Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Ικαρία στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Το νησί της μακροζωίας

Η Ικαρία στο Βορειοανατολικό Αιγαίο είναι ένας μαγικός τόπος, ένα νησί που θα το λατρέψετε με την πρώτη ματιά. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τα πλέον ανεξερεύνητα. Συνδυάζει την ήσυχη και την έντονη ζωή, τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.

Το νησί φημίζεται για τη φυσική ομορφιά του, ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό από πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά, ιαματικές πηγές, ειδυλλιακά ψαροχώρια και γραφικούς ορεινούς οικισμούς με αυθεντικές παραδόσεις. Φημίζεται επίσης για την ηρεμία και τη μακροζωία των κατοίκων της.

Η Ικαρία είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά του Αιγαίου. Έχει θαυμάσιο κλίμα και θερμές ραδιούχες ιαματικές πηγές που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Την Ικαρία τη χαρακτηρίζει η άγρια ομορφιά. Πυκνή βλάστηση, ψηλά βουνά, ποτάμια, χαράδρες, και αρκετές όμορφες παραλίες. Εκτός από τις αμμουδιές, πολλές παραλίες είναι με βότσαλο, ενώ υπάρχουν και αρκετές ερημικές χωρίς άμεση πρόσβαση με αυτοκίνητο. Οι πιο γνωστές παραλίες και τουριστικά μέρη βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού στην περιοχή του Αρμενιστή-Ράχες: η Μεσαχτή, το Λιβάδι, ο Νας, το Γιαλισκάρι, και στην περιοχή του Ευδήλου: ο Κάμπος, το Παρθένι, το Καραβόσταμο. Στο νότιο τμήμα, στην περιοχή του Αγίου Κηρύκου συναντάμε αξιόλογες προσβάσιμες παραλίες στον Ξυλοσύρτη και το Φάρο. Μια νεότερη πολυσύχναστη παραλία στη νοτιοδυτική πλευρά, είναι οι Σεϋχέλλες, γνωστή για το γαλάζιο χρώμα των νερών της, που δημιουργήθηκε λόγω κατολισθήσεων από τις εργασίες για την κατασκευή τούνελ στο Μαγγανίτη. Πιο απομονωμένες παραλίες εξίσου ωραίες είναι ο Άρης, Κιόνι, Αϊ-Γιώργης (Δράκανο) και άλλες.

Τα βουνά είναι γεμάτα με πελώρια δέντρα και χαράδρες δημιουργώντας χειμάρρους και ρεματιές και καταλήγοντας στη θάλασσα σχηματίζουν όρμους γεμάτους άμμο ή βότσαλα ιδεώδεις για θαλάσσια μπάνια.

Το όνομά της είναι δεμένο με το μύθο του Ίκαρου, σύμβολο νεανικού ενθουσιασμού και αναζήτησης της ελευθερίας. Αυτό το στοιχείο μοιάζει να έχει περάσει στο χαρακτήρα των φιλόξενων Ικαριωτών που διακρίνονται για την αισιόδοξη και ανέμελη προσέγγιση της καθημερινότητας. Το νησί του Ίκαρου είναι ένα αραιοκατοικημένο νησί, με πολύ άγρια ομορφιά και μεγάλα αχανές και άχτιστα κομμάτια.

Η Ικαρία σας περιμένει να τη γνωρίσετε και να την ανακαλύψετε!!!

Βρες το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σου

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register