Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Τήλος στα Δωδεκάνησα

Το σμαράγδι των Δωδεκανήσων

Η Τήλος στα Δωδεκάνησα με τις δεκαεννέα παραλίες, τα δώδεκα βουνά με τις ρέουσες φυσικές πηγές, τα επτά μεσαιωνικά κάστρα, το βυζαντινό μοναστήρι, τις διακόσιες εκκλησίες, το σπήλαιο με τις πολλές ανασκαφές, το χωριό πολιτιστικό μνημείο, με πάνω από εκατό είδη πουλιών, με εκατοντάδες άγρια είδη χλωρίδας και περίπου πεντακοσίους κατοίκους. Διατηρώντας τη φυσιογνωμία του παρελθόντος, στην Τήλο ανοίγεται μπροστά μας η Ελλάδα των προηγούμενων χρόνων.

Η Τήλος βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, ανάμεσα στη Νίσυρο και στη Χάλκη και το έδαφός της πετρώδες. Είναι ένα μικρό νησί με παραδοσιακούς οικισμούς, πανέμορφες παραλίες, καταπράσινα τοπία, σπήλαια αλλά και αμέτρητα αρχαιολογικά μνημεία.

Πρόκειται για ένα νησί που μαγνητίζει με την ομορφιά, την ατμόσφαιρα και τα εντυπωσιακά τοπία του. Οι χαλαροί ρυθμοί της Τήλου και η απλότητα που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα στο νησί, την κάνουν ιδανικό προορισμό για ξεκούραστες καλοκαιρινές διακοπές.

Η Τήλος είναι γεμάτη παραδοσιακούς οικισμούς, αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία, πανέμορφες παραλίες και μονοπάτια που αξίζει να ανακαλύψετε και να περπατήσετε.

Η Τήλος έχει αρκετές παραλίες με πεντακάθαρα νερά και υπέροχη θέα στο πέλαγος και τρεις βασικούς οικισμούς, που γοητεύουν με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τις όμορφες, γραφικές γωνιές τους. Παρά το μέγεθός της έχει πλούσια ιστορία, μοναδικό φυσικό πλούτο και πάρα πολλές ομορφιές για εξερευνήσετε.

Η Τήλος κατοικείται από τη νεολιθική εποχή. Στο νησί έχουν βρεθεί αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα, με πιο γνωστά και εντυπωσιακά τα οστά από προϊστορικούς νάνους ελέφαντες, ελάφια, χελώνες και μικροθηλαστικά. Τα ευρήματα βρίσκονται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Τήλου στο Μεγάλο Χωριό.

Διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή της ταυτότητα και εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες της με τη γραφικότητα των τοπίων και των οικισμών της καθώς και με τις υπέροχες παραλίες της.

Ολόκληρο το νησί είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000, λόγω της μεγάλης ποικιλίας φυτών, λουλουδιών και βοτάνων που διαθέτει. Στην Τήλο κατοικούν και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως σπιζαετοί, γεράκια, αηδόνια, καρδερίνες, ερωδιοί και μελισσοφάγοι. Επίσης, ο βυθός της Τήλου ενδείκνυται για κολύμπι με μάσκα, ψαροντούφεκο και καταδύσεις.

Στους ορεινούς αλλά κατάφυτους όγκους της, στους λόφους και τις κοιλάδες με τις ρέουσες πηγές, φύονται ποικίλα βότανα και λουλούδια που κάνουν την ατμόσφαιρα μεθυστική με τα αρώματά τους. Καταφύγιο για σπάνια είδη πουλιών και με πλούσια θαλάσσια ζωή αποτελεί ένα οικολογικό πάρκο που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες.

Βρες το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σου

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register