Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Σκόπελος χωριά

Χωριά στη Σκόπελο

Χωριά στη Σκόπελο

Γλώσσα

Ο μεγάλος και όμορφος οικισμός της Γλώσσας στη βορειοδυτική πλευρά της νήσου, χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο, με τη μαγευτική θέα, βρίσκεται πάνω από το λιμάνι του Λουτρακίου και αποτελεί το δεύτερο, μετά τη Χώρα, σε πληθυσμό, οικισμό του νησιού του Mamma Mia. Η πανέμορφη Γλώσσα και η ευρύτερη περιοχή της, βρίθει από πηγές και είναι κατάφυτη από ελαιόδεντρα, δαμασκηνιές και αμυγδαλιές. Τα σπίτια του χωριού είναι παραδοσιακού μακεδονικού ρυθμού με τα χαρακτηριστικά διώροφα και τις κεραμικές στέγες τους, καθώς και τα ιδιαίτερα ξύλινα μπαλκόνια. (δείτε περισσότερα)

Λουτράκι

Το Λουτράκι είναι το πρώτο λιμάνι της Σκοπέλου που «υποδέχεται»  συνήθως τα πλοία ή τα ιπτάμενα δελφίνια που έρχονται από τη Σκιάθο, το Βόλο ή τον Άγιο Κωνσταντίνο και μετά, συνεχίζουν το ταξίδι τους προς το λιμάνι της Σκοπέλου. Πηγαίνοντας χιλιετίες πίσω, στην περιοχή αυτή ευδοκιμούσε η τρίτη αρχαία πόλη της Σκοπέλου, η Σελινούς, που ιδρύθηκε από τους Χαλκιδείς, κατά τον 8ο π.χ. αιώνα.  Στις μέρες μας, διασώζεται τμήμα των νοτιοανατολικών τειχών του 5ου-4ου π.χ. αιώνα αλλά και μέρη αρχαίου κτιρίου της ίδιας εποχής. (δείτε περισσότερα)

Νέο Κλήμα

Το χωριό Νέο Κλήμα Σκοπέλου βρίσκεται δίπλα από τη θάλασσα, σε απόσταση 18 χιλιόμετρα από τη Σκόπελο. Ο οικισμός θεωρείται νέος, καθώς δημιουργήθηκε το 1981. Το Έλιος τοποθετείται σε μια πευκόφυτη περιοχή ιδιαίτερου κάλλους. Σε όλο το μήκος του χωριού, εκτείνεται παραλία με την πανέμορφη αμμουδιά του Χόβολου και τις μοναδικές αποχρώσεις των νερών της να απέχουν ελάχιστα από το χωριό. Το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών που δημιουργήθηκε στην περιοχή φιλοξενεί τα σκάφη των επισκεπτών, ενώ ο δυτικός προσανατολισμός του χωριού επιτρέπει στους τουρίστες να θαυμάζουν καθημερινά το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα του νησιού του Mamma Mia! Τα σπιτάκια της περιοχής, το γραφικό λιμάνι, οι μαγευτικές παραλίες, το εντυπωσιακό δάσος και το καταφύγιο τουριστικών σκαφών είναι «συστατικά της συνταγής» για ιδανικές χαλαρωτικές διακοπές στη Σκόπελο!

Παλαιό Κλήμα

Αξίζει να επισκεφθείτε το καταπράσινο γραφικό χωριό του Παλαιού Κλήματος βορειοδυτικά του νησιού, το οποίο απέχει 24 χλμ. από τη Χώρα, μεταξύ του Νέου Κλήματος και της Γλώσσας. Θα σας μείνουν αξέχαστα τα παλαιά λιθόχτιστα πέτρινα σπίτια με αμφιθεατρική διάταξη και η μαγευτική θέα προς τη Σκιάθο και την Εύβοια. Μέχρι περίπου το 1950, το χωριό ήταν διαιρεμένο σε δύο συνοικίες ή χωριά όπως τα έλεγαν κατά το παρελθόν οι κάτοικοι, το Επάνω και το Κάτω Κλήμα. Το Κάτω Κλήμα, που είναι παλαιότερο από το Επάνω, ιδρύθηκε σύμφωνα με την παράδοση κατά τον 18ο αι. ως αγροτικός οικισμός για την εξυπηρέτηση αγροτικών αναγκών. Στο χωριό, σημαντική θέση κατέχει η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων που χτίστηκε το 1828, πιθανώς στο χώρο που υπήρχε προγενέστερα ένας μικρός ναός. Το Κάτω Κλήμα είχε μία πλατεία με εξαιρετική θέα προς τη Γλώσσα, το Λουτράκι, ενώ από εκεί μπορούσες να αντικρίσεις ακόμη και το Πήλιο όπως και τη Σκιάθο. Στην Πλατεία υπήρχε ένα μεγάλο επιβλητικό μεσογειακό δένδρο, η λεγόμενη κοκκορεβυθιά, που στην τοπική διάλεκτο ονομάζονταν «Τσιτσίραφλος».

Χώρα

Το 16ο αιώνα π.Χ. η Χώρα της Σκοπέλου κάνει την εμφάνιση της με την ονομασία Πεπάρηθος. Ιδρύθηκε από τους Κρήτες που έφτασαν στο νησί φέρνοντας μαζί τους την καλλιέργεια της ελιάς και της αμπέλου. Η Χώρα της Σκοπέλου εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη με την επιβλητική όψη της και τα μικρά γραφικά δρομάκια! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών μιλάει για «έρωτα με την πρώτη ματιά», μόλις αντικρίζουν τη Χώρα, όταν το πλοίο πλησιάσει το λιμάνι. Πολλές είναι οι ομορφιές της Χώρας και ακόμη περισσότερες οι διαδρομές για να την ανακαλύψει κανείς. Μια όμορφη διαδρομή ξεκινά από το Πηγαδάκι, πάνω από την παραλία της Χώρας με κατεύθυνση στο Ενετικό Κάστρο που χρονολογείται από το 13ο αι. και δημιουργήθηκε από την οικογένεια των Γκίζι. (δείτε περισσότερα)

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Σκοπέλου

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register