Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Κουφονήσια παραλίες

Παραλίες στα Κουφονήσια

Παραλίες στα Κουφονήσια

Σε όλο το μήκος της νότιας ακτογραμμής του νησιού, από τον Παριανό στα δυτικά ως το Πορί στα ανατολικά, οι παραλίες διαδέχονται η μία την άλλη και μαγεύουν.

Άμμος

Η παραλία Άμμος είναι η παραλία της Χώρας, μια από τις μεγαλύτερες του νησιού, δίπλα στο λιμάνι. Έχει υπέροχη αμμουδιά, με αρκετά μαγαζάκια τριγύρω και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά.

Δέτης

Η παραλία Δέτης είναι η κοντινότερη παραλία στο λιμάνι του νησιού. Δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά έχει το προσόν να βρίσκεται πολύ κοντά στην ταβέρνα που λειτουργεί στο νησί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Λάκκοι

Η παραλία Λάκκοι είναι μικρή και βρίσκεται στις νότιες ακτές του νησιού. Έχει βοτσαλωτή ακτή και κρυστάλλινα νερά, ιδανική για απομόνωση.

Λουτρό

Η παραλία Λουτρό είναι μία μικρή βοτσαλωτή παραλία στις νότιες ακτές του νησιού.

Νερό

Η παραλία Νερό είναι η μεγαλύτερη παραλία του κάτω νησιού, στις ανατολικές ακτές του.

Παριανός

Η παραλία Παριανός είναι πλατιά, αμμώδης παραλία, στον απάνεμο κόλπο του Παριανού στα νοτιοδυτικά του νησιού. Έχει διαυγή ρηχά νερά, και είναι αρκετά γραφική με θέα τα ψαροκάικα που βρίσκουν καταφύγιο στο λιμάνι. Επειδή είναι πολύ κοντά στον οικισμό η παραλία Παριανός συγκεντρώνει αρκετούς ντόπιους και παιδιά.

Πεζούλια

Η πολύ όμορφη παραλία Πεζούλια βρίσκεται στις νότιες ακτές του νησιού. Με εντυπωσιακά βράχια τριγύρω και κρυστάλλινα νερά, η παραλία Πεζούλια προσφέρεται για απομόνωση.

Πορί

Η παραλία Πορί είναι η πιο απομακρυσμένη αλλά και η ομορφότερη παραλία του νησιού. Μεγάλη σε μήκος, με λευκή άμμο και υπέροχα σμαραγδένια νερά, δικαίως θεωρείται μία από τις κορυφαίες παραλίες των Κυκλάδων. Είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους σέρφερς, στους καλλιτέχνες της άμμου, και γενικότερα στους φυσιολάτρες. Δύο beach bars και λίγα μικρομάγαζα στην ακτή καλύπτουν τις ανάγκες των λουομένων.

Πόρτα

Η παραλία Πόρτα είναι μικρή και ήσυχη παραλία, με άμμο και ψιλό βότσαλο, στις ανατολικές ακτές του νησιού.

Πούντα ή Ιταλίδα

Η παραλία της Πλατιάς Πούντας, απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από την παραλία του Φανού, και θεωρείται η πιο πολυσύχναστη και δημοφιλής παραλία του νησιού. Πολλοί την γνωρίζουν και σαν Ιταλίδα, από το παρατσούκλι της ιδιοκτήτριας του σπιτιού που βρίσκεται πίσω ακριβώς από την παραλία. Δεν είναι πολύ μεγάλη σε μήκος, αλλά είναι πολύ όμορφη με χρυσή άμμο και καθαρά νερά, ενώ ο μικρός όρμος στην αρχής της (το Ιταλιδάκι) προσφέρεται για μεγαλύτερη απομόνωση.

Σπηλιά

Η παραλία Σπηλιά είναι μικρή με χοντρό βότσαλο στις δυτικές ακτές του νησιού.

Φανός

Η παραλία του Φανού βρίσκεται δίπλα στην παραλία του Χαροκόπου, στις ανατολικές ακτές του νησιού. Είναι μεγάλη, αμμώδης και πολυσύχναστη. Λόγω της ύπαρξης beach bar, συγκεντρώνει κυρίως νέους.

Χαροκόπου ή Φοίνικας

Η παραλία Χαροκόπου ή Φοίνικας είναι η πρώτη παραλία που συναντά κανείς ακολουθώντας το παραλιακό μονοπάτι του νησιού. Μεγάλη και πολυσύχναστη, με χρυσή αμμουδιά και σμαραγδένια νερά, η παραλία Χαροκόπου ή Φοίνικας συγκεντρώνει κυρίως οικογένειες.

Χοντρός Κάβος

Η μικρή βοτσαλωτή παραλία Χοντρός Κάβος, βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του νησιού, ιδανική για όσους προτιμούν ησυχία και απομόνωση.

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Πηγή photo slider: commons.wikimedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register