Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Νομός Ρεθύμνου παραλίες

Παραλίες στο Νομό Ρεθύμνου

Παραλίες στο Νομό Ρεθύμνου

Αγία Γαλήνη

Οι παραλίες της Αγίας Γαλήνης βρίσκονται στα νότια του νομού Ρεθύμνου στον ομώνυμο οικισμό. Είναι δύο παραλίες και σχηματίζονται μέσα στα επιμέρους γραφικά λιμανάκια της περιοχής. Αποτελούνται από την πρώτη και κύρια μεγάλη παραλία, ενώ η δεύτερη στα ανατολικά της είναι πιο στενή και βραχώδης και προτιμάται από τους γυμνιστές. Με ψιλό βότσαλο αλλά και άμμο, ρηχά, πεντακάθαρα αλλά κρύα νερά, που οφείλονται στον ποταμό Πλατύ οι παραλίες Αγίας Γαλήνης κατά μήκος των δυτικών ακτών τους, σχηματίζουν σπηλιές. Οι παραλίες της Αγίας Γαλήνης είναι πλήρως οργανωμένες και δε συνιστώνται γι’ αυτούς που θέλουν ηρεμία. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Αγία Μαρίνα

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται κοντά στο χωριό Ροδάκινο και οφείλει το όνομά της στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι χτισμένο στην άκρη της ακτής με τις πολλές σπηλιές. Η Αγία Μαρίνα είναι μια παραλία με καθαρά βαθιά νερά, στην οποία εναλλάσσονται η άμμος, το βότσαλο και τα βράχια. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Άγιος Παύλος

Η παραλία Άγιος Παύλος είναι γνωστή για τους αμμόλοφους που υπάρχουν στην περιοχή. Βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό και είναι ένας μικρός απάνεμο κολπίσκος με αμμουδιά και καθαρά βαθιά γαλαζοπράσινα νερά. Θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές της νότιας πλευράς του νομού Ρεθύμνου. Η παραλία είναι οργανωμένη και στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες καθώς και beach bar. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Άδελε

Η παραλία Άδελε βρίσκεται στον Αδελιανό κάμπο. Είναι μια τεράστια αμμουδερή παραλία η οποία εκτείνεται ως την περιοχή της Σκαλέτας. Έχει ρηχά νερά αλλά είναι επιρρεπής στους βορεινούς ανέμους. Είναι σημείο όπου οι θαλάσσιες χελώνες γεννούν τα αυγά τους γι’ αυτό και μπορεί να δείτε σημεία αποκομμένα με σκοινιά και πινακίδες, για την προστασία τους. Η παραλία Άδελε  είναι πολύ καλά οργανωμένη και στην περιοχή θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και επιλογές για φαγητό. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Ακούμια

Η παραλία Ακούμια βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και βότσαλο και επιρρεπής στους νότιους ανέμους. Δεν έχει πλήρη οργάνωση αλλά σε κοντινή απόσταση υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Αμμούδι

Το Αμμούδι βρίσκεται κοντά στον Πλακιά στα νότια του νομού Ρεθύμνου και είναι ένα σύμπλεγμα κόλπων. Η πρώτη μικρή και γραφική παραλία ονομάζεται Μεγάλο Αμμούδι ή απλώς Αμμούδι, ενώ στα 100 μέτρα περίπου, βρίσκεται κι η παραλία του Μικρού Αμμουδίου, η οποία θεωρείται ως η πλέον γνωστή παραλία στους γυμνιστές του νησιού. Το Αμμούδι έχει χοντρή λευκή άμμο τα καταπράσινα καθαρά νερά της παραλίας είναι ιδανικά για καταδύσεις και υποθαλάσσιες εξερευνήσεις.  Δίπλα στην παραλία υπάρχουν πολλά αλμυρίκια, όπου μπορείτε να βρείτε φυσική σκιά. Είναι οργανωμένη και στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραδοσιακές ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Γεράνι

Η παραλία Γεράνι βρίσκεται στα δυτικά του Ρεθύμνου. Είναι ένας κόλπος με βότσαλα επιρρεπής στους βοριάδες και είναι μια από τις λιγότερο οργανωμένες αμμουδιές κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Γεροπόταμος

Η παραλία Γεροποτάμου πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο ποταμό και βρίσκεται ακριβώς στην έξοδό του ανατολικά από το Ρέθυμνο. Είναι ένας κλειστός κόλπος με ψιλό βότσαλο και άμμο αλλά είναι αρκετά επιρρεπής στους βοριάδες. Γαλαζοπράσινα νερά που βαθαίνουν απότομα και σχετική οργάνωση. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Δαμνόνι

Η παραλία Δαμνόνι βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου κοντά στον Πλακιά. Είναι μια παραλία περίπου 600 μέτρων στην έξοδο μιας κοιλάδας που περιτριγυρίζεται από βουνά. Έχει χοντρή, λευκή άμμο και ένα μικρό ποταμάκι. Η παραλία στο δυτικό μέρος της είναι πλήρως οργανωμένη. Στη γύρω περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Δρυμισκιανή Γιαλιά

Κοντά στο χωριό Δρύμισκος του νομού Ρεθύμνου υπάρχει μια σειρά από συνεχόμενους κόλπους. Όλη η περιοχή ονομάζεται Δρυμισκιανή Γιαλιά με γνωστότερο το Δρυμισκιανό Αμμούδι που βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο της περιοχής. Στο κέντρο της περιοχής βρίσκεται η παραλία της Κεφάλας και στα ανατολικά βρίσκεται η παραλία Ανατολικά. Το Δρυμισκιανό Αμμούδι διαθέτει σχετική οργάνωση αλλά οι άλλες παραλίες είναι πιο απομονωμένες και αρκετά ήσυχες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Επισκοπή

Η παραλία της Επισκοπής βρίσκεται 12 χλμ. δυτικά του Ρεθύμνου, περίπου 15-20 λεπτά με το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο από το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μια ακόμη παραλία με τεράστια έκταση, μήκους 3,5 χλμ. Είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ταβέρνες και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και σε άλλα όχι, ώστε οι επισκέπτες που θέλουν περισσότερη απομόνωση να μπορούν να απολαύσουν ήσυχα το μπάνιο τους. Τα νερά είναι καθαρά, κρυστάλλινα και ρηχά, ιδανικά για βουτιές και απόλυτη χαλάρωση. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η παραλία επηρεάζεται συχνά από τους ανέμους, οι οποίοι μπορεί να δημιουργήσουν επικίνδυνα ρεύματα. Οι ναυαγοσώστες κατά μήκος της παραλίας μπορούν να φροντίσουν για την προσωπική σας ασφάλεια. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Ρεθύμνου)

Καμάρι

Η παραλία Καμάρι είναι μια μικρή βραχώδης παραλία ιδανική για ψαροντούφεκο, που βρίσκεται περίπου 7 χλμ. δυτικά του Ρεθύμνου, κοντά στο χωριό Γεράνι, στην έξοδο του φαραγγιού των Βεδέρων. Είναι εξοπλισμένη με SEATRAC σύστημα αναπηρικών αμαξιδίων για άτομα με ειδικές ανάγκες ώστε να μπορούν εύκολα να μετακινηθούν μέσα και έξω από το νερό. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Ρεθύμνου)

Κεραμιανή Γιαλιά

Ο Κεραμές Αγίου Βασιλείου βρίσκεται νότια του Ρεθύμνου, είναι χτισμένος στην πλαγιά του όρους Κέντας και έχει πανοραμική θέα στη θάλασσα. Γύρω από το χωριό υπάρχουν πολλές παραλίες που ονομάζονται Κεραμιανή Γιαλιά. Ένας στενός δρόμος από το χωριό σταματάει στο λιμανάκι της Αγίας Φωτεινής κι εκεί συναντάς τις μικρές βοτσαλωτές παραλίες που είναι κρυμμένες μέσα σε μεγάλους βράχους. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Κλίματα

Στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και το Ροδάκινο, βρίσκεται ένας μεγάλος κόλπος με τρεις ερημικές παραλίες του νομού Ρεθύμνου, τα Κλίματα. Το όνομά τους το πήραν από το πλήθος των κληματαριών που υπήρχαν σε αυτήν την τοποθεσία στο παρελθόν. Οι παραλίες έχουν ψιλό βότσαλο, βράχια και καθαρά νερά και συνήθως έχει γυμνιστές. Η παραλίες αυτές δε διαθέτουν οργάνωση. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Κόρακας

Η παραλία Κόρακας βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου κοντά στο χωριό Ροδάκινο. Η παραλία είναι στην έξοδο του ξερού πλέον ποταμού, ο οποίος διέρχεται από ένα απότομο φαράγγι που κατεβαίνει από το όρος Κρυονερίτης. Στην αριστερή μεριά της παραλίας υπάρχουν δύο μεγάλοι βράχοι με σπηλιές οι οποίες θεωρείται ότι θυμίζουν το ράμφος του κόρακα και έτσι πήρε και το όνομά της. Είναι μια σχετικά μεγάλη παραλία με ψιλό βότσαλο αλλά και άμμο, γαλαζοπράσινα νερά που βαθαίνουν απότομα και αρκετά αρμυρίκια για φυσική σκιά. Ο Κόρακας είναι σχετικά οργανωμένη παραλία και έχει καταλύματα, καφετέριες και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Κορακιά

Ο απόμερος όρμος της Κορακιάς βρίσκεται κοντά στα χωριά Σίσες και Μυλοπόταμος. H παραλία της Κορακιάς στην ουσία είναι δύο μικροί κολπίσκοι με άμμο. Επειδή δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί δε συγκεντρώνουν πολύ κόσμο και τις προτιμούν γυμνιστές. Στους μικρούς κολπίσκους δεν υπάρχει καμία τουριστική οργάνωση. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Κουμπές

Η παραλία Κουμπές είναι μια αμμώδης παραλία αρκετά κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου και έχει βραβευτεί πολλές φορές με τη Γαλάζια Σημαία. Είναι πλήρως οργανωμένη και θα βρείτε πολλά καταλύματα και επιλογές για φαγητό. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Λίγκρες

Η παραλία Λίγκρες ή Λίγρες βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Σιδέρωτα και στην ουσία αποτελεί το βορειότερο τμήμα της τεράστιας Ακουμιανής Γυαλιάς. Είναι αρκετά μεγάλη παραλία, με τα γαλαζοπράσινα νερά του Λιβυκού Πελάγους, άμμο και ψιλό βότσαλο και σχετικά οργανωμένη. Στην αριστερή άκρη της παραλίας βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τους βράχους και την πυκνή βλάστηση, ένας μικρός καταρράκτης που διαθέτει τρεχούμενο νερό χειμώνα-καλοκαίρι. Στην παραλία θα βρείτε κάποια καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Μαλιού το Ρυάκι

Η παραλία Μαλιού το Ρυάκι βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, στην περιοχή του Λατζιμά. Η παραλία σχηματίζεται στο μυχό ενός μικρού κόλπου με βότσαλο και πεντακάθαρα βαθιά νερά, που προστατεύεται από ψηλούς κατακόρυφους βράχους που σχηματίζουν μεγάλες σπηλιές. Είναι οργανωμένη παραλία, με ξαπλώστρες και ομπρέλες και μια καντίνα. Χαρακτηριστικό της παραλίας του Μαλιού, που ονομάζεται και Σπηλιές, είναι οι πανέμορφοι σπηλαιώδεις βράχοι που προστατεύουν τη μικρή παραλία στα δυτικά. Εκεί βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια Monachus monachus. Ο κόλπος που σχηματίζεται λόγω των σπηλιών, καθιστά την παραλία ιδανική για τις ημέρες που έχει ανέμους. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Μικρή Τριόπετρα

Η Μικρή Τριόπετρα βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Είναι η πρώτη παραλία που σχηματίζεται νοτιοανατολικά των τριών βράχων, από όπου πήρε και το όνομά της η περιοχή, μέσα σ’ ένα κλειστό κόλπο με άμμο και αρκετούς βράχους. Στα νότια άκρα της Μικρής Τριόπετρας εκβάλει ο Ακουμιανός ποταμός, ο οποίος τη χωρίζει από την παραλία των αμμόλοφων Αγίου Παύλου. Η παραλία δεν έχει ιδιαίτερη οργάνωση αλλά υπάρχουν κάποια καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Μικρό Φωτεινάρι

Στα νότια του νομού Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και στη Σούδα, είναι η παραλία το μικρό Φωτεινάρι. Είναι η δεύτερη παραλία που βρίσκεται στο μυχό ενός κατάφυτου κόλπου. Το μικρό Φωτεινάρι ή Φωτειναράκι, πήρε την ονομασία του από το γεγονός του ότι είναι μικρότερο από την αμέσως επόμενη παραλία, Μεγάλο Φωτεινάρι. Το Μικρό Φωτεινάρι έχει πέτρες, βότσαλο και βράχια και δεν είναι καθόλου οργανωμένο. Τριγύρω υπάρχουν κάποια μικρά καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Μισίρια

Σε μικρή απόσταση από την πόλη του Ρεθύμνου βρίσκεται η παραλία Μισίρια, μια αρκετά μεγάλη, αμμουδερή παραλία με μήκος περίπου 600 μέτρων. Διαθέτει πολύ καλή οργάνωση και στην περιοχή θα βρείτε πληθώρα καταλυμάτων και επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Μπαλί

Ένας άλλος όμορφος, ήσυχος, οικογενειακός και τουριστικός προορισμός είναι το Μπαλί, 30 χλμ. ανατολικά του Ρεθύμνου. Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε οδικώς (αυτοκίνητο, λεωφορείο) είτε με θαλάσσιο ταξί από το Ρέθυμνο, το οποίο περνά μέσα από μοναδικά τοπία, σπήλαια και απομονωμένες παραλίες. Το Μπαλί αποτελείται από τέσσερις παραλίες γνωστές ως Λιβάδι, Βαρκότοπος, Λιμάνι και Καραβοστάσης. Είναι όλες πλήρως οργανωμένες, με υπέροχα καθαρά, γαλάζια νερά και χρυσή άμμο, σε προστατευμένο κόλπο και έτσι δεν επηρεάζονται συχνά από τα μελτέμια. Υπάρχουν επίσης αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, έτοιμα να σας υποδεχτούν, ώστε να συνδυάσετε τις διακοπές και τη χαλάρωση με τις όμορφες παραλίες. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Ρεθύμνου)

Παλίγκρεμνος

Στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου, δίπλα από την παραλία του Πλακιά βρίσκεται η παραλία Παλίγκρεμνος. Ο Παλίγκρεμνος ή Γονατές όπως αλλιώς είναι γνωστός, είναι μια παραλία με άμμο, άρτια οργανωμένη, κι έχει πεντακάθαρα νερά. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πάνορμος

Ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, μπροστά από το ομώνυμο χωριό, βρίσκονται οι παραλίες του Πανόρμου που είναι από τις λίγες παραλίες της βόρειας ακτογραμμής του Ρεθύμνου που δεν είναι εκτεθειμένες στο βοριά. Ουσιαστικά υπάρχουν δύο μεγάλες παραλίες και δύο πιο μικρές. Η παραλία που βρίσκεται μπροστά στο χωριό είναι το Λιμανάκι, με άμμο, ρηχά και καθαρά νερά και διαθέτει άρτια οργάνωση. Πιο ανατολικά βρίσκεται μια πιο μικρή παραλία που δεν έχει καμιά οργάνωση και δε συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Πιο δυτικά βρίσκεται η Λίμνη, άλλη μια αμμουδερή και οργανωμένη παραλία που προστατεύεται από ένα μόλο και ακόμα πιο δυτικά υπάρχει ένας βοτσαλωτός κόλπος που είναι ιδανικός για ηρεμία και απομόνωση. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πειρατικό Φιόρδ

Στα νότια του Ακρωτηρίου Μουρί ή Κάραβος, κοντά στον Πλακιά στα νότια του νομού Ρεθύμνου βρίσκεται το Πειρατικό Φιόρδ. Η παραλία Φοίνικας ή Πειρατικό Φιόρδ, είναι ένας πολύ στενός μακρόστενος κόλπος που σχηματίζεται ανάμεσα σε τεράστιους κάθετους βράχους. Το όνομά του οφείλεται στους πειρατές, οι οποίοι κατά τη βυζαντινή περίοδο, έβρισκαν καταφύγιο μέσα σ’ αυτό το μικρό φυσικό κόλπο. Η μικροσκοπική παραλία του Πειρατικού Φιόρδ στην αρχή έχει άμμο, αλλά στη συνέχεια βαθαίνει απότομα. Έχει τριγύρω αρκετά βράχια, ενώ τα νερά της είναι πεντακάθαρα. Στην παραλία καταλήγουν οι χείμαρροι του φαράγγι Κουρταλιώτη. Έχει υποτυπώδη οργάνωση και για να την προσεγγίσει κάποιος θα πρέπει να περάσει μέσα από το ξενοδοχείο που βρίσκεται πάνω από την παραλία ή με καραβάκι από τον Πλακιά. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πελεκάνος

Η παραλία Πελεκάνος βρίσκεται στα δυτικά του νομού Ρεθύμνου και είναι αμμουδερή με πολύ καλή οργάνωση. Περιβάλλεται από δέντρα και είναι επιρρεπής στους βόρειους ανέμους. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Περιστερές

Η παραλία Περιστερές βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου, κοντά στο χωριό Ροδάκινο. Πήρε το όνομά της από τις σπηλιές που βρίσκονται στα ανατολικά της που φωλιάζουν περιστέρια. Σ’ αυτό το σημείο σχηματίζονται πολύ όμορφες σπηλιές με καμάρες, τεράστιους βράχους μέσα στη θάλασσα και κάτι μικροσκοπικές παραλίες μέσα στις σπηλιές. Η παραλία Περιστερές έχει άμμο, βότσαλο, αρκετά βράχια, είναι ανοιχτή στους νότιους ανέμους, διαθέτει καλή οργάνωση και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πετρές

Η παραλία Πετρές, βρίσκεται δίπλα στην έξοδο του υπέροχου φαραγγιού Πετρέ, από το οποίο έχει πάρει και το όνομα της. Είναι στο ανατολικό τμήμα του νομού Ρεθύμνου και διαθέτει μερικούς κολπίσκους, οι οποίοι έχουν πολλά βραχάκια. Στην περιοχή φυσούν συνήθως βόρειοι άνεμοι, που κάνουν τη θάλασσα κυματώδη. Στον κυρίως κόλπο της παραλίας Πετρές, που βρίσκεται βορειότερα από τους υπόλοιπους και είναι αμμουδερός, υπάρχει αρκετά καλή οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε αρκετά καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πευκιάς

Ο Πευκιάς βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου ανάμεσα στον Πλακιά και το Ροδάκινο. Η παραλία Πευκιάς ή αλλιώς η παραλία της Αγίας Άννας, είναι μια μικρή σε έκταση, εντελώς απομονωμένη παραλία με βαθιά, πεντακάθαρα νερά κι έχει πολλά βράχια και πέτρες. Υπάρχουν μερικές ακόμη μικρές παραλίες, επίσης ανοργάνωτες, στις οποίες μπορεί ο επισκέπτης να πάει είτε με βάρκα ή με τα πόδια. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πλακιάς

Ο Πλακιάς έχει βραβευθεί με τη Γαλάζια Σημαία και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και ταυτόχρονα από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες στην Κρήτη. Χιλιάδες επισκέπτες απολαμβάνουν κάθε χρόνο τα γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα, δροσερά νερά της και την αμμώδη ακτή της. Είναι οργανωμένη, με πολλές ανέσεις και θαλάσσια σπορ, ενώ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για καταδυτικές δραστηριότητες. Όλη η περιοχή του Πλακιά είναι γεμάτη από καταλύματα και καταστήματα εστίασης για να προσφέρουν στον επισκέπτη ονειρεμένες διακοπές. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πλατανιάς

Η παραλία του Πλατανιά βρίσκεται ανατολικά από την πόλη του Ρεθύμνου. Είναι μια όμορφη, αμμώδης παραλία, επιρρεπής όμως στους βοριάδες. Είναι πλήρως οργανωμένη και υπάρχουν πολλά καταλύματα και καταστήματα εστίασης για να καλύψουν τις ανάγκες σας. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πολύριζος

Η παραλία Πολύριζος βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου κοντά στο χωριό Ροδάκινο. Ανάμεσα σε ελαιόδεντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, βρίσκεται η ανοιχτή στους νότιους ανέμους παραλία Πολύριζος που είναι αμμώδης με ρηχά, πεντακάθαρα νερά, ενώ διαθέτει και μερικές σπηλιές. Είναι πλήρως οργανωμένη και στην περιοχή υπάρχουν καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πρέβελη

Η παραλία Πρέβελη γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελη, βρίσκεται στην έξοδο του Μέγα Ποταμού που μεταφέρει τα νερά του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού. Είναι από τις πιο διάσημες παραλίες της νότιας Κρήτης και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού σχηματίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης. Το ποτάμι σχηματίζει μια μικρή λίμνη στην έξοδό του στη θάλασσα με νερό όλο το χρόνο. Η παραλία πήρε το όνομά της από την ιστορική μονή που βρίσκεται κοντά. Η παραλία της Πρέβελης έχει ξανθή άμμο και βοτσαλωτό βυθό, ενώ τα νερά της έχουν το γαλαζοπράσινο χρώμα του Λιβυκού πελάγους. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός μονοπατιού από τη διπλανή παραλία ή με καραβάκια. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Ρέθυμνο

Η παραλία του Ρεθύμνου βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης και εκτείνεται σε μήκος 12 χιλιομέτρων, καταλήγοντας στην περιοχή της Σκαλέτας. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά και χρυσή άμμο, βραβευμένη με 12 Γαλάζιες Σημαίες. Είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, θαλάσσια σπορ, beach bars, εστιατόρια, ταβέρνες, ναυαγοσώστες κ.ά., αλλά υπάρχουν πολλά σημεία για να απολαύσετε την ηρεμία και τη γαλήνη μακριά από τους ασφυκτικούς και έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Είναι ιδανική για τα παιδιά, καθώς βαθαίνει σταδιακά και όχι απότομα και διαθέτει άφθονο χώρο για παιχνίδια στην άμμο για να περάσει ευχάριστα όλη η οικογένεια.  Υπάρχει επίσης το SEATRAC, ένα σύστημα αναπηρικών αμαξιδίων για άτομα με ειδικές ανάγκες ώστε να μπορούν εύκολα να μετακινηθούν μέσα και έξω από το νερό. Το εντυπωσιακό και ταυτόχρονα απρόσμενο σε αυτή την παραλία είναι ότι οι προστατευόμενες θαλάσσιες χελώνες Carreta-Carreta γεννούν τα αυγά τους κατά μήκος της παραλίας τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι’ αυτό και αρκετά σημεία προστατεύονται με διακριτική περίφραξη, ώστε οι θαλάσσιες χελώνες να μπορούν να γεννούν με ασφάλεια τα αυγά τους. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Ρεθύμνου)

Σκαλέτα

Η παραλία Σκαλέτα βρίσκεται στο βόρειο άξονα του νομού Ρεθύμνου και είναι αμμώδης με άρτια οργάνωση. Είναι γνωστή για το ότι είναι μια από τις φυλασσόμενες παραλίες όπου γεννά τα αβγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα – Καρέτα η οποία είναι απειλούμενη με εξαφάνιση. Στην περιοχή υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων, καταστημάτων και επιλογών για φαγητό. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Σούδα

Η παραλία της Σούδας βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου, μέσα στον κόλπο του Πλακιά. Ο κόλπος της Σούδας είναι αρκετά μεγάλος και στην πραγματικότητα είναι η τελευταία παραλία του Πλακιά. Βρίσκεται στην έξοδο μιας μικρής καταπράσινης κοιλάδας που τη διαρρέει ο ποταμός Φοίνικας, κι εκβάλλει στη θάλασσα. Η παραλία έχει βαθιά αλλά κρυστάλλινα νερά και την πιάνει πολύ ο αέρας. Στην άκρη της παραλίας υπάρχουν βράχια. Είναι πλήρως οργανωμένη και στην περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Σπηλιές

Αυτή η παραλία δεν είναι από τις πιο γνωστές του νομού Ρεθύμνου, αλλά είναι πολύ ξεχωριστή. Είναι ένας μικρός κόλπος που περιβάλλεται από μεγάλους βράχους και σπηλιές, γι’ αυτό και έχει αυτό το όνομα. Οι επισκέπτες μπορούν να την επισκεφθούν με αυτοκίνητο. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες και μια μικρή καντίνα, ώστε να μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εκεί. Έχει βότσαλο και τα νερά της έχουν ένα υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα, τα οποία σε συνδυασμό με τα επιβλητικά βράχια, δημιουργούν ένα υπέροχο εξωτικό τοπίο. Αν συνεχίσετε προς τα ανατολικά, θα βρείτε την παραλία Γεροπόταμος που πήρε το όνομά της από το ποτάμι που εκβάλλει στη θάλασσα και στη συνέχεια την παραλία Πάνορμο, δίπλα στο ομώνυμο γραφικό ψαροχώρι. (Πηγή πληροφοριών: Δήμος Ρεθύμνου)

Σταυρωμένος

Η παραλία Σταυρωμένου βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Είναι μια μεγάλη αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά με καλή οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Σφακάκι

Η παραλία Σφακάκι βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου και είναι μια μεγάλη αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά. Κάποια σημεία στην παραλία είναι οργανωμένα, αλλά υπάρχουν και πολλά σημεία χωρίς οργάνωση. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Σχοινάρια

Η παραλία Σχοινάρια βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου κι ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Πλακιά. Η παραλία είναι σχεδόν άγνωστη στον πολύ κόσμο αλλά είναι ένας επίγειος παράδεισος με ψιλή άμμο και βότσαλο, κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά που βαθαίνουν όμως απότομα. Στην παραλία υπάρχουν επίσης, μικρά λιμνάκια με νερό γύρω από μια οργιώδη βλάστηση, που αναβλύζει από πηγές από τα τριγύρω βουνά. Είναι ημιοργανωμένη αλλά θα βρείτε και μια ταβέρνα. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Tριόπετρα

Η Τριόπετρα βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου και είναι μια από τις παραλίες που ανήκουν στο παραλιακό μέτωπο της Ακουμιανής Γυαλιάς. Τρεις βράχοι, που υπάρχουν στο ανατολικό άκρο της, έχουν βαφτίσει την πανέμορφη αυτή παραλία ως Τριόπετρα, η οποία ουσιαστικά αποτελείται από δύο παραλίες, τη Μικρή Τριόπετρα, ανατολικά των βράχων, και τη Μεγάλη Τριόπετρα που εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα δυτικά. Η παραλία της Τριόπετρας έχει χοντρή άμμο, πεντακάθαρα, βαθιά, κρυστάλλινα νερά και καλή οργάνωση. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Φωτεινάρι

Η παραλία Φωτεινάρι βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου ανάμεσα στον Πλακιά και στη Σούδα. Είναι μια μικρή παραλία που διακρίνεται από δυο κόλπους, που χωρίζονται μεταξύ τους με μια μικρή βραχώδη ακτή. Έχει πέτρες, βότσαλο, και βράχια και δεν είναι οργανωμένη. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε καταλύματα και ταβέρνες. (Από την ομάδα του Greece Destination)

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Ρεθύμνου, Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

You don't have permission to register