Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Αλόννησος στις Σποράδες

Δαντελωτές ακτές με σμαραγδένια νερά

Η Αλόννησος στις Σποράδες είναι ένα μικρό καταπράσινο νησί που ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων και βρίσκεται βορειοανατολικά της Σκοπέλου. Τόπος μυθικών ηρώων, αρχαίων ναυαγίων, βυθισμένων αρχαίων πόλεων. Περιοχή προικισμένη με εύφορη γη σε προνομιακή θέση. Νησί με γοητεία μεθυστική και οίνο που έμεινε ιστορικά γνωστός. Χωρίς αμφιβολία, η ιστορία που περιβάλλει την Αλόννησο είναι πραγματικός θησαυρός!

Η Αλόννησος είναι ένας από τους τελευταίους οικολογικούς παραδείσους της Μεσογείου, το σπίτι της μεσογειακής φώκιας και μια θαλασσινή πολιτεία όπου φυσικό περιβάλλον και πολιτισμός συνυπάρχουν αρμονικά, χαρίζοντας μοναδικές συγκινήσεις σε όσους αγαπούν την περιπέτεια και τις δραστηριότητες στη φύση.

Η Αλόννησος είναι ιδανικός τόπος για ήσυχες και ξέγνοιαστες διακοπές. Τυρκουάζ αποχρώσεις, οργανωμένες ή παρθένες παραλίες και μέρη που προφέρονται για εξερεύνηση ή χαλάρωση. Η νοτιοανατολική ακτή είναι γεμάτη από παραλίες, όλες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Κίτρινη άμμος, πολύχρωμες πέτρες, απότομοι ωχροκίτρινοι βράχοι ή κοκκινωποί γκρεμοί είναι αυτά που θα συναντήσετε στις διάφορες παραλίες. Οι περισσότερες είναι κρυμμένες σε κόλπους περιτριγυρισμένους από πευκοδάση και ελαιώνες.

Η βορειοδυτική πλευρά του νησιού είναι βραχώδης και σε μεγάλο βαθμό απροσπέλαστη από ξηράς καθώς οι κρημνώδεις βράχοι καταλήγουν απότομα κάτω στη θάλασσα. Στη βόρεια πλευρά υπάρχουν μικρές παραλίες, οι οποίες όμως φτάνονται μόνο με καραβάκι ενώ στη νότια υπάρχει πρόσβαση σε μερικές παραλίες οδικώς ή περπατώντας.

Δεκάδες εκκλησίες και αμέτρητα ξωκλήσια θα συναντήσει κανείς σε όλο το νησί. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η ιστορία των ναών θα εντυπωσιάσουν τον επισκέπτη, ενώ η θέα που επιφυλάσσουν τα ξωκλήσια ως ανταμοιβή σε όποιον τα επισκέπτεται, μαγεύει. Άλλωστε, «όταν ανάβεις κεράκι στο γαλήνιο  περιβάλλον της εκκλησίας μέσα στη θαυμαστή φύση της Αλοννήσου, μέσα σου πάντα θα νιώσεις ισορροπία» συνηθίζουν να λένε οι κάτοικοι των χωριών.

Τα γραφικά χωριουδάκια στην Αλόννησο ασκούν τη δική τους γοητεία στον επισκέπτη. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική που «δένει» αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον και τους χαμογελαστούς και πάντα φιλόξενους κατοίκους.

Γύρω από την Αλόννησο βρίσκονται οι νησίδες Μούλες, Σταυρός, Μανωλάς, Κοκκινονήσι, Μικρός και Άγιος Γεώργιος. Βρίσκεται επίσης το αλίμενο νησί Γιούρα και η Κυρά Παναγιά (Πελαγονήσι), η Περιστέρα, το Πιπέρι, η Σκάντζουρα και η Ψαθούρα.

Βρες το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σου

You don't have permission to register