Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Βιολογικά καλλυντικά Κρήτης

Καλλυντικά Βιολογικά

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ομορφιάς έχει στραφεί στην αποτελεσματικότητα των φυσικών συστατικών, όπως είναι τα βότανα και τα αιθέρια έλαια.

Οι μέθοδοι παραγωγής και ο τρόπος συντήρησης των βιολογικών καλλυντικών στην Κρήτη είναι μια από τις αρχαιότερες τέχνες που εμφανίστηκε το 7.000 π.Χ. Άκμασε  στα πρώτα Μινωικά χρόνια το 3.000 π.Χ., με τους Μινωίτες να είναι από τους πρώτους παραγωγούς καλλυντικών παγκοσμίως.

Οι Μινωίτες συνέλεγαν βότανα, τα έβαζαν μέσα σε ελαιόλαδο και έφτιαχναν αρωματικά έλαια.  Στη συνέχεια με κερί μέλισσας, ρετσίνι από πεύκο ή ρετσίνι από λάβδανο έφτιαχναν αλοιφές και κρέμες. Τα καλλυντικά θεωρούνταν ιερά. Ήταν μάλιστα το δεύτερο εξαγώγιμο Μινωικό προϊόν μετά τα αγγεία».

Πολλά από τα φυτά και τα βότανα είναι αυτοφυή μόνο στην Κρήτη, γνωστά και ως φαρμακευτικά φυτά για τις εξαιρετικές θεραπευτικές τους ιδιότητες, αλλά και για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας.

Στην Κρήτη υπάρχουν αρκετές εταιρίες όπου με δικές τους βιολογικές καλλιέργειες δημιουργούν χειροποίητα καλλυντικά με πρώτες ύλες από τον φυσικό πλούτο της Κρήτης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το βασιλιά τον κρητικών βοτάνων, τον Κρητικό Δίκταμο, γνωστός για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Το Λάβδανο καίγεται ως θυμίαμα για χιλιάδες χρόνια και αξιοποιείται ως σήμερα για τη συσφιγκτική και αντιγηραντική του δράση.

Που θα βρείτε κρητικά βιολογικά καλλυντικά

You don't have permission to register