Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Οινούσσες

Χωριά στις Οινούσσες

Χωριά στις Οινούσσες

Η Οινούσσα έχει ένα και μοναδικό οικισμό χτισμένο γύρω από το λιμάνι στη νότια ακτή του νησιού με φόντο την κατάφυτη νησίδα Πατερόνησο και τη Χίο. Εκπληκτικά μεγάλη σε έκταση συγκριτικά με το μέγεθος του νησιού, σήμερα παραμένει ένας παραδοσιακός οικισμός, ο οποίος δεν έχει αλλοιωθεί από σύγχρονες παρεμβατικές εγκαταστάσεις όπως βλέπουμε σε άλλους οικισμούς του Αιγαίου.

Ο γραφικός οικισμός έχει πολλά αρχοντικά καπετανόσπιτα και όμορφα πέτρινα διώροφα σπίτια, που προσδίδουν στις Οινούσσες μια απίστευτη αριστοκρατική φινέτσα.

Ξεχωρίζει επίσης για τα πεντακάθαρα πλακόστρωτα δρομάκια του, τα μεγάλα αρχοντικά, τις καταπράσινες δεντροστοιχίες που στολίζουν όλο το νησί, τα δημόσια κτίρια και καλλιτεχνήματα από δωρεές εφοπλιστών που τιμούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Η Οινούσσα σα γενέτειρα πολλών εφοπλιστών έχει δώσει τα ονόματά τους σε δρόμους και πλατείες, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ναυτικό χαρακτήρα του νησιού. Το λιμάνι, που είναι το κέντρο της ζωής των κατοίκων του νησιού βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Το στολίδι του οικισμού είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στο κέντρο της.

Η πλατεία της Ναυτοσύνης, το μνημείο του Αφανή Ναύτη, το Ναυτικό Μουσείο και τα Ναυτικά Εκπαιδευτήρια τραβάνε την προσοχή του επισκέπτη και αποδεικνύουν τη σημασία της ναυτιλίας για την περιοχή.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register