Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ζάκυνθος φύση

Η φύση στη Ζάκυνθο

Η φύση στη Ζάκυνθο

Κορακονήσι

Ζάκυνθος φυσικά αξιοθέατα

Το Κορακονήσι βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Ζακύνθου κοντά στο ορεινό χωριό Κοιλιωμένος. Ουσιαστικά είναι ενωμένο με την ακτή και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από μία αψίδα φυσικού βράχου. Πρόκειται για ένα φυσικό μνημείο του οποίου ο σχηματισμός του βράχου που το δημιουργεί και η αψίδα που σχηματίζεται και καλύπτει ένα μικρό κλειστό κόλπο ξεπερνά τα 20 μέτρα. Ουσιαστικά είναι ενωμένο με την ακτή και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από μία αψίδα φυσικού βράχου. Πρόκειται για ένα φυσικό μνημείο του οποίου ο σχηματισμός του βράχου που το δημιουργεί και η αψίδα που σχηματίζεται και καλύπτει έναν μικρό κλειστό κόλπο ξεπερνά τα 20 μέτρα. (Πηγή πληροφοριών: Βικιπαίδεια) (Πηγή photo: google maps)

Λίμνη Κερίου

Ζάκυνθος φυσικά αξιοθέατα

Η Λίμνη Κερίου είναι μικρή λίμνη, αλλά και ονομασία οικισμού, που βρίσκεται στη Ζάκυνθο στα δυτικά του κόλπου του Λαγανά, κοντά στο ακρωτήριο Κερί. Η λίμνη έχει έκταση μόλις 282 στρέμματα και αποξηραίνεται τελείως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι γνωστή κυρίως για το πετρέλαιο που αναβλύζει. Στη λίμνη παρατηρείται ροή πίσσας γεγονός που της προσδίδει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Η ροή της πίσσας δεν είναι σταθερή, ούτε το ίδιο έντονη σε όλα τα σημεία της. Ύπαρξη πίσσας στη λίμνη αναφέρεται από την αρχαιότητα καθώς ο Ηρόδοτος κάνει αναφορά για ύπαρξη πίσσας σε λίμνη της Ζακύνθου. Επίσης ο περιηγητής Φρανσουά Ρενέ Σατωμπριάν που ταξίδεψε στην Ελλάδα το 1811 αναφέρει πως η Ζάκυνθος εκείνη την εποχή ήταν ξακουστή για το πετρέλαιο, όπως ήταν και τον καιρό του Ηρόδοτου αλλά και για την σταφίδα της που ανταγωνιζόταν την Κορινθιακή. Η λίμνη βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας και σε πολύ μικρή απόσταση από αυτή. Χωρίζεται από τη θάλασσα από την αμμουδιά της παρακείμενης παραλίας και από ένα σύγχρονο δρόμο που έχει διανοιχτεί στην περιοχή. Παραμένει στεγνή στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου και καλύπτεται από καλαμιές και άλλα φυτά. Περιτριγυρίζεται από σπίτια του σύγχρονου παραθεριστικού οικισμού και από πλούσια βλάστηση που εξακολουθεί να υπάρχει η οποία περιλαμβάνει κυρίως ελαιώνες. (Πηγή πληροφοριών: Βικιπαίδεια) (Πηγή photo: google maps)

Πέτρινο Πάρκο Ασκός

Ζάκυνθος φυσικά αξιοθέατα

Το Πέτρινο Πάρκο Ασκός βρίσκεται κοντά στις Βολίμες, στη βορειοανατολική γωνία του νησιού της Ζακύνθου. Απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Ζάκυνθο, περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο. Τα ελληνικά νησιά είναι γνωστά παγκοσμίως για τη φυσική τους ομορφιά, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής εκστρατείας πηγαίνει στα κρυστάλλινα νερά, τη χρυσή άμμο και τους κυματιστούς αμπελώνες και όχι στην άγρια ζωή. Η παράβλεψη, όμως, είναι πραγματικά άδικη. Μπορείς να γνωρίσεις μια διαφορετική πλευρά της Ζακύνθου στο Πέτρινο Πάρκο Ασκός. Πάνω από εκατό χιλιάδες αυτοφυή φυτά αναπτύσσονται εντός των ορίων του πάρκου, καθώς και εκατοντάδες ελεύθερα ζώα, συμπεριλαμβανομένων θηλαστικών, πουλιών, εντόμων, αμφίβιων και άλλων. Υπάρχουν κατσίκες, ελάφια, γουρούνια, παγώνια, ρακούν, γαϊδούρια και πολλά άλλα, πολλά από τα οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε και να ταΐσετε. Όπως υποδηλώνει το όνομα, υπάρχουν μια σειρά από αρχαίες πέτρινες κατασκευές γύρω από το πάρκο που κάνουν ένα εξαιρετικό μέρος για τους λάτρεις της ιστορίας και της φύσης καθώς και για οικογένειες. Οι επιστημονικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν συχνά το χώρο του πάρκου για ερευνητικούς σκοπούς, αλλά το πάρκο ανοίγει κυρίως στους επισκέπτες, ώστε να μπορούν να παρατηρήσουν την ελεύθερη πανίδα σε ένα φυσικό βιότοπο. (Πηγή πληροφοριών: Zante rent a car) (Πηγή photo: google maps)

Σπήλαιο Δαμιανού

Ζάκυνθος φυσικά αξιοθέατα

Ο τοπικός θρύλος λέει πως ο Ανδρονιός ήταν δράκος ψηλός 300 μέτρα που έφτιαξε τα 12 πηγάδια του Αγαλά και τους έδωσε τ’ όνομά του. Ο καλός άρχοντας του χωριού και προστάτης του, ο Δαμιανός υποχρέωσε τον κακό δράκο Αντρονιό να μονομαχήσει μαζί του και τον νίκησε. Σαν τιμωρία του επέβαλε να φτιάξει 12 πηγάδια, ένα κάθε μήνα του χρόνου, για το καλό των ανθρώπων του χωριού. Από τη σπηλιά του, ο Δαμιανός, παρακολουθούσε τον Αντρονιό για να εκτελεί καλά το έργο-τιμωρία του. Τα 11 πηγάδια είναι εμφανή, στην επιφάνεια του εδάφους, ενώ το 12ο βρίσκεται θαμμένο κάτω από τη γη. Είναι ιδιόκτητα και βρίσκονται λίγο έξω από τον οικισμό του Αγαλά, ανάμεσα σε καλλιεργημένη έκταση αμπελιών και ελαιοδέντρων, σε κοινόχρηστη έκταση που ανήκει σε διαφορετικούς ιδιώτες. Χρησιμοποιούνται και σήμερα για την ύδρευση των κατοίκων – ιδιοκτητών τους, τα ονόματα των οποίων αναγράφονται πάνω σε κάθε πηγάδι. Απέναντι από τα πηγάδια μπορεί κανείς να δει τη Σπηλιά του Δαμιανού. Ο ίδιος θρύλος λέει πως όταν ο δράκος Αντρονιός ξαναεπαναστάτησε, ο Δαμιανός τον σκότωσε μαζί με το άλογό του και το απολίθωμά του «βρίσκεται» σήμερα στην ομώνυμη σπηλιά. Πράγματι, μέσα στη σπηλιά υπάρχει πέτρωμα που μοιάζει με κεφάλι αλόγου. Η σπηλιά βρίσκεται πάνω σε λόφο και είναι διώροφη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. (Πηγή πληροφοριών: Cave Damianos) (Πηγή photo: google maps)

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register