Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Φολέγανδρος στις Κυκλάδες

Ένας βράχος μεσοπέλαγα με απότομες ακτές

Η Φολέγανδρος στις Κυκλάδες είναι ένα πραγματικά ηλιόλουστο καλωσόρισμα. Ανάμεσα στο καλωσόρισμα του ερχομού και στην «καλή αντάμωση» του αποχαιρετισμού σμίγουν οι άνθρωποι που χρόνια τώρα έρχονται και ξανάρχονται στο νησί και έχουν αποκτήσει δεσμούς με τον τόπο και τους κατοίκους του.

Η Φολέγανδρος είναι το νησί του μέτρου. Η ήπια τουριστική ανάπτυξη των δύο τελευταίων δεκαετιών επέτρεψε στο νησί να διατηρήσει στο ακέραιο το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του. Παράλληλα όμως αναπτύχθηκαν σύγχρονες υποδομές και οργανωμένες τουριστικές υπηρεσίες. Οι Φολεγανδρίτες συνεχίζουν να φροντίζουν τον τόπο τους και να απολαμβάνουν τη ζωή με το δικό τους τρόπο που μοιράζονται με τους ολοένα και περισσότερους φίλους του νησιού.

Ανεξερεύνητη ακόμα από πολλούς, διατηρεί με την ήπια τουριστική της ανάπτυξη το μεγαλείο του φυσικού πλούτου και την ανθρώπινη διάσταση στις ζωντανές και ανήσυχες, μικρές κοινωνίες της.

Τα βράχια και οι παραλίες, τα αξιοθέατα και οι εκδηλώσεις, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες συνθέτουν ένα μέρος μοναδικό, που σε καλεί να δοκιμάσεις νέες γεύσεις, διαφορετικές βόλτες, να χαθείς, να ξεχαστείς, να νιώσεις.

Μετά την άφιξη στο λιμάνι του Καραβοστάση η Φολέγανδρος θα αρχίσει να ξεδιπλώνει τις ομορφιές της σιγά-σιγά. Δεν έχετε παρά να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα της Χώρας και στα στενά του Κάστρου, να ανεβείτε στο βράχο της Παναγίας με την πανοραμική θέα στο Αιγαίο, να κολυμπήσετε στις ερημικές ή στις πολυσύχναστες παραλίες της, να εξερευνήσετε τη φύση μέσα από τα μονοπάτια που διατρέχουν κάθε γωνιά του νησιού. Αξίζει να γευτείτε το σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό στη Χώρα, στον Καραβοστάση, στην Αγκάλη ή στην Άνω Μεριά και να διασκεδάσετε τις νύχτες με ρακόμελα στις πλατείες της Χώρας.

Εκτός από βόλτες στα γραφικά στενά του οικισμού και βουτιές στα καταγάλανα νερά, αξίζει, επίσης, να εξερευνήσετε τη φύση και τις παραδόσεις του νησιού. Το άγριο και βραχώδες τοπίο της Φολεγάνδρου σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά της θάλασσας συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό που θα σας μαγέψει.

Βρες το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σου

Booking.com
error: Content is protected !!
You don't have permission to register