Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Παραλίες στη Λήμνο

Απέραντες εκτάσεις άμμου και πεντακάθαρης θάλασσας με μοναδικό κάθε φορά τοπίο και περιβάλλον. Ερημικές ή πολυσύχναστες, οργανωμένες ή εντελώς ανέγγιχτες από ανθρώπινες παρεμβάσεις, οι παραλίες στη Λήμνο καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Αγία Βαρβάρα

Η παραλία της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού στον Κόλπο του Μούδρου. Η πρόσβασή της γίνεται μέσα από χωματόδρομο. Είναι ιδανική για όσους προτιμούν την ησυχία σε μια μικρή αμμουδιά με ρηχά και καταγάλανα νερά και θέα την ακατοίκητη νησίδα Αλογονήσι.

Αγία Τριάδα

Η παραλία Αγία Τριάδα ή αλλιώς Κοκκινόβραχος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού κοντά στην Πολιόχνη και μπορείτε να φθάσετε εκεί μέσω χωματόδορμου από τον οικισμό Καμίνια. Είναι μια αμμώδης παραλία, ιδανική για ηρεμία.

Άγιος Ερμόλαος

Όμορφη παραλία με αμμουδιά που συγκεντρώνει λίγο κόσμο λόγω του δύσβατου χωματόδρομου που οδηγεί εκεί. Διαθέτει καθαρά γαλάζια νερά και ψιλή άμμο. Θα τη βρείτε κοντά βορειοανατολικά του χωριού Ατσίκη.

Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας

Στη δυτική Λήμνο, στην πλευρά που κοιτάει προς τη χερσόνησο της Χαλκιδικής, βρίσκεται η παραλία Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας. Είναι πλήρως οργανωμένη κι έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία. Η παραλία διαθέτει μόνο άμμο σε όλο της το μήκος και η θάλασσα είναι ρηχή.

Άγιος Στέφανος

Η παραλία Άγιος Στέφανος βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Λήμνου στο ακρωτήρι της Πλάκας με τις μοναδικές ηφαιστειογενείς πλάκες σε αποχρώσεις του γκρίζου και του μαύρου. Έχει ρηχά νερά, καλή οργάνωση και υπάρχουν δέντρα για φυσική σκιά.

Αξά

Στη βορειοανατολική πλευρά της Λήμνου βρίσκεται η παραλία Αξά σε μια θέση όπου κατά το Μεσαίωνα υπήρχε σημαντικός οικισμός. Η παραλία είναι αμμώδης, με πλούσιο βυθό και δεν έχει καμιά οργάνωση.

Απάν Γιαλός

Ο Απάν Γιαλός είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία μπροστά στην Αλυκή, τη λιμνοθάλασσα που αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο στα βορειοανατολικά του νησιού. Η παραλία του Απάν Γιαλού είναι μεγάλη σε έκταση, με παχιά άμμο και βαθιά νερά που βλέπουν το Αιγαίο, ενώ το τοπίο με τη λιμνοθάλασσα είναι μοναδικό. Δε διαθέτει καθόλου οργάνωση και όλη η περιοχή είναι προστατευόμενη και μέλος του Δικτύου Natura 2000.

Αυλώνας

Η παραλία του Αυλώνα βρίσκεται ακριβώς μετά τη Μύρινα. Άμμος, κρυστάλλινα νερά, υπέροχο φυσικό τοπίο, απόλυτη ηρεμία και καλή οργάνωση είναι τα χαρακτηριστικά της. Η παραλία προσφέρεται για υποβρύχιο ψάρεμα στην άκρη της στο σημείο που τα τρία μικρά ηφαιστιογενή νησάκια σχηματίζουν έναν εντυπωσιακό βυθό.

Γομάτι

Η παραλία Γομάτι βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού πολύ κοντά στις Αμμοθίνες, το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο του νησιού. Διαθέτει μια απέραντη χρυσοκίτρινη αμμουδιά με ψιλή, απαλή άμμο και διαυγή νερά, που παίρνουν διαφορετική απόχρωση ανάλογα την ώρα της ημέρας. Ο όρμος στο Γομάτι σχηματίζει ένα εντυπωσιακό τοπίο, με περίεργα πετρώματα και έχει ένα μικρό νησάκι στη βόρεια άκρη του.

Διαπόρι

Η παραλία Διαπόρι βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, δίπλα στο γραφικό αγκυροβόλι με τις ψαρόβαρκες, είναι αμμώδης και μεγάλη αλλά δεν είναι οργανωμένη.

Εβγάτης

Η παραλία Εβγάτης είναι μια από τις πανέμορφες παραλίες της Λήμνου και βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού. Η ολόλευκη λεπτή άμμος εκτείνεται σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων και τα νερά είναι καταγάλανα και καθαρά. Είναι οργανωμένη και πολυσύχναστη.

Ζεματάς

Η παραλία του Ζεματά βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Λήμνου σε μικρή απόσταση από το χωριό της Παναγιάς. Έχει ψιλή, ολόλευκη άμμο και ρηχά, πεντακάθαρα νερά. Είναι οργανωμένη αλλά έχει και αρκετά δέντρα για φυσική σκιά.

Θάνους

Η παραλία του Θάνους είναι μία από τις πιο δημοφιλείς του νησιού και βρίσκεται στη νοτιοδυτική μεριά της Λήμνου, σε μικρή απόσταση από τον ομώνυμο οικισμό, στο βάθος ενός πανέμορφου κόλπου. Η απέραντη αμμουδιά και η πλήρης οργάνωση συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που την προτιμά για τα πεντακάθαρα νερά της. Στην παραλία του Θάνους παρόλο που είναι από τις πιο πολυσύχναστες της Λήμνου, υπάρχει χώρος ακόμα για γυμνιστές.

Καρβουνόλακκας

Στη δυτική πλευρά του νησιού βρίσκεται μια από τις παραλίες στη Λήμνο ο Καρβουνόλακκας. Στην παραλία θα βρείτε άμμο, αλλά και εντυπωσιακά βράχια, ενώ ένα μέρος της παραλίας καλύπτεται από βότσαλο. Η πεντακάθαρη θάλασσα και τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου εντυπωσιάζουν. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Κέρος

Η παραλία Κέρος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λήμνου και πέρα από το υπέροχο τοπίο μπορεί κανείς να επιδοθεί σε θαλάσσια σπορ λόγω των ανέμων που φυσούν πολύ συχνά. Η ακτογραμμή εδώ είναι καλυμμένη με ψιλή άμμο και τα νερά εντυπωσιάζουν με τις τυρκουάζ αποχρώσεις και τα όστρακα που έχει στον πυθμένα της θάλασσας. Είναι πλήρως οργανωμένη.

Κόκκινα

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο παρθένα μέρη της Λήμνου στο νοτιοδυτικό τμήμα της και για να φτάσει κανείς στην παραλία θα πρέπει να διασχίσει τη χερσόνησο του Φακού. Το όνομά της το πήρε από την κόκκινη απόχρωση των εντυπωσιακών βράχων που είναι τριγύρω της. Έχει ψιλή άμμο αλλά και λευκό βότσαλο και νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του τυρκουάζ. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση στην παραλία.

Κότσινας

Η παραλία του Κότσινα είναι στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι από τις πιο πολυσύχναστες και πιο εύκολα προσβάσιμες. Βρίσκεται στην κορυφή ενός ρηχού όρμου, με αβαθή νερά και είναι πλήρως οργανωμένη. Στη μια άκρη του κλειστού κόλπου στην παραλία Κότσινα βρίσκεται και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το υπόγειο αγίασμα και το άγαλμα της Μαρούλας, της τοπικής ηρωίδας. Γύρω από την εκκλησία θα δείτε και τα ερείπια του άλλοτε ακμαίου, μεσαιωνικού κάστρου του Κότσινα.

Λουρί

Είναι μια ήσυχη, πανέμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, κατάξανθη άμμο και βότσαλο. Κοντά στην παραλία έχουν ανακαλυφθεί υπολείμματα παλαιολιθικού οικισμού που υποδηλώνει ότι μπορεί να πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα κατοικημένα σημεία του νησιού.

Μακρύς Γιαλός

Ο Μακρύς Γιαλός βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Λήμνου πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης. Η παραλία έχει ολόλευκη, απαλή άμμο σε όλο το μήκος της και η θάλασσα έχει ένα χρώμα εκτυφλωτικό γαλάζιο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Μεγάλο Φαναράκι

Το Μεγάλο Φαναράκι της Λήμνου βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και είναι από τις πιο δημοφιλείς οργανωμένες παραλίες της περιοχής. Η παραλία έχει μήκος περίπου 200 μέτρα κι είναι αμμουδερή και πολυσύχναστη. Η φύση έχει δημιουργήσει πολλές σπηλιές και περίτεχνους σχηματισμούς και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν εμφανιστεί μεσογειακές φώκιες, που φωλιάζουν στις σπηλιές του.

Μικρό Φαναράκι

Νερά διαυγή και πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα, πλούσια αμμουδιά, φαρδιά αλλά μικρή σε μήκος, πλήρως οργανωμένη θα βρείτε στο Μικρό Φαναράκι που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού. Πάνω στο Μικρό Φαναράκι, θα δείτε κι ένα καταπράσινο κτήμα, περιφραγμένο, μέσα στο οποίο διατηρούνται προφυλαγμένα σπάνια είδη χλωρίδας αλλά και πανίδας της Λήμνου. Σύντομα μονοπάτια και περιπατητικές διαδρομές γύρω από την παραλία θα σας αποκαλύψουν τα μικρά μυστικά της περιοχής.

Νευτίνα

Η παραλία Νεφτίνα βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι κοντά στο χωριό Παναγιά και στο ιερό των Καβείρων. Είναι μια απόμερη, μη οργανωμένη αλλά αρκετά μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο, όπου στην αριστερή πλευρά της έχει βράχια. Έχει ολόλευκη άμμο, ψιλή και απαλή και μια θάλασσα σμαραγδένια, διαυγή και δροσερή, συγκεντρώνει όμως πολύ κόσμο. Στη μια άκρη της θα δείτε ένα ξωκλήσι με κατακόκκινη στέγη, ενώ χαρακτηριστικό στο τοπίο είναι ένα ρυάκι που κόβει την παραλία στη μέση για να χυθεί στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Τριγύρω υπάρχουν τζιτζιφιές που προσφέρουν φυσική σκιά αλλά και μια ιδιαίτερη ομορφιά στο τοπίο.

Παλαιόκαστρο

Η παραλία του Παλαιόκαστρου βρίσκεται μέσα στα όρια του κόλπου της Πλάκας, στο βορειοανατολικότερο σημείο του νησιού. Στα βόρεια της παραλίας είναι το γραφικό λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες της Πλάκας και στην αμμώδη παραλία υπάρχει σχετική οργάνωση.

Παπιά

Η παραλία Παπιά βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, κοντά στους οικισμούς Κατάλακκο και Δάφνη και φθάνει κανείς μετά από χωματόδρομο. Είναι μικρή, απομονωμένη, μη οργανωμένη παραλία με ψιλή αμμουδιά και ηρεμία, καθώς δεν την επισκέπτεται πολύς κόσμος. Είναι σχετικά άγνωστη στον πολύ κόσμο και σε όλη την περιοχή υπάρχουν υπόγειες πηγές κι ένα ρυάκι το οποίο καταλήγει στην παραλία.

Παρανησιά

Η Παρανησιά είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στη Λήμνο. Λευκή άμμος και γαλαζοπράσινα νερά σε ένα κλειστό κόλπο που βλέπει προς το νότο. Δεν είναι οργανωμένη και προσφέρει απόλυτη ηρεμία.

Παρθενόμυτος

Νότια του Μούδρου στο νοτιοανατολικό άκρο του κόλπου βρίσκεται η παραλία Παρθενόμυτος. Είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλά και τις πιο απομονωμένες παραλίες της Λήμνου κυρίως λόγω της δύσκολης πρόσβασης σε αυτή. Επηρεάζεται από τους βόρειους ανέμους και δεν έχει καμία οργάνωση και είναι αρκετά δύσκολη η πρόσβασή της.

Πηγαδέλι της Παναγίας

Το Πηγαδέλι της Παναγίας είναι μια πανέμορφη παραλία στη βόρεια πλευρά του νησιού. Οι ηφαιστειογενείς ακτές της περιοχής έχουν σχηματίσει με το πέρασμα του χρόνου έναν εντυπωσιακό κόλπο με καστανοκόκκινη άμμο και γαλάζια νερά, που περιτριγυρίζονται από περίτεχνους σχηματισμούς βράχων. Το όνομά της το πήρε από ένα φυσικό πηγάδι που βρίσκεται στη μέση της παραλίας. Έχει όμορφη αμμουδιά αλλά δεν είναι οργανωμένη.

Πλατύ

Νότια της Μύρινας, στον κλειστό κόλπο, βρίσκεται η παραλία στο Πλατύ, μια από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Απέραντη αμμουδιά, με νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του τυρκουάζ, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο με φόντο την καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου. Βρίσκεται πολύ κοντά στον ομώνυμο οικισμό, είναι πολυσύχναστη και πλήρως οργανωμένη.

Πρασσά

Η παραλία Πρασσά βρίσκεται στα δυτικά του νησιού σε μικρή απόσταση από τη Μύρινα. Είναι πλήρως οργανωμένη και προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα καθώς τα νερά της βάφονται χρυσά την ώρα που κατεβαίνει ο ήλιος.

Ρηχά Νερά

Τα Ρηχά Νερά είναι μια από τις παραλίες που βρίσκεται μέσα στα όρια της Μύρινας ενώ από τη διπλανή παραλία του Ρωμαίικου Γιαλού τη χωρίζει μόλις μια στενή χερσόνησος. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και τα νερά διαυγή, με αμμουδιά και ρηχά νερά όπως και το όνομά της. Είναι πλήρως οργανωμένη και συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο.

Ρωμαίικος Γιαλός

Ο Ρωμαίικος Γιαλός είναι μαζί με τον Τούρκικο Γιαλό είναι οι δυο παραλίες που βρίσκονται μέσα στη Μύρινα βόρεια και νότια αντίστοιχα από το Κάστρο. Ο Ρωμαίικος Γιαλός, στα βόρεια βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την ομώνυμη συνοικία της Μύρινας. Είναι αμμώδης, με ρηχά νερά, λίγα δέντρα για φυσική σκιά και είναι οργανωμένη.

Σαράβαρη

Η Σαράβαρη βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού στο σημείο που το νησί στενεύει προς τη χερσόνησο της Πλάκας. Είναι πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστείας και του Καβείριου. Έχει ρηχά νερά, αμμουδιά και είναι πλήρως οργανωμένη.

Σαρπιόσκαλα

Η Σαρπιόσκαλα είναι η παραλία του χωριού Καλλιθέα ακριβώς δίπλα στο μικρό λιμανάκι όπου δένουν τις ψαρόβαρκες και τα καΐκια τους οι κάτοικοι της περιοχής. Στη Σαρπιόσκαλα θα χαρείτε την ολόχρυση άμμο και τα πεντακάθαρα νερά σε ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά τοπία της Λήμνου. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Σκίδι

Μια από τις παραλίες στη Λήμνο είναι το Σκίδι που βρίσκεται στη νότια πλευρά της κοντά στη χερσόνησο του Μούδρου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Λήμνου με απέραντη αμμουδιά, άσπρη λεπτή άμμο και πεντακάθαρα διαυγή νερά που χρωματίζονται ανάλογα με το φως του ήλιου σε όλες τις αποχρώσεις του τυρκουάζ. Δε μαζεύει πολύ κόσμο και δεν είναι οργανωμένη. Στο Σκίδι υπάρχει και μια μικρή πηγή από όπου αναβλύζει πόσιμο, δροσερό νερό.

Στβι

Το Στβι είναι ένας μικρός και ήσυχος κόλπος μεταξύ των πιο πολυσύχναστων παραλιών της Λήμνου πολύ κοντά στη Μύρινα. Το Στβι βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του όρμου Θάνους και λέγεται επίσης Πλαγίσιος Μόλος. Η χρυσαφένια άμμος και η ηρεμία  κάνουν το Στβι ιδανικό προορισμό.

Τούρκικος Γιαλός

Στα νότια του Κάστρου της Μύρινας βρίσκεται είναι μια από τις Παραλίες στη Λήμνο, ο Τούρκικος Γιαλός με αμμουδερή παραλία και έχει αγκυροβόλιο για τις ψαρόβαρκες και τα καΐκια των ψαράδων. Τα νερά της παραλίας είναι ρηχά και γι’ αυτό την καθιστούν ιδανική για παιδιά.

Τρυγές

Η ακτή στην παραλία Τρυγές είναι βραχώδης με μικρά αμμώδη τμήματα ανάμεσα και δεν είναι οργανωμένη. Βρίσκεται κοντά στο Φαρακλό που είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεωλογικά φαινόμενα της Λήμνου.

Χαβούλη

Η παραλία της Χαβούλης βρίσκεται στο βάθος ενός μεγάλου όρμου στο δρόμο προς το χωριό της Σκανδάλης. Η Χαβούλη έχει χρυσή άμμο, πεντακάθαρα και διαυγή νερά που είναι γαλήνια καθώς η παραλία είναι προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους. Στην παραλία θα συναντήσετε τα σπάνια και προστατευόμενα κρινάκια της θάλασσας. Είναι μια παραλία που δε συγκεντρώνει κόσμο αλλά είναι πλήρως οργανωμένη αλλά έχει και αρμυρίκια για σκιά.

Διαμονή στη Λήμνο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register