Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Καμάρι Σαντορίνη

Καμάρι στη Σαντορίνη

Ένα παραθαλάσσιο χωριό απίστευτης ομορφιάς

Το Καμάρι στη Σαντορίνη είναι ο μεγαλύτερος παραθαλάσσιος οικισμός του νησιού, χτισμένος στους πρόποδες του επιβλητικού βουνού Μέσα Βουνό, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, πολύ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο και με θέα την Ανάφη.

Το Καμάρι ήταν περιοχή μέγιστης στρατηγικής σημασίας κατά την αρχαιότητα. Στον καταστροφικό σεισμό του 1956 υπέστη σοβαρές ζημιές, αλλά ανοικοδομήθηκε από την αρχή,  όταν μετοίκησαν εκεί πολλοί από τους κατοίκους της Επισκοπής Γωνιάς μετά την ολοσχερή καταστροφή του χωριού τους.

Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο περιζήτητα και πιο οργανωμένα τουριστικά θέρετρα στο νησί. Αποτελεί μια σύγχρονη μικρή πόλη που διατηρεί αναλλοίωτο το κυκλαδίτικο, παραδοσιακό ύφος της. Έχει άρτια τουριστική υποδομή με καταστήματα εστίασης για φαγητό, νυχτερινή διασκέδαση, τουριστικά μαγαζιά, αρτοποιεία, ιατρικό κέντρο, ΑΤΜ και πλήθος από καταλύματα διαμονής.

Αξιοθέατα κοντά της είναι η Αρχαία Θήρα στο Μέσα βουνό και το αρχαϊκό ιερό του Αχιλλέα που ανακαλύφθηκε το 2002 και αποδεικνύει ότι ο μυθικός ήρωας λατρευόταν και σε άλλα μέρη εκτός από τη Θεσσαλία.

Οι εκκλησίες του οικισμού και εδώ είναι πολλές, αλλά οι πιο σημαντικές είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Θαλασσίτης στην παραλία Καμαρίου, ο Άγιος Νικόλαος στην παραλία όπου με τον τεράστιο βράχο προσφέρουν ένα εκπληκτικό τοπίο, ιδιαίτερα τη νύχτα όταν είναι φωταγωγημένος, ο Άγιος Παγκράτιος πίσω από την κοινότητα Καμαρίου, ο Άγιος Στέφανος στην Αρχαία Θήρα, ο Ευαγγελισμός στην Αρχαία Θήρα, θεμελιωμένος πάνω σε ερείπια αρχαίου Ηρώου, η Ζωοδόχος Πηγή πριν από την Αρχαία Θήρα όπου δίπλα στον ναό υπάρχει το στόμιο ευρύχωρου σπηλαίου με σταλακτίτες και τρεχούμενο νερό, που λέγεται αγίασμα, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος ή Χριστουλάκι στην Αρχαία Θήρα λαξευμένη σε ασβεστολιθικό βράχο, η Παναγία η Μυρτιδιώτισα στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου η εικόνα της βρέθηκε μέσα σε μυρτιές.

Η παραλία του είναι από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες, βραβευμένη με δύο γαλάζιες σημαίες, με πολυάριθμα κέντρα θαλάσσιων σπορ, καταδυτικά κέντρα.

Τον Αύγουστο οργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, το «Καμαριανό Πανηγύρι». Ανάμεσα στις υπόλοιπες εκδηλώσεις ξεχωρίζει και το Φεστιβάλ Τζαζ. Λεωφορεία πραγματοποιούν συχνά δρομολόγια ανάμεσα στα Φηρά και το Καμάρι.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register