Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Φούρνοι παραλίες

Παραλίες στους Φούρνους

Παραλίες στους Φούρνους

Η ακτογραμμή των Φούρνων είναι εντυπωσιακά μεγάλη σχηματίζοντας πολλές παραλίες. Οι περισσότερες είναι μικρές σε μέγεθος και ερημικές, βοτσαλωτές ή με άμμο με διαυγή νερά. Οι πιο πολλές βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού και η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο. Πολύ λίγες είναι αυτές που θα χρειαστεί λίγο περπάτημα σε μονοπάτι ή μερικά σκαλάκια. Μπορείς όμως να φτάσεις και με καΐκι από το λιμάνι των Φούρνων. Με καΐκι μπορείτε να επισκεφθείτε τα άλλα νησιά του συμπλέγματος τα Θυμιανά με τους λιγοστούς κατοίκους και το γραφικό ψαρολίμανο, καθώς και το ακατοίκητο νησάκι του Αγίου Μηνά, στα ανατολικά των Φούρνων με τις υπέροχες ακρογιαλιές.

Αγία Τριάδα

Η παραλία Αγία Τριάδα βρίσκεται στη βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στο χωριό Χρυσομηλιά όπου θα βρείτε μαγαζιά, ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η πρόσβαση είναι με εύκολη με αυτοκίνητο. Είναι μια σχετικά μικρή αλλά όμορφη παραλία με άμμο, ήρεμα καταγάλανα νερά, με μεγάλα αρμυρίκια σχεδόν σε όλο το μήκος της ακτής, που προσφέρουν σκιά. Στην περιοχή υπάρχει ομώνυμο εκκλησάκι.

Άγιος Ιωάννης

Η παραλία Άγιος Ιωάννης βρίσκεται νότια του νησιού, με εύκολη πρόσβαση και νερά για ατέλειωτα μακροβούτια. Είναι με άμμο και βότσαλο και έχει μικρά σπίτια διάσπαρτα στην πλαγιά με θέα στη θάλασσα, με συνολικά 240 σκαλοπάτια να οδηγούν στον ειδυλλιακό και ήσυχο όρμο του Αγίου Ιωάννη.

Άμπελος ή Σκλήθρος

Η παραλία Άμπελος λέγεται και Σκλήθρος και βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού. Είναι μια όμορφη παραλία με άμμο και καταγάλανα νερά, αλλά δεν υπάρχει πουθενά σκιά.

Βιτσιλιά

Η παραλία Βιτσιλιά βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού με πεντακάθαρα νερά. Είναι μια υπέροχη και ήσυχη παραλία, σχετικά μικρή, με ανοιχτόχρωμη άμμο και βότσαλο. Η πρόσβαση γίνεται από βατό χωματόδρομο.

Βλυχάδα

Η υπέροχη παραλία Βλυχάδα είναι η νοτιότερη παραλία του Φούρνων σε ένα μακρόστενο κόλπο. Είναι ήρεμη με κρυστάλλινα ρηχά νερά, άμμο και βότσαλο, αλλά  χωρίς καθόλου σκιά. Η πρόσβασή της δεν είναι εύκολη γι’ αυτό και είναι ιδανική για απομόνωση.

Ελιδάκι

Η ιδιαίτερη παραλία Ελιδάκι βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού. Είναι αρκετά μεγάλη με όμορφα λευκά βράχια καρφωμένα σχεδόν κάθετα στην άμμο. Έχει άμμο και ιδιαίτερα καθαρά νερά. Η πρόσβαση γίνεται από τη θάλασσα, το δρόμο ή από μονοπάτι. Φημίζεται για παραλία γυμνιστών και η πρόσβαση γίνεται από μονοπάτι ή με καραβάκι από το Καμπί.

Καμάρι

Η παραλία Καμάρι βρίσκεται ανατολικά του νησιού. Είναι μια πανέμορφη παραλία με άμμο και βότσαλο, βαθιά νερά,  μερικά δένδρα για σκιά και ένα ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα. Ο βυθός της θα σας αποκαλύψει τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης. Απέναντι από την παραλία βρίσκεται το νησάκι Άγιος Μηνάς. Στον ομώνυμο οικισμό υπάρχουν μαγαζιά, ταβέρνες και καταλύματα για διαμονή.

Καμπί

Η παραλία Καμπί βρίσκεται δυτικά του νησιού, στον κόλπο του ομώνυμου οικισμού που βρίσκουν καταφύγιο πολλά σκάφη. Διαθέτει μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τη Χώρα. Η παραλία του είναι με ψιλή άμμο και βότσαλο, ήρεμα νερά, σκιερά αρμυρίκια και ξύλινες προβλήτες για να δένουν οι ψαρόβαρκες. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της πολύ καλής οργάνωσης με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβερνάκια και μαγαζιά. Στην είσοδο του οικισμού είναι οι γνωστοί τρεις μύλοι, που λειτουργεί και ως μπαρ-ουζερί μετά τις 6 το απόγευμα. Ο οικισμός διαθέτει πολλά σύγχρονα καταλύματα με θέα στη θάλασσα και την εκκλησία σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Κουμαρά

Η παραλία Κασίδι βρίσκεται στο  νοτιότερο άκρο των Φούρνων, σε ένα μακρόστενο κόλπο με διάφανα ζεστά και πολύ ήρεμα νερά. Είναι ανοργάνωτη και ιδανική για απομόνωση αφού είναι εύκολα προσβάσιμη με μονοπάτι ή σκάφος. Είναι μια υπέροχη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο.

Μπαλί

Η μικρή παραλία Μπαλί βρίσκεται δυτικά στο κέντρο του νησιού. Είναι μια στενόμακρη ερημική παραλία με αρκετά δέντρα στην μια πλευρά και μερικά αραγμένα βαρκάκια στην άλλη. Διαθέτει άμμο με βότσαλο και καθαρά νερά. Η πρόσβαση είναι από ένα κοντινό μονοπάτι ή από τη θάλασσα με σκάφος.

Πετροκοπιό

Η παραλία Πετροκοπιό βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού προς τη Βλυχάδα. Ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία των Φούρνων. Είναι αρκετά μεγάλη, έχει γαλαζοπράσινα νερά και πλαισιώνεται από σχεδόν κάθετα λευκά βράχια. Έχει βότσαλο και ιδιαίτερα καθαρά νερά, αλλά χωρίς καθόλου σκιά. Η πρόσβαση γίνεται με καΐκι ή από μονοπάτι. Στην περιοχή βρίσκονται τα ερείπια ενός αρχαίου λατομείου που λειτουργούσε στο νησί τα ρωμαϊκά χρόνια. Υπάρχουν σε 2 σημεία μεγάλα βράχια που φτάνουν μέχρι την θάλασσα, χωρίζοντας την ακρογιαλιά σε 3 μικρότερες παραλίες.

Χρυσομηλιά

Η Χρυσομηλιά βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού με ψιλή άμμο και απάνεμα ρηχά πεντακάθαρα νερά. Η παραλία της είναι πανέμορφη και για αυτό μαζεύει αρκετό κόσμο, παρόλο που για να την φτάσει κανείς πρέπει να διανύσει χωματόδρομο για πάνω από μισή ώρα ή να έρθει με καραβάκι. Έχει δύο ταβερνάκια, beach bar και το πιο γραφικό αλιευτικό καταφύγιο του Αιγαίου. Σε ορισμένα σημεία της μπορείτε να κάνετε και γυμνισμό. Πάνω από την παραλία βρίσκεται ο υπέροχος λόφος της Αγίας Τριάδας με αρχαία ευρήματα. Ο οικισμός είναι το δεύτερο μεγάλο χωριό των Φούρνων και από τα πιο γραφικά ψαροχώρια. Παρόλο που δεν έχει πολλά σπίτια το χωριό διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Χώρα

Η παραλία στη Χώρα (Ψιλή Άμμος) βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Χώρα. Η παραλία είναι σχετικά μικρή αλλά διαθέτει υπέροχη ψιλή άμμο, διάφανα ρηχά νερά και μια εξέδρα για βουτιές. Στην παραλία υπάρχει beach bar και για αυτό προσελκύει πολύ νεολαία. Επίσης διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Υπάρχουν και άλλες παραλίες των Φουρνών που είναι εξίσου όμορφες: Άσπα (δυτικά του νησιού), Βουρκάδια, Κάλαμος, Νευροκοπιό, Πούλος. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τους αμέτρητους κολπίσκους με τα κρυστάλλινα νερά με καΐκι, καθώς το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register