Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Αμοργός παραλίες

Παραλίες στην Αμοργό

Παραλίες στην Αμοργό

Η Αμοργός έχει αρκετές διάσπαρτες παραλίες και αυτό που τις χαρακτηρίζει είναι ο πανέμορφος βυθός της, τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά και η ποικιλία τους, που συνθέτουν ένα ξεχωριστό τοπίο. Παραλίες σχετικά μικρές, με άμμο, βότσαλο ή βράχια μοναδικής ομορφιάς και καθαρότητας που δημιουργούν μικρές κρυψώνες. Λίγες από αυτές είναι οργανωμένες και οι περισσότερες έχουν πρόσβαση με τα πόδια, οδικώς ή με καραβάκι. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να προσεγγίσουν τις παραλίες της Αμοργού μέσα από καλοσυντηρημένα μονοπάτια. Από τη  Χώρα που είναι το κέντρο της Αμοργού οι παραλίες του νησιού, οι οποίες με το αυτοκίνητο δε χρειάζονται περισσότερο από 10- 15 λεπτά.

Αγία Άννα

Παραλία Αγία Άννα Αμοργός

Η παραλία της Αγίας Άννας βρίσκεται ανατολικά, στο κέντρο του νησιού και απέχει 3 χλμ από τη Χώρα και 1,5 χλμ από το Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας που στέκει επιβλητικό και κρεμασμένο στα βράχια πάνω από την παραλία. Είναι ίσως η διασημότερη παραλία του νησιού, καθώς γυρίστηκαν εκεί σκηνές από μέρος της ταινίας «The Big Blue» του Luc Besson. Τα καθαρά κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά σε συνδυασμό τις σπηλιές και με τα βράχια που είναι διάσπαρτα κατά μήκος της ακτής, συνθέτουν μια άγρια ομορφιά. Φτάνοντας θα συναντήσετε δύο πανέμορφους όρμους και το μικρό ομώνυμο εκκλησάκι που δεσπόζει πάνω από τον κολπίσκο της. Ο ένας όρμος είναι βραχώδης με χοντρό και λεπτό βοτσαλάκι και ο άλλος με άμμο. Και οι δυο όρμοι είναι ιδανικοί για καταδύσεις. Η παραλία δεν είναι μεγάλη σε έκταση, έχει βαθιά και κρύα νερά, απάνεμη, εκπληκτικό βυθό και καθόλου σκιά. Κοντά στην παραλία υπάρχει μία καντίνα αν θέλετε να πιείτε ή να φάτε κάτι. Η πρόσβαση γίνεται με πολλούς τρόπους. Ο ένας είναι να φτάσετε οδικώς μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Άννας όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης και να συνεχίσετε περπατώντας σε ένα κατηφορικό μονοπάτι 100 μέτρων. Υπάρχουν λεωφορεία σε τακτά χρονικά διαστήματα από την Χώρα και τα Κατάπολα. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι που ξεκινά από τη Χώρα (πίσω από το χώρο στάθμευσης) και φτάνει μέχρι την παραλία. (Πηγή photo: google maps)

Άγιοι Σαράντα

Παραλία Άγιοι Σαράντα Αμοργός

Η παραλία Άγιοι Σαράντα βρίσκεται βόρεια του νησιού, μετά τον οικισμό Λεύκες στη περιοχή των Καταπόλων, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Θέκλας. Είναι ερημική με βότσαλο και άμμο, χωρίς σκιά, με αρκετά βαθιά νερά, ενδείκνυται για γυμνισμό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα μελτέμια. Κατεβαίνοντας για την παραλία συναντάμε το ομώνυμο ξωκλήσι. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή μέσω ενός ωραίου μονοπατιού, γύρω στα 15 λεπτά. Αξίζει να θαυμάσετε την πλαγιά του λόφου που είναι φυτεμένη με καλλιέργειες και πυκνή βλάστηση με ρεματιές. (Πηγή photo: google maps)

Άγιος Παντελεήμων

Παραλία Άγιος Παντελεήμων Αμοργός

Η παραλία Άγιος Παντελεήμων βρίσκεται βόρεια του νησιού, στη βόρεια πλευρά του κόλπου των Καταπόλων, πολύ κοντά στο ομώνυμο ξωκλήσι. Πρόκειται για μια βραχώδη παραλία με λίγη άμμο, χωρίς σκιά, που βλέπει όλο τον κόλπο του λιμανιού. Η πρόσβαση γίνεται με δυο τρόπους. Ο ένας είναι με καΐκι από τα Κατάπολα στο Μαλτέζι και μετά 5 λεπτά πεζοπορία και ο άλλος είναι με μονοπάτι από τα Κατάπολα περνώντας από το Ξυλοκερατίδι. (Πηγή photo: google maps)

Άγιος Παύλος

Παραλία Άγιος Παύλος Αμοργός

Η παραλία Άγιος Παύλος βρίσκεται βόρεια του νησιού, στον κόλπο του Αγίου Παύλου και 5 χλμ από το λιμάνι της Αιγιάλης. Όμορφη και ιδιαίτερη παραλία, απάνεμη, έχει κυρίως βότσαλο αλλά υπάρχει μια λωρίδα άμμου που απλώνεται μέσα στη θάλασσα και δημιουργεί ένα εξωτικό τοπίο, με φανταστικό ηλιοβασίλεμα. Τα νερά είναι ιδανικά για καταδύσεις, ψάρεμα και αγκυροβόλι για σκάφη. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς. Από εδώ μπορείτε να πάρετε τα καραβάκια για το απέναντι νησάκι της Νικουριάς. Υπάρχουν διαθέσιμες ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar από κοντινό ξενοδοχείο. Στον οικισμό υπάρχει ψαροταβέρνα, με φανταστική θέα τον κόλπο της Νικουριάς, που προσφέρει φρέσκα ψάρια. Αριστερά από τον Άγιο Παύλο είναι η ερημική παραλία Λειβαδάκι με ψιλό βότσαλο, που είναι προσβάσιμη με ολιγόλεπτο μονοπάτι. (Πηγή photo: google maps)

Αμμούδι

Παραλία Αμμούδι Αμοργός

Η παραλία Αμμούδι βρίσκεται νότια του νησιού, στην Κάτω Μεριά, κοντά στο χωριό Αρκεσίνη. Είναι μια μικρή και απάνεμη παραλία, με άμμο και βότσαλο, χωρίς σκιά με φανταστικά καταγάλανα νερά. Η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι που ξεκινάει πριν μπει κανείς στην Αρκεσίνη, κάνοντας πεζοπορία μισής ώρας. (Πηγή photo: google maps)

Βλυχάδα Μικρή και Μεγάλη

Παραλία Βλυχάδα Μικρή και Μεγάλη Αμοργός

Οι παραλίες Μικρή και Μεγάλη Βλυχάδα βρίσκονται βορειοανατολικά του νησιού, στην περιοχή της Αιγιάλης και είναι άγνωστες στον περισσότερο κόσμο. Η Μικρή Βλυχάδα είναι μια παραλία με πεντακάθαρα νερά, άμμο και βότσαλα και ενδείκνυται για γυμνιστές. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή με μονοπάτι από το χωριό Θολάρια διάρκειας περίπου μισής ώρας. (Πηγή photo: google maps)

Γραμβούσα

Παραλία Γραμβούσα Αμοργός

Η παραλία Γραμβούσα βρίσκεται στο ομώνυμο ακατοίκητο νησάκι, δυτικά του νησιού και στην περιοχή της Κάτω Μεριάς, απέναντι από την Καλοταρίτισσα. Υπάρχουν δύο κύριες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, χωρίς σκιά, άμμο και ψιλό βότσαλο. Ένα τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο. Η πρόσβαση γίνεται με καΐκι από το λιμάνι των Καταπόλων ή καθημερινά από την Καλοταρίτισσα. (Πηγή photo: google maps)

Καλοταρίτισσα

Παραλία Καλοταρίτισσα Αμοργός

Η παραλία Καλοταρίτισσα βρίσκεται δυτικά του νησιού, στην περιοχή της Κάτω Μεριάς. Είναι ένας γοητευτικός απάνεμος όρμος, που αποτελεί το μοναδικό φυσικό λιμάνι της Αμοργού που είναι προφυλαγμένο από όλους τους καιρούς. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο οι ψαράδες του νησιού το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι αγκυροβολούνε αρκετά σκάφη αναψυχής. Η περιοχή είναι γεμάτη από ψαράδες, βάρκες και δίχτυα τα οποία συνθέτουν ένα όμορφο τοπίο, που σου μένει στη μνήμη για πολύ καιρό. Είναι μια μεγάλη αμμώδη παραλία, οργανωμένη σε ένα μέρος της με ομπρέλες και  ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ και μια καντίνα όπου θα βρείτε σνακ, καφέ και ποτά. Η παραλία δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο και είναι ιδανική για όσους αποζητάνε ηρεμία. Η  πρόσβαση γίνεται οδικώς αλλά υπάρχει και λεωφορείο της γραμμής. Από εδώ ξεκινούν τα καραβάκια που πηγαίνουν στο ακατοίκητο νησί της Γραμβούσσας. (Πηγή photo: google maps)

Καμπί

Παραλία Καμπί Αμοργός

Η παραλία Καμπί βρίσκεται νότια του νησιού, πολύ κοντά στο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας και δίπλα από την παραλία της Αγίας Άννας. Παραλία με χοντρό και λεπτό βοτσαλάκι, χωρίς σκιά, δημοφιλής στους γυμνιστές, με θέα τη βραχονησίδα Μεγάλο Βιόκαστρo και ιδανική για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Όταν φυσάει μπορεί να πνέουν δυνατοί άνεμοι γιατί είναι εντελώς ανοιχτή προς τα ανατολικά. Η πρόσβαση γίνεται με σύντομο δύσβατο μονοπάτι. (Πηγή photo: google maps)

Κάτω Ακρωτήρι

Παραλία Κάτω Ακρωτήρι Αμοργός

Η αμμουδερή παραλία Κάτω Ακρωτήρι βρίσκεται δυτικά του νησιού και μόλις λίγα μέτρα από την προβλήτα των Καταπόλων με θέα το Ξυλοκερατίδι. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, δημοφιλής, αλλά με δυνατό βοριά ο κυματισμός γίνεται έντονα αισθητός. Δίπλα από την παραλία του Κάτω Ακρωτηρίου συναντάμε κατά σειρά τις ερημικές παραλίες της Παναγίας, του Αγίου Ιωάννη και των Αγίων Αναργύρων, οι οποίες βρίσκονται κοντά στις ομώνυμες εκκλησίες. Βότσαλα, πέτρες και βράχια συνθέτουν το τοπίο τους και με δυνατό βοριά ο αέρας και ο κυματισμός γίνονται αισθητοί. (Πηγή photo: commons.wikimedia.org)

Κάτω Κάμπος

Παραλία Κάτω Κάμπος Αμοργός

Η παραλία Κάτω Κάμπος βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού, στην περιοχή της Κάτω Μεριάς, σε έναν όμορφο γραφικό κόλπο, με μικρό λιμανάκι. Το μικρό ξωκλήσι της Παναγιάς της Κατωκαμπιανής, χτισμένο στην άκρη της ακτής ολοκληρώνει το τοπίο. Είναι μια μικρή βραχώδης παραλία με πέτρες, βότσαλα και άμμο. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή μηχανάκι, ακολουθώντας το δρόμο για Αρκεσίνη και φτάνοντας στο χωριό Κολοφάνα υπάρχει χωματόδρομος ενός χιλιομέτρου. (Πηγή photo: google maps)

Λευρωσσός

Παραλία Λευρωσσός Αμοργός

Η απάνεμη παραλία Λευρωσσός βρίσκεται βόρεια του νησιού, πολύ κοντά στην Αιγιάλη. Είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Αμοργού, με ψιλή άμμο και μικρά βότσαλα, λίγα αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά και μια ταβέρνα πάνω από την παραλία. Δεν είναι οργανωμένη και παραδοσιακά θεωρείται ως παραλία γυμνιστών. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς ακολουθώντας το δρόμο για τα Θολάρια, όπου το πάρκινγκ απέχει σχεδόν ένα δεκάλεπτο περπάτημα σε μονοπάτι. (Πηγή photo: google maps)

Λίβερος

Παραλία Λίβερος Αμοργός

Η μικρή βραχώδης παραλία Λίβερος βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στην Καλοταρίτισσα, όπου εκτός από τα καταγάλανα νερά, θα βρείτε και το εντυπωσιακό ναυάγιο «Ολυμπία», που εμφανίζεται στην ταινία «Απέραντο Γαλάζιο». Η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι. (Πηγή photo: google maps)

Λιμενάρι

Παραλία Λιμενάρι Αμοργός

Η παραλία Λιμενάρι βρίσκεται βόρεια του νησιού, περίπου 1 χλμ έξω από την Αιγιάλη. Είναι μια ωραία μικρή παραλία με βότσαλα και άμμο, χωρίς σκιά και με λίγο κόσμο γιατί δε φαίνεται από το δρόμο. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς ως ένα σημείο και ακολουθεί ένα μικρό μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία. (Πηγή photo: google maps)

Μαλτέζι

Παραλία Μαλτέζι Αμοργός

Η απάνεμη παραλία Μαλτέζι βρίσκεται βόρεια του νησιού, στον κόλπο των Καταπόλων και θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αμοργού με βουνά και βλάστηση να συνθέτουν το ωραίο, ήρεμο, τοπίο της. Πρόκειται για μια οργανωμένη, απάνεμη παραλία με ψιλή άμμο και beach bar και θεωρείται ιδανική για οικογένειες με παιδιά επειδή τα νερά είναι σχετικά ρηχά. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από το λιμάνι των Καταπόλων ή με λιγόλεπτο μονοπάτι που περνάει από τον οικισμό του Ξυροκερατιδίου. (Πηγή photo: google maps)

Μούρος

Παραλία Μούρος Αμοργός

Η δημοφιλής παραλία Μούρος βρίσκεται νότια του νησιού, ακολουθώντας το δρόμο για Αρκεσίνη, κοντά στα χωριά Βρούτσι και Καμάρι. Θεωρείται μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αμοργού, απάνεμη, με γκρίζα άμμο και μικρά βοτσαλάκια. Η ακρογιαλιά είναι στενή άλλα πολλοί επιλέγουν να κάθονται πάνω στις μεγάλες πέτρινες πλάκες για να απολαύσουν καλύτερα την ηλιοθεραπεία τους. Κατά μήκος των βράχων στη δεξιά πλευρά της παραλίας υπάρχουν δυο υποθαλάσσιες σπηλιές που μπορείτε να φτάσετε κολυμπώντας για εξερεύνηση. Η εκπληκτική της ομορφιά, με τους βράχους που ξεπηδούν μέσα από τα καταγάλανα νερά και τους θεόρατους βράχους που δημιουργούν σκιά αλλά και μικρές κρυψώνες, θα σας συνεπάρει! Πάνω από την παραλία, υπάρχει ψαροταβέρνα με φρέσκα ψάρια και αστακούς και φανταστική θέα στο πέλαγος. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς ως ένα σημείο και ακολουθεί ένα μονοπάτι περίπου 400 μέτρων που οδηγεί στην παραλία. (Πηγή photo: google maps)

Νικουριά

Παραλία Νικουριά Αμοργός

Η παραλία Νικουριά βρίσκεται στο ομώνυμο ακατοίκητο νησάκι, στο βορεινό τμήμα της Αμοργού, πολύ κοντά στον Άγιο Παύλο και 5 χλμ από το λιμάνι της Αιγιάλης. Υπάρχουν 3 παραλίες με άμμο και ψιλό βότσαλο. Οι δύο είναι εκεί που σε αφήνει το καραβάκι όπου υπάρχει και μια μικρή καντίνα. Τα νερά είναι ήρεμα και καθαρά και είναι ένα πολύ καλό σημείο για καταδύσεις και ψάρεμα. Η πρόσβαση γίνεται με μικρά καραβάκια μεταφοράς από τον Άγιο Παύλο που αναχωρούν κάθε 30 λεπτά. (Πηγή photo: google maps)

Όρμος Αιγιάλης

Παραλία Όρμος Αιγιάλης Αμοργός

Η παραλία στον Όρμο της Αιγιάλης είναι η μεγαλύτερη του νησιού και βρίσκεται στη μέση του κόλπου της Αιγιάλης, ακριβώς δίπλα στο κέντρο του χωριού και το λιμάνι. Είναι από τις πιο γνωστές παραλίες, όπου μαζεύει πολύ κόσμο, καθώς εκεί βρίσκεται και το camping του νησιού. Έχει σχήμα πετάλου, ρηχά νερά, λευκή ψιλή άμμο, αρμυρίστριες για σκιά και είναι προσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μέρος της παραλίας είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και είναι ιδανική για παιδιά, για τους λάτρεις της ρακέτας και για καταδύσεις. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν παιδική χαρά, ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες και λίγα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του χωριού όπου θα βρείτε σούπερ μάρκετ και άλλες εγκαταστάσεις. Η πρόσβαση είναι οδικώς ή με τακτική συγκοινωνία με λεωφορεία. Στο τέλος της παραλίας ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί στην απομονωμένη παραλία του Λεβρωσσού. (Πηγή photo: google maps)

Παραδείσια

Παραλία Παραδείσια Αμοργός

Η παραλία Παραδείσια βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού, στην Κάτω Μεριά κοντά στην Καλοφάνα και κάτω από την όμορφη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όπου γίνεται το μεγάλο πανηγύρι στις 26 Ιουλίου. Είναι μια ήσυχη παραλία με άμμο και βότσαλο και υπάρχει μόνο ένα δέντρο και μια καντίνα για τα βασικά. Στη βόρεια πλευρά της υπάρχουν αρχαία λείψανα πρωτοχριστιανικής εποχής, τα οποία όταν είναι βοριάς βρέχονται από τη θάλασσα. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς, αλλά και με λεωφορείο της γραμμής. (Πηγή photo: google maps)

Πλάκες

Παραλία Πλάκες Αμοργός

Η παραλία Πλάκες βρίσκεται βόρεια του νησιού, απέναντι από τα Κατάπολα και αμέσως μετά την παραλία Μαλτέζι. Είναι ένας κρυφός κόλπος που περιβάλλεται από επιβλητικούς βραχώδεις βράχους και βαθιά διάφανα νερά. Η παραλία προστατεύεται από τους ανέμους και αυτός ο συνδυασμός την καθιστά μια καλή τοποθεσία για καταδύσεις. Όπως δηλώνει και το όνομά της, καλύπτεται από μεγάλες πέτρινες πλάκες και βράχια, όπου οι λουόμενοι βουτούν κατευθείαν στα βαθιά και αποτελεί πόλο έλξης γυμνιστών. Επειδή η πρόσβαση είναι δύσκολη μπορείτε να πάτε με καΐκια που ξεκινούν από την παραλία των Καταπόλων. (Πηγή photo: google maps)

Σύρμα

Παραλία Σύρμα Αμοργός

Η βοτσαλωτή παραλία Σύρμα βρίσκεται νότια του νησιού, στην περιοχή της Χώρας, δεξιά από την Αγία Άννα με μονοπάτι με σκάλες. Τα βράχια εκεί δεν είναι τραχιά, αλλά έχουν μετατραπεί σε λείες πλάκες στις οποίες μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας και να βουτήξετε αμέσως στα βαθιά. (Πηγή photo: google maps)

Τρεις Ιεράρχες

Παραλία Τρεις Ιεράρχες Αμοργός

Η παραλία Τρεις Ιεράρχες βρίσκεται βόρεια του νησιού, στο τέλος του οικισμού Ξυλοκερατίδι στα Κατάπολα και κάτω από την ομώνυμη εκκλησία. Είναι η πιο κοντινή των Καταπόλων, με βότσαλο, κρυμμένη από τα βλέμματα των περαστικών. Η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό Ξυλοκερατίδι. (Πηγή photo: google maps)

Τυροκόμος

Παραλία Τυροκόμος Αμοργός

Η παραλία Τυροκόμος βρίσκεται βόρεια του νησιού, στην περιοχή των Καταπόλων, κάτω από τις Λεύκες σε μια περιοχή με πηγές νερού και πυκνή βλάστηση. Είναι μια απομονωμένη παραλία με άμμο και βότσαλο, χωρίς σκιά και τις μέρες που πνέουν τα μελτέμια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα ρεύματα μπορεί να είναι πολύ δυνατά. Είναι δίπλα στις ερημικές παραλίες Φοινικιές και Αγίων Αποστόλων. Η πρόσβαση είναι με σκάφος ή μέσω ενός ωραίου μονοπατιού από τον οικισμό Λεύκες. (Πηγή photo: Δήμος Αμοργού)

Φοινικιές

Παραλία Φοινικιές Αμοργός

Η παραλία Φοινικιές βρίσκονται βόρεια του νησιού, στην περιοχή των Καταπόλων, κάτω από τις Λεύκες σε μια περιοχή με πηγές νερού και πυκνή βλάστηση. Είναι μια απομονωμένη παραλία με άμμο και βότσαλο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν κάνουν αισθητή τη παρουσία τους τα μελτέμια. Η πρόσβαση είναι με σκάφος ή μέσω ενός ωραίου μονοπατιού από τον οικισμό Λεύκες. Είναι δίπλα στην ερημική παραλία Τυροκόμος. (Πηγή photo: google maps)

Χάλαρα

Παραλία Χάλαρα Αμοργός

Η παραλία Χάλαρα βρίσκεται κοντά στον όρμο Σπαρτί, στην περιοχή της Αιγιάλης. Είναι μια πανέμορφη βραχώδης παραλία, πολύ μεγάλη, συνδυάζει λευκή άμμο με λευκά βότσαλα και είναι ιδανική για όσους κάνουν ψαροντούφεκο. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή πεζοπορία από δύσβατο μονοπάτι που ξεκινά από τον οικισμό του Ασφοντυλίτη και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Το μονοπάτι προσφέρει απίστευτη θέα στο απέραντο γαλάζιο και στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού. Τα Χάλαρα είναι από τις καλύτερες παραλίες της Αμοργού, αλλά λόγω της δυσκολίας του μονοπατιού, οι επισκέπτες είναι ελάχιστοι. (Πηγή photo: google maps)

Χόχλακας

Παραλία Χόχλακας Αμοργός

Η παραλία Χόχλακας βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού, στον κόλπο της Αιγιάλης. Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλο και άμμο, ιδανική για όσους επιθυμούν λίγο κόσμο. Η πρόσβαση γίνεται με καΐκι από το λιμάνι της Αιγιάλης μέχρι την Ψιλή Άμμο και μετά πεζοπορία μέσω μονοπατιού που διαρκεί περίπου 10 λεπτά, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο. (Πηγή photo: google maps)

Ψιλή Άμμος

Παραλία Ψιλή Άμμος Αμοργός

Η παραλία Ψιλή Άμμος βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού, στον κόλπο της Αιγιάλης. Είναι μια μικρή παραλία που όπως υποδηλώνει και το όνομά της χαρακτηρίζεται από αμμουδιά, λίγα αρμυρίκια που θα σας προσφέρουν σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πρόσβαση γίνεται με καΐκι από το λιμάνι της Αιγιάλης ή πεζοπορία μέσω μονοπατιού από την παραλία της Λευρωσσός που διαρκεί περίπου 30 λεπτά. (Πηγή photo: google maps)

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register