Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Κορίθι Ζακύνθου

Κορίθι στη Ζάκυνθο

Με θέα το απέραντο γαλάζιο

Το Κορίθι στη Ζάκυνθο βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του νησιού, στο χωριό Βολόμες με θέα στο απέραντο γαλάζιο. Η επίσημη ονομασία του είναι το «Κορίθιον». Είναι ένα ήσυχο χωριό με λίγους κατοίκους, για όσους προτιμούν ήρεμες και παραδοσιακές διακοπές.

Η βοτσαλωτή παραλία Μακρύς Γιαλός βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά και σπήλαια έτοιμα να εξερευνηθούν! Κοντά στο Κορίθι στη Ζάκυνθο βρίσκεται ο πέτρινος φάρος Σκινάρι ο οποίος χτίστηκε το 1897 και το ύψος του είναι 9,5 μέτρα.

Ο συνδυασμός των πράσινων βουνών που υπάρχουν τριγύρω και η πανοραμική θέα προς την Κεφαλλονιά θα σας μαγέψουν. Κοντά στο Φάρο υπάρχει το κοντινότερο σημείο από όπου μπορείς να πάρεις καραβάκι κάθε 10 λεπτά και να επισκεφτείς το Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές.

Η περιοχή είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, συμπεριλαμβανομένων μερικών σπάνιων φυτών που βρίσκονται μόνο στη Ζάκυνθο. Η φώκια Μονάχους Μονάχους ζει σε αυτή τη περιοχή και πολλές από αυτές έχουν γεννηθεί σε κάποια από τις θαλάσσιες σπηλιές που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του νησιού της Ζακύνθου.

Κοντά στο Κορίθι στη Ζάκυνθο βρίσκονται και οι διάσημες Γαλάζιες Σπηλιές τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε με καράβι από τα λιμάνια στο Σκινάρι και στον Άγιο Νικόλαο.

Διαμονή στη Ζάκυνθο: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register