανεπτυγμένη πλευρά του νησιού και η πιο απομονωμένη. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη με αυτοκίνητο λόγω της κακής ποιότητας του δρόμου. Είναι μεγάλη με άμμο, χωρίς σκιά και πλήττεται συχνά από ισχυρούς ανέμους. Ιδανική για windsurf και για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση. Δεν υπάρχουν πολλά καταλύματα στην περιοχή, εκτός από μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Για όσους αγαπούν το περπάτημα υπάρχει ένα μονοπάτι που ξεκινά από τον ομώνυμο οικισμό. (Πηγή photo: google maps)

Μοναστήρια

Μοναστήρια παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Μοναστήρια βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Αντιπάρου, κλεισμένη σε μικρό κόλπο. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη για συμβατικό αυτοκίνητο γιατί έχει δύσκολο χωματόδρομο. Είναι μικρή παραλία με άμμο και βοτσαλάκι, πανέμορφο βυθό που ενδείκνυται για καταδύσεις, 2-3 αλμυρίκια για σκιά, επιρρεπής στα μελτέμια και ιδανική για windsurf. Κρυμμένη δίπλα της στο διπλανό λόφο, βρίσκεται το Μικρό Μοναστήρι που η πρόσβαση γίνεται με σχετικά μικρό μονοπάτι ή με σκάφος. (Πηγή photo: google maps)

Παναγιά ή 3η Ψαραλυκή

Παναγιά ή 3η Ψαραλυκή παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Παναγιά ή 3η Ψαραλυκή βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Αντιπάρου μέσα σε ένα μεγάλο κόλπο, μετά τις δύο Ψαραλυκές. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο και λεωφορείο. Είναι από τις πιο γραφικές και μεγάλες παραλίες του νησιού, με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, ρηχά νερά, μη οργανωμένη, φυσική σκιά από αλμυρίκια, ιδανική για παιδιά και για χαλάρωση. Υπάρχει πολύ καλή ταβέρνα με παραδοσιακή κουζίνα. (Πηγή photo: google maps)

Σιφνέϊκο ή Σιφνέικος Γιαλός

Σιφνέϊκο ή Σιφνέικος Γιαλός παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Σιφνέϊκο ή Σιφνέικος Γιαλός βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Αντιπάρου, πολύ κοντά στη Χώρα, μέσα σε ένα μεγάλο όρμο. Την ονομασία την πήρε από το νησί της Σίφνου, λόγω των μεγάλων κυμάτων. Είναι αρκετά εκτεθειμένη σε βόρειους και δυτικούς ανέμους και γι’ αυτό ενδείκνυται για windsurf. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή με τα πόδια από την πλατεία της Χώρας (500 μ). Είναι μεγάλη, με άμμο και φύκια σε διάφορα σημεία, λίγες πέτρες μπαίνοντας στα νερά της, φυσική σκιά από πολλά αλμυρίκια και ιδανική για καταδύσεις. Στην παραλία υπάρχει παιδική χαρά και πέτρινες πεζούλες για χαλάρωση και αγνάντεμα ως τη Σίφνο, γνωστή για το μαγευτικό της ηλιοβασίλεμα. Στην περιοχή υπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες και καταλύματα διαμονής. (Πηγή photo: google maps)

Σωρός

Σωρός παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Σωρός βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αντιπάρου και είναι η μεγαλύτερη δημοφιλής παραλία του νησιού, με θέα την Πάρο και την Νάξο. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο και λεωφορείο. Είναι γραφική με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Δεν προτείνεται για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς σε αρκετά σημεία το βάθος γίνεται απότομα μεγάλο. Ο βυθός είναι επίσης αμμώδης και τα βράχια που υπάρχουν στο νότιο άκρο της παραλίας αποτελούν το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της κατάδυσης. Στην ακτή υπάρχουν ελάχιστα δέντρα από αλμυρίκια για φυσική σκιά. Δίπλα της είναι ο ήσυχος κόλπος με την παραλία του Μικρού Σωρού, με ψιλό χαλίκι και υπέροχο βυθό, ιδανική για καταδύσεις και γυμνισμό. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν δύο ταβέρνες με νησιώτικη παραδοσιακή κουζίνα, ολόφρεσκα ψάρια και κρέατα και αρκετά καταλύματα διαμονής. (Πηγή photo: google maps)

Σώστης

Σώστης παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Σώστης βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Αντιπάρου, περίπου 2χλμ μετά από την παραλία του Σωρού. Η πρόσβαση γίνεται με σχετικά βατό χωματόδρομο. Είναι μικρή παραλία, με άμμο, ιδανική για καταδύσεις και δεν είναι οργανωμένη. Συνεχίζοντας κάτω από το ξωκλήσι της Φανερωμένης, θεόρατοι βράχοι έχουν φτιάξει ένα απάνεμο καταφύγιο για ηρεμία και ανεπανάληπτες βουτιές. (Πηγή photo: google maps)

Φανάρι

Φανάρι παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Φανάρι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αντιπάρου, μεταξύ της Ψαραλυκής 1 και 2. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ως ένα σημείο και χωματόδρομο περίπου 2 χλμ που χρειάζεται λίγο προσοχή. Είναι μια μικρή παραλία καλά προστατευμένη από τον αέρα, ιδανική για παιδιά, φυσική σκιά από αλμυρίκια, λίγα θαλάσσια σπορ, beach bar που διαθέτει παιδική χαρά, εστιατόριο, ξαπλώστρες, ομπρέλες και 2 οικογενειακές μεζονέτες. (Πηγή photo: google maps)

Φανερωμένη

Φανερωμένη παραλία Αντίπαρος

Η παραλία Φανερωμένη βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Αντιπάρου, γνωστή επίσης και ως «Του Γαρμπή το Αυλάκι», κοντά στο ομώνυμο εκκλησάκι. Η πρόσβαση γίνεται με δύσκολο χωματόδρομο. Είναι μια μικρή παραλία σε μικρό κόλπο, με περίεργους γεωλογικούς σχηματισμούς που προσφέρουν απάνεμο καταφύγιο, ιδανική για καταδύσεις, ηρεμία και χαλάρωση. Έχει ψιλό βότσαλο και μικρές πέτρες μέσα και έξω από την ακτή, μη οργανωμένη, χωρίς σκιά. (Πηγή photo: google maps)

Ψαραλυκές

Ψαραλυκές παραλία Αντίπαρος

Οι παραλίες Ψαραλυκές βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της Αντιπάρου και χωρίζονται μεταξύ τους από την παραλία του Φαναριού. Είναι απάνεμες και οι δύο, γιατί λόγω της θέσης είναι προστατευμένες από όλους σχεδόν τους ανέμους και θεωρούνται ιδανικές για παιδιά. Κοντά υπάρχουν αρκετά καταλύματα διαμονής. Η παραλία Ψαραλυκή βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα και η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή με τα πόδια, ακολουθώντας το παραλιακό μονοπάτι προς νότια κατεύθυνση, για λίγο περισσότερο από 1 χλμ. Είναι μεγαλύτερη παραλία από την Κάτω Ψαραλυκή, με άμμο, έχει ρηχά νερά, είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bar, διαθέτει θαλάσσια σπορ, beach tennis και φυσική σκιά από αλμυρίκια. Η παραλία Κάτω Ψαραλυκή βρίσκεται μετά την παραλία Φανάρι και η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή με τα πόδια ακολουθώντας το παραλιακό μονοπάτι προς νότια κατεύθυνση. Είναι λιγότερο δημοφιλής από την πρώτη, με άμμο, είναι μερικώς οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, έχει φυσική σκιά αλμυρίκια και είναι ιδανική για γυμνισμό. Υπάρχει μια ταβέρνα και δύο μουσικά κλαμπ, που είναι ανοιχτά μέχρι νωρίς το πρωί και προσφέρουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για πάρτι. (Πηγή photo: google maps)

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

error: Content is protected !!
You don't have permission to register