Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Αξιοθέατα στη Σχοινούσα

Λαογραφικό Μουσείο

Η επίσκεψη αυτή είναι απαραίτητη, μια που μέσα από τις αίθουσές του θα δείτε το αγροτικό παρελθόν του νησιού αλλά και παλιές φορητές εικόνες, παραδοσιακές φορεσιές, ένα θαυμάσιο ξυλόφουρνο στην αυλή και δεκάδες γεωργικά εργαλεία, που στις μέρες μας κοντεύουμε να ξεχάσουμε τι εργασίες έκαναν. Μας τα θυμίζουν όμως οι προσεκτικά τοποθετημένες επεξηγηματικές πινακίδες που διαθέτουν.

Παλαιοχριστιανική Βασιλική

Στον κολπίσκο δυτικά της παραλίας Πορτοκάλι, στον όρμο του Λιβαδιού, βρίσκονται τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής και διεξάγονται αρχαιολογικές ανασκαφές. Στο ίδιο σημείο σχεδιάζεται να γίνει το νέο λιμάνι του νησιού και έχουν τοποθετηθεί τα πρώτα υποθαλάσσια μπλόκια της προβλήτας. Οι εργασίες του έχουν προσωρινά σταματήσει (2014) λόγω των αρχαιολογικών ερευνών.

Σπηλιά του Μανιάτη

Στο δρόμο μεταξύ Χώρας και λιμανιού στη Σχοινούσα, βρίσκεται ένα ενδιαφέρον φυσικό αξιοθέατο, η Σπηλιά του Μανιάτη με τα μαύρα βράχια. Η παράδοση λέει, ότι κάποτε ένας πειρατής από τη Μάνη βγήκε στη Σχοινούσα για  πειρατεία και διάλεξε για τόπο της ληστείας του την εκκλησία της Παναγίας.  Την ώρα όμως της ληστείας είχε την αίσθηση ότι η εικόνα της Παναγίας τον παρακολουθούσε συνεχώς.  Ο ληστής θύμωσε, έβγαλε το όπλο του, πυροβόλησε την εικόνα και την τρύπησε. Στη συνέχεια, αφού πήρε τη λεία του  έφυγε τρέχοντας, αλλά στο δρόμο γλίστρησε κι έπεσε πλάι σε μια σπηλιά και το όπλο του εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε. Από τότε μαύρισε η σπηλιά κι ακόμα και σήμερα τα βράχια της είναι κατάμαυρα. Όποια και να είναι η αλήθεια, σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε τη σπηλιά αυτή.

Φρούριο του Προφήτη Ηλία

Βρίσκεται στην κορυφή (120 μ.) του ομώνυμου λόφου. Η αρχαιολογική έρευνα αποκάλυψε ότι το φρούριο καταλαμβάνει έκταση 90×17 μ. περίπου, με μεγάλους ογκόλιθους και στις δυο όψεις και πυρήνα από μικρές πέτρες και χώμα. Σε πρόχειρο καθαρισμό που βρέθηκε στο νότιο τμήμα του βρέθηκε το χείλος μεγάλου αγγείου. Εντοπίστηκαν δυο πύργοι, ένας στη Βορειοανατολική και ένας στη νότια πλευρά της ακρόπολις, πολλοί τοίχοι κτισμάτων στο εσωτερικό της και ερείπια μονόκλινης βασιλικής, που καλύπτονται από μεταγενέστερες κατασκευές, ενώ σώζεται παλαιότερος τοίχος, που εφάπτεται στην αψίδα του ιερού. Τα επιφανειακά όστρακα είναι διαφόρων εποχών, προϊστορικά, ελληνιστικά και ρωμαϊκά, κυρίως στη δυτική κλιτύ του λόφου, όπου βρέθηκαν πολλές λαμβές αμφορέων χωρίς σφράγισμα. Σημαντικό είναι ότι επιβεβαιώθηκε η οπτική επαφή ανάμεσα στα δυο φρούρια.

Χερσόνησος Αλμυρού

Η χερσόνησος του Αλμυρού στα νοτιανατολικά του νησιού. Εκατέρωθέν της σχηματίζονται οι όρμοι του Αλμυρού και του Μπαζαίου με πολλές και όμορφες μικρές και μεγάλες παραλίες.

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register