Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Ιθάκη στα Επτάνησα

Ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις

Η Ιθάκη στα Επτάνησα, η γνωστή Ιθάκη του Οδυσσέα, το νησί σύμβολο της νοσταλγίας για την πατρίδα, η Ιθάκη πολλών άλλων ποιητών και λογοτεχνών, η Ιθάκη του Κωνσταντίνου Καβάφη με το ομότιτλο ποίημα, είναι το μικρότερο, μετά τους Παξούς, νησί στο σύμπλεγμα των Ιόνιων Νησιών.

Η σπάνια φυσική ομορφιά που συνδυάζει το άγριο με την ηρεμία, οι παραδοσιακοί οικισμοί που συνδυάζουν την παράδοση με την ιστορία, ο πολιτισμός, η αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους, κάνουν την Ιθάκη, ένα από τα λίγα νησιά στο Ιόνιο που δεν έχουν αλλοιωθεί από τον τουρισμό και που κρατά αυθεντικό το χρώμα της.

Οι παραλίες της Ιθάκης, μαγεύουν κάθε ταξιδιώτη με την αστείρευτη φυσική ομορφιά τους, εναλλάσσονται με απόκρυμνους βράχους, oι κατάφυτοι κόλποι πρασινίζουν τα νερά, οι σπηλιές κρύβουν ακόμα και σήμερα μύθους που θα ζουν για πάντα. Σε όλη τη θάλασσα, είναι ορατά τα γύρω νησιά της Κεφαλλονιάς, της Λευκάδας, του Αρκούδι, του Μεγανήσι, του Ατόκου, του Κάλαμου, του Κάστου με την ηπειρωτική χώρα.

Η περιήγηση στα ορεινά χωριά γεμίζει τους επισκέπτες με εκπληκτικές εικόνες της προικισμένης φύσης αλλά και της παράδοσης. Στα μουσεία του νησιού ο επισκέπτης θα ανακαλύψει πτυχές της ιστορίας του νησιού και της πλούσιας πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Η καρδιά του νησιού χτυπά στο Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης. Μια γραφική πόλη με έναν ιδιόμορφο κόλπο, που κλείνει στην αγκαλιά του το νησάκι Λαζαρέτο και τα δύο ενετικά κάστρα του.

Η πόλη, το Βαθύ και τα τοπικά διαμερίσματα Ανωγής, Σταυρού και Κιονιού έχουν χαρακτηριστεί Παραδοσιακοί Οικισμοί, ενώ ολόκληρο το νησί έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Η καταπράσινη Ιθάκη με τις πανέμορφες παραλίες και τους καταπράσινους φυσικούς όρμους, μαγεύει εκατοντάδες επισκέπτες που αναζητούν αναζητούν τη γαλήνη, ενθουσιάζονται με τις ανακαλύψεις, μα πάνω από όλα αναζητούν τη δική τους «Ιθάκη».

Βρες το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σου

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register