Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Εκκλησίες & Μοναστήρια στη Σχοινούσα

Αγία Τριάδα

Από τη χώρα ακολουθούμε το δρομάκι νότια, που περνά μπροστά από την πλατεία των Θαλασσομάχων. Σε 200μ. φθάνουμε στον όμορφο ανακαινισμένο μύλο που ξεχωρίζει από μακριά όταν αντικρύζουμε τη Χώρα. Δίπλα του στέκεται το κατάλευκο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, που μέσα στην τοιχοποιεία του έχουν εντοιχισθεί μερικά αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού, κεραμικά και πώρινα.

 

Άγιος Νικόλαος

Ακολουθώντας το βατό μονοπάτι που ξεκινά από το δυτικό άκρο της παραλίας Πίσω Άμμος, στο Μερσίνι, σε 800μ,. καταλήγουμε στην άκρη της χερσονήσου, ανάμεσα στον όρμο Μερσίνι και Σιφνέικο. Εκεί στην άκρη, μαζί με την κυματίζουσα γαλανόλευκη, στέκεται μοναχικό το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Αν έχετε χρόνο καθήστε εκεί και απολαύσετε τα πλοία, μικρά & μεγάλα, που πηγαινοέρχονται στο θαλάσσιο πέρασμα Ηρακλειάς – Σχοινούσας, με φόντο την όμορφη Ηρακλειά. Είναι εικόνες που θα θυμάστε για πάντα.

Άγιος Φανούριος

Εικονοστάσι προς τιμή του Αγίου Φανουρίου, λίγο βορειότερα από την παραλία του Μπαζαίου.

Άγιος Φιλάρετος – Άγιος Αντώνιος

Στην έξοδο από την Χώρα προς τον Αλμυρό, ξεχωρίζει το κατάλευκο σύγχρονο Πνευματικό Κέντρο που κατασκευάσθηκε με χορηγία του κ. Δ. Παπαδημητρίου στην μνήμη του κ. Χρίστου Μιχαηλίδη. Από πάνω του το σύγχρονο παράξενο εκκλησάκι προς τιμή του Αγίου Φιλάρετου με τα πολύχρωμα μαρμάρινα πλακίδια. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου.

Εισόδια της Θεοτόκου ή Παναγία Ακαθή

Η Παναγία η Ακαθής είναι ο ενοριακός ναός της Χώρας, η οποία ονομάζεται και Χωριό της Παναγίας. Είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου και στον Ακάθιστο Ύμνο. Το όνομα Ακαθής, συναντάται σχεδόν μόνο στην Σχοινούσα, και οφείλεται σε μία εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό, όπου Εκείνος στέκεται όρθιος δίπλα Της αντί να είναι στην αγκαλιά Της (όπως στις περισσότερες εικόνες). Η Εκκλησία εορτάζει την Παρασκευή του Ακάθιστου Ύμνου, και γίνεται πανηγύρι όπου και προσφέρονται διάφορα παραδοσιακά προϊόντα.

Ευαγγελισμός στη Μεσσαριά

Στην είσοδό στον οικισμό της Μεσσαριάς ξεχωρίζει η επιβλητική εκκλησία του Ευαγγελισμού με το όμορφο καμπαναριό πάνω από την είσοδο της εκκλησίας. Η εκκλησία έχει χτισθεί στην θέση παλαιότερης, πιθανότατα μεταξύ 1885 – 1890.

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register