Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Σκόπελος

Ονειρικές παραλίες και μαγευτικά τοπία

Η Σκόπελος στις Σποράδες είναι ένα νησί με εντυπωσιακή βλάστηση και ονειρεμένες παραλίες. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ήρεμες διακοπές προτιμάται από οικογένειες και ζευγάρια για την ήσυχη και ρομαντική ατμόσφαιρά του.

Είναι διάσημη από τα γυρίσματα της πασίγνωστης ταινίας Mamma Mia αλλά δεν είναι γνωστή μόνο από το όμορφο κινηματογραφικό σκηνικό. Είναι ένα καταπράσινο νησί, όπου τα πεύκα σχεδόν αγγίζουν τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, ένας ιδανικός προορισμός για αλησμόνητες διακοπές.

Η Σκόπελος διαθέτει επίσης μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Το νησί είναι ξακουστό από την αρχαιότητα για το κρασί του, τη μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική και την ξυλογλυπτική.

Πίσω στο χρόνο θα ταξιδέψουν τον επισκέπτη οι μοναδικοί αρχαίοι λαξευτοί τάφοι από τη ρωμαϊκή ή τη παλαιοχριστιανική περίοδο που βρίσκονται στην περιοχή Σεντούκια, ο τάφος του πρίγκηπα Σταφύλου, όπου βρέθηκε και το περίφημο ξίφος του στον ομώνυμο όρμο, ενώ το Ασκληπιείο Σκοπέλου στη θέση Αμπελική που θεωρείται από τα αρχαιότερα ιερά του θεού της Ιατρικής, Ασκληπιού.

Στο μεγάλο ταξίδι πίσω στην ιστορία και την παράδοση, τα μουσεία του νησιού αποτελούν σημαντικές κοιτίδες! Μουσειακοί χώροι, αρχοντικά και παραδοσιακές οικίες «ξεκλειδώνουν» διαφορετικές πτυχές και εποχές της πλούσιας ιστορίας της Σκοπέλου.

Η Σκόπελος είναι από τα λίγα μέρη του κόσμου που ναοί, ξωκλήσια και μοναστήρια «δένουν» άρρηκτα με τη φύση και τη μοναδική οικιστική ταυτότητα και δημιουργούν ένα ζωντανό πίνακα ζωγραφικής. Μόνο μέσα στη Χώρα, υπάρχουν δεκάδες εκκλησίες και μικρά εκκλησάκια, ενώ γύρω από αυτή υπάρχουν 5 μοναστήρια. Εκατοντάδες είναι οι θρησκευτικοί ναοί και 9 συνολικά είναι τα μοναστήρια σε όλο το νησί, που τοποθετούνται στη μεταβυζαντινή περίοδο και τα οποία «κρύβουν» τη δική τους ιστορία, ενώ πολλά από αυτά περιλαμβάνουν εντυπωσιακά τέμπλα, αιώνων.

Τα γραφικά χωριά με την επιβλητική αρχιτεκτονική από πέτρα και ξύλο συμπληρώνουν το παζλ των γοητευτικών εικόνων του νησιού. Πλακόστρωτα σοκάκια, καλντερίμια, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τεράστιες μπουκαμβίλιες στα μπαλκόνια και τα γραφικά σπιτάκια σε μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή.

Δεκάδες ονειρεμένες παραλίες θα σας σαγηνεύσουν με τα γαλαζοπράσινα νερά και την εντυπωσιακή βλάστηση να καταλήγει χωρίς υπερβολή στη θάλασσα! Οι δαντελωτές ακρογιαλιές δημιουργούν φυσικούς ορμίσκους και σπηλιές που θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν, τότε που οι ατρόμητοι πειρατές εφορμούσαν από τις απάτητες γωνιές του νησιού.

Η Σκόπελος πέρα από το ότι εντυπωσιάζει με τα τοπία της, τις όμορφες διαδρομές, τα γραφικά χωριά και τις παραδεισένιες παραλίες, προσφέρεται και για δραστηριότητες στη φύση, όπως καγιάκ, καταδύσεις, ποδηλασία και πεζοπορία.

Η Σκόπελος με τα μικρά μυστικά αλλά και τα δημοφιλή μέρη της σας περιμένει να τη γνωρίσετε και να την ανακαλύψετε.

 

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register