Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Δονούσα Κυκλάδες

Αξιοθέατα στη Δονούσα

Αξιοθέατα στη Δονούσα

Ανεμόμυλοι

Ανεμόμυλοι Δονούσα

Λίγο πιο έξω από τον οικισμό της Μεσαριάς, βρίσκονται οι δύο εγκαταλελειμμένοι ανεμόμυλοι του νησιού, που λειτουργούσαν μέχρι και τη δεκαετία του ’70. Ο καλύτερα διατηρημένος, είναι αυτός που βρίσκεται πάνω από τη θέση Βαθύ Λιμενάρι. (Πηγή photo: google maps)

Βαθύ Λιμενάρι

Βαθύ Λιμενάρι Δονούσα

Στη χερσόνησο που ορθώνεται στα ανατολικά του κόλπου Βαθύ Λιμενάρι, βρέθηκαν ερείπια οικισμού Γεωμετρικής Εποχής, που είχε χτιστεί πάνω στα απομεινάρια παλαιότερου οικισμού της Εποχής του Χαλκού. Οι ανασκαφές, που έγιναν σταδιακά από το 1968 έως το 1973, έφεραν στο φως μέρος του οχυρωματικού τείχους, καθώς και 12 ορθογώνια κτίρια, από τα οποία τα περισσότερα ήταν δίχωρα, με επίπεδη στέγη. Το ενδιαφέρον στοιχείο για τον αρχαίο οικισμό της Δονούσας είναι ότι αποτελεί έναν από τους ελάχιστους Κυκλαδικούς οικισμούς αυτής της περιόδου που είναι οχυρωμένος. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ένα μεγάλο τμήμα του οικισμού στη νότια πλευρά βυθίστηκε στη θάλασσα. Η πλούσια συλλογή κεραμικών που βρέθηκε στον οικισμό περιλαμβάνει μεγάλα αγγεία για αποθήκευση και μεταφορά υγρών, μικρότερα επιτραπέζια αγγεία, μαγειρικά σκεύη κ.ά., και φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου. (Πηγή photo: google maps)

Πηγή και Πλάτανος στο Μερσήνι

Πηγή και Πλάτανος στο Μερσήνι Δονούσα

Ειδυλλιακή τοποθεσία, κοντά στον οικισμό Μερσήνι, με πηγή που αναβλύζει πόσιμο νερό, στη σκιά αιωνόβιου πλάτανου. Οι παλιοί πίστευαν ότι το νερό της πηγής έρχεται από την Ικαρία. Εδώ γίνεται και το πανηγύρι της Αγίας Σοφίας στις 17 Σεπτεμβρίου. (Πηγή photo: google maps)

Σπηλιά του Τοίχου

Σπηλιά του Τοίχου Δονούσα

Ενάλια σπηλιά με σταλακτίτες, στην περιοχή του Άσπρου Κάβου, στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Το ύψος της σπηλιάς ξεπερνάει τα είκοσι μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ από την τέλεια καμπύλη του θόλου της κρέμονται εντυπωσιακοί σταλακτίτες. (Πηγή photo: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων)

Φωκοσπηλιά

Φωκοσπηλιά Δονούσα

Ενάλια σπηλιά εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, στον απόκρημνο κάβο Μοσχονά στις ανατολικές ακτές του νησιού. Πρόκειται για ένα τεράστιο τριγωνικό άνοιγμα πλάτους 40 μέτρων και ύψους 10 μέτρων, με τοιχώματα που κοσμούνται από «κοράλια» και νερά διάφανα με γαλάζιες ανταύγειες. Είναι καταφύγιο της μεσογειακής φώκιας, ενώ το μεσαίωνα υπήρξε πειρατικό κρησφύγετο. Στις μέρες μας μαγεύει με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και το φυσικό της κάλλος. (Πηγή photo: google maps)

Πηγή πληροφοριών & photo slider: Δήμος Νάξου

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register