Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Τρίκαλα Κορινθίας

Τρίκαλα Κορινθίας

Το όμορφο χωριό με τις τρεις συνοικίες

Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν 24 χιλιόμετρα από το Ξυλόκαστρο διανύοντας μια διαδρομή ανάμεσα σε αμπέλια, ελαιώνες και μικρά γραφικά χωριουδάκια. Είναι φωλιασμένα στις πλαγιές του οροπεδίου της Ζήρειας και αποτελούνται από τρεις συνοικίες τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, τα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας και τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.

Τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκονται σε υψόμετρο 900μ. και αποτελούν την παλαιότερη συνοικία των Τρικάλων. Φημίζονται για την Κορινθιακή σταφίδα, τα αμπέλια, τις ελιές, τις καρυδιές και τις κερασιές. Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται μια υπέροχη πετρόκτιστη πλατεία με δύο υπεραιωνόβια πλατάνια που σε συνδυασμό με  τις παραδοσιακές ταβέρνες και τα καφέ συνθέτουν ένα εξαιρετικά μοναδικό σκηνικό.

Ανηφορίζοντας στο βουνό σε υψόμετρο 1.100μ. συναντάμε τη Μεσαία Συνοικία των Τρικάλων όπου έχει καταπληκτική, πανοραμική θέα στα βουνά της Κορινθίας. Τα Μεσαία Τρίκαλα είναι ένας οικισμός που διατηρεί το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο σε συνδυασμό με νέα κτίσματα φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο. Απολαμβάνοντας το μαγευτικό τοπίο μπορείτε να συνεχίσετε με μια επίσκεψή στη Μονή της Παναγίας, χτισμένη γύρω στο 1700 και να περιηγηθείτε στη Ζήρεια και τα ορειβατικά περιπατητικά μονοπάτια.

Λίγο μετά το συνοικισμό των Μεσαίων Τρικάλων θα συναντήσετε την τρίτη συνοικία, τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, όπου σώζονται πολλά πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου – 18ου αιώνα που μπορείτε να επισκεφθείτε, όπως ο ναός του Αγίου Νικολάου με τις αξιόλογες τοιχογραφίες από το 10ο αιώνα, το Αρχοντικό των Νοταράδων και το σπίτι γεννήσεως του Αγίου Γερασίμου.

Βγαίνοντας από τα Άνω Τρίκαλα, ο δρόμος οδηγεί στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, χτισμένο γύρω στο 1400 στον τόπο που  βρέθηκε κοντά η θαυματουργή εικόνα του. Από την αυλή του, θα αντικρίσετε τη μαγευτική θέα της Κορινθίας, που κυριολεκτικά «κόβει» την ανάσα! Το γυναικείο αυτό μοναστήρι της Κορινθίας βρίσκει απέναντί του να υψώνεται ένας μεγάλος βράχος, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση έκρυβε τη σπηλιά όπου ανακαλύφθηκε η θαυματουργή εικόνα του Αγίου. Λόγω της εικόνας αυτής η περιοχή αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα του Αγίου Βλασίου της Μικράς Ασίας, στην Ελλάδα.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας παραμένουν μια παραδοσιακή περιοχή με πέτρινες πλατείες και αιωνόβια πλατάνια που θα σας εκπλήξει με τις σπάνιες ομορφιές της, τα βουνά, τα γάργαρα νερά, το χιόνι που σε συνδυασμό με την πέτρα και το ξύλο και τη φιλοξενία των κατοίκων της δημιουργούν ένα ήρεμο και γαλήνιο τοπίο που θα κάνει την επίσκεψή σας αξέχαστη.

Διαμονή στην Κορινθία: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register