Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Οινούσσες

Παραλίες στις Οινούσσες

Παραλίες στις Οινούσσες

Οι παραλίες στις Οινούσσες είναι όμορφες, πεντακάθαρες και με μεγάλη ποικιλία. Μικρές δαντελωτές αμμουδιές εναλλάσσονται με βράχια, που το κύμα έχει σκάψει. Φανταστικά μισοφέγγαρα άμμου προσελκύουν τους τουρίστες. Παραλίες κατάλληλες για παιδιά, για θαλάσσια σπορ, υποβρύχιο ψάρεμα, για ατέλειωτες ώρες μπάνιου και ηλιοθεραπείας και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αμμουδερές ή βοτσαλωτές. Περιμετρικά το νησί διατρέχει ασφάλτινος δρόμος (εκτός από ένα μικρό μέρος στ’ ανατολικά όπου είναι ακόμη βατός χωματόδρομος). Οι περισσότερες παραλίες είναι μικρές και ήσυχες, με άμμο και διάφανα παγωμένα νερά. Σχεδόν όλες οι παραλίες και οι μικροσκοπικοί όρμοι (βάλες) που προσφέρονται για κολύμπι προσεγγίζονται από τον δρόμο, καθώς το συνολικό οδικό δίκτυο δεν ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα.

Οι βόρειες ακτές που βλέπουν τα Μικρασιατικά παράλια είναι αρκετά απόκρημνες και προτείνονται για μοναχικό μπάνιο και ψαροντούφεκο. Οι νότιες ακτές, από το μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που ξεχωρίζει στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού ως το χωριό, προσφέρουν πλούσιο διαμελισμό με άφθονες ακρογιαλιές, καλά προφυλαγμένες  από  το  μελτέμι. Για υποβρύχιο ψάρεμα θ’ αναζητήσετε τους κλειστούς όρμους στα ανατολικά του νησιού και μην ξεχνάμε πως οι Οινούσσες φημίζονται σαν εξαιρετικός χταποδότοπος.

Ανατολικές παραλίες: Ανατολικά του νησιού είναι όλες γραφικές και ήρεμες με άμμο και καταγάλανα νερά.

Βόρειες παραλίες: Οι βόρειες παραλίες που «βλέπουν» τα Μικρασιατικά παράλια προτείνονται για μοναχικό μπάνιο και ψαροντούφεκο.

Βορειοδυτικές παραλίες: Οι Βορειοδυτικές παραλίες προσφέρουν πλούσιο διαμελισμό και στα ανοιχτά αγκυροβολούν θαλαμηγοί υψηλών επισκεπτών, που απολαμβάνουν κάθε χρόνο τη θάλασσα του νησιού.

Ερημικές παραλίες: Ερημικές παραλίες στις Οινούσσες ανάμεσα σε σκίνους και συκιές, σε εγκαταλελειμμένες σκάλες αμπελιών, που μαρτυρούν τους πολλούς αμπελώνες της περιοχής.

Αν έχετε δικό σας σκάφος αξίζει να πάτε στα μικρά νησιά που βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα στις Οινούσσες και στα μικρασιατικά παράλια.

Άγιος Γιάννης

Η ερημική παραλία Άγιος Γιάννης βρίσκεται νότια του νησιού. Η ομορφιά της βρίσκεται στο μέγεθός της. Είναι χαραγμένη σε ένα μικρό γραφικό όρμο που προσφέρει ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσετε τόσο τη θάλασσα όσο και τον ήλιο.

Αλυκή

Η ερημική παραλία Αλυκή βρίσκεται ανατολικά του νησιού. Είναι γραφική και ήρεμη παραλία με άμμο και βότσαλα.

Απήγανος

Η παραλία Απήγανος βρίσκεται δυτικά του νησιού και απέχει 2 χλμ. από τον οικισμό. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία και μια από τις ομορφότερες του νησιού, με χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα νερά. Διαθέτει και μικρή μαρίνα για σκάφη

Ασπαλαθρόκαμπος

Η απομονωμένη παραλία Ασπαλαθρόκαμπος βρίσκεται ανατολικά του νησιού σε μικρό κολπίσκο. Είναι γραφική, ήρεμη με άμμο και βότσαλο και καταγάλανα νερά.

Αχινόκαμπος

Η απομονωμένη παραλία Αχινόκαμπος βρίσκεται βόρεια του νησιού σε μικρό κολπίσκο. Είναι μικρή, γραφική, ήρεμη με άμμο και βότσαλο και καταγάλανα νερά.

Ζέπαγας

Η παραλία Ζέπαγας βρίσκεται νότια του νησιού, δίπλα στο λιμάνι, με ψιλό βότσαλο. Πρόκειται για μια δημοφιλή παραλία λόγω της εγγύτητάς της στην κεντρική πόλη και όμως παραμένει εντελώς παρθένα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και μια δροσιστική βουτιά σίγουρα θα ξεσηκώσει την όρεξή σας και θα σας οδηγήσει σε μια από τις λίγες ταβέρνες στο λιμάνι που σερβίρουν ούζο φρεσκομαγειρεμένο χταπόδι!

Καλαμιάρης

Η απομονωμένη βοτσαλωτή παραλία Καλαμιάρης βρίσκεται βόρεια του νησιού σε μικρό κολπίσκο.

Καμπί

Η απομονωμένη παραλία Καμπί βρίσκεται νότια του νησιού σε μικρό κολπίσκο, με άμμο και βότσαλο. Είναι ιδανική για υποβρύχιο ψάρεμα και μην ξεχνάμε πως οι Οινούσσες φημίζονται σαν εξαιρετικός χταποδότοπος.

Κάστρο

Η παραλία Κάστρο είναι κοντά στον οικισμό με βότσαλο και φυσικό λιμάνι.

Κατσίκα

Η ερημική παραλία Κατσίκα βρίσκεται βόρεια του νησιού μέσα σε μικρό κόλπο, με άμμο και βότσαλο και η πρόσβασή γίνεται δύσκολα. Είναι όμως ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ λόγω των ανέμων από τα μελτέμια του Αυγούστου και για την απόλυτη ησυχία με θέα τα Μικρασιάτικα παράλια.

Μάρμαρο

Η γραφική και απομονωμένη παραλία Μάρμαρο βρίσκεται νότια του νησιού μέσα σε μικρό κόλπο, με άμμο και βότσαλο. Ιδανική για υποβρύχιο ψάρεμα και μην ξεχνάμε πως οι Οινούσσες φημίζονται σαν εξαιρετικός χταποδότοπος.

Μοναστήρι

Η απομονωμένη παραλία Μοναστήρι βρίσκεται δυτικά του νησιού σε κολπίσκο και είναι μικρή με άμμο και βράχια.

Μπιλάλι Ι

Η μικρή παραλία Μπιλάλι Ι βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού σε κολπίσκο, με μια αμμώδης έκταση ανάμεσα σε συκιές και αμπελώνες. Είναι δημοφιλής γιατί είναι ήρεμη και ρηχή θάλασσα, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι οργανωμένη με πολύ λίγες ομπρέλες, έχει πρόσβαση ΑΜΕΑ, κιόσκι, beach bar και με εύκολη πρόσβαση.

Μπιλάλι ΙΙ

Η παραλία Μπιλάλι ΙΙ βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού σε κολπίσκο, δίπλα στην οργανωμένη παραλία, πιο μικρή και πιο γαλήνια.

Τσελέπη

Η απομονωμένη παραλία Τσελέπη βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού μέσα σε κολπίσκο. Είναι μεγάλη παραλία με άμμο και ρηχά νερά, με δύσκολη πρόσβαση, αλλά αποζημιώνει με τα πεντακάθαρα νερά και τη γραφικότητά του.

Φασόλι

Η απομονωμένη παραλία Φασόλι βρίσκεται δυτικά του νησιού μέσα σε κολπίσκο και η ακτή έχει άμμο και βράχια.

Φάρκερο ή Φουρκερού

Η απομονωμένη παραλία Φάρκελο βρίσκεται νότια του νησιού σε έναν κλειστό κόλπο μεγάλου μήκους. Είναι μια ήσυχη παραλία με άμμο και διάφανα νερά.

Φώκια

Η αμμώδης παραλία Φώκια βρίσκεται δυτικά του νησιού μέσα σε κολπίσκο με δύσκολη πρόσβαση, αλλά αποζημιώνει με τα πεντακάθαρα νερά και τη γραφικότητά του.

Χατζαλή

Η αμμώδης παραλία Χατζαλή βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού.

Χόχλακας

Η απομονωμένη παραλία Χόχλακας βρίσκεται βόρεια του νησιού μέσα σε κλειστό κόλπο, έχει άμμο και βότσαλο με δύσκολη πρόσβαση. Είναι όμως ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ λόγω των ανέμων από τα μελτέμια του Αυγούστου και για την απόλυτη ησυχία με θέα τα Μικρασιάτικα παράλια.

Ψαθόφυλλο

Η απομονωμένη παραλία Ψαθόφυλλο βρίσκεται ανατολικά του νησιού σε κολπίσκο και είναι με άμμο και βότσαλο. Είναι ιδανική για υποβρύχιο ψάρεμα και ειδικά για χταπόδια, γιατί οι Οινούσσες φημίζονται για εξαιρετικός χταποδότοπος.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register