Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Μήλος

Το νησί με τα δαντελωτά ακρογιάλια

Η Μήλος στις Κυκλάδες, με την πλούσια ιστορία, τεράστια παράδοση, μοναδική κουλτούρα, σπάνια ομορφιά και υπέροχες γεύσεις σε ένα κυκλαδίτικο τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο.

Η Μήλος είναι ένα από τα πρώτα νησιά των Κυκλάδων που κατοικήθηκαν. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία πρώτος κάτοικος του νησιού ήταν ο Μήλος, τον οποίο έστειλε στο νησί η θεά Αφροδίτη.

Η Μήλος είναι φημισμένη για τα δαντελωτά της ακρογιάλια. Με πάνω από 75 μικρές και μεγάλες παραλίες, με κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά, πολύχρωμα σμιλεμένα βράχια και λευκόχρυσες αμμουδιές, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε.
Λόγω της ηφαιστιογενούς προέλευσης του εδάφους της, η Μήλος έχει εντυπωσιακή μορφολογία και ποικιλία παραλιών. Θα συναντήσετε άλλοτε παραλίες με λευκόχρυσες αμμουδιές και άλλοτε κόλπους με βότσαλα που περικυκλώνονται από πέτρες, λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια. Ξεχωριστά χρώματα και βάθη θα βρείτε και στη θάλασσά της, ενώ επίσης μπορείτε να κολυμπήσετε σε πλήρως οργανωμένες παραλίες ή να επιλέξετε πιο μοναχικές και άγριες. Το σίγουρο είναι ότι τα καθαρά νερά του νησιού και οι απείρου κάλους παραλίες του θα σας προσφέρουν μία εμπειρία άνευ προηγουμένου.

Η Μήλος είναι διάσπαρτη σε οκτώ 8 γραφικά χωριά, εξαιρετικά δείγματα νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Το Κλήμα, τα Μανδράκια, ο Φηροπόταμος, η Αρετή, ο Άγιος Κωνσταντίνος, το Φουρκοβούνι και ο Εμπούριος είναι οι κύριοι παραδοσιακοί οικισμοί της Μήλου και είναι μικρά ψαρολίμανια. Είναι χτισμένα σε μικρούς κολπίσκους, σκαμμένα σε μαλακό βράχο ή στις φυσικές κοιλότητες των βράχων και έχουν σπάνια νησιώτικη αρχιτεκτονική.

Η επίσκεψη τους θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού τα χρώματα και η γραφικότητά τους είναι εντυπωσιακά. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των οικισμών είναι τα «Σύρματα», παραθαλάσσιες υπόσκαφες κατοικίες, βαμμένες με έντονα χρώματα, που αρχικά χρησίμευαν για την προστασία των ψαράδων το χειμώνα και την κακοκαιρία, αλλά στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ψαράδικα. και καλοκαιρινή διαμονή.

Γνωρίστε την ιστορία του νησιού, χαλαρώστε στις παραλίες, αποδράστε σε εξωτικούς όρμους, αφεθείτε στην κυκλαδίτικη γαστρονομία και απολαύστε τη φιλοξενία των κατοίκων.

 

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Μήλου

Πηγή photo slider: Vincent Giersch on Unsplash

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register