Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Σκιάθος

Το μικρό καταπράσινο νησί με τις πανέμορφες ακρογιαλιές

Η Σκιάθος στις Σποράδες αποτελεί ιδανικό προορισμό όχι μόνο για κοσμοπολίτικες διακοπές αλλά και για τη φυσική της ομορφιά και τις υπέροχες παραλίες της. Είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί που έχει καταφέρει να διατηρηθεί γραφικό και ήρεμο. Κάτασπρα σπίτια με κεραμίδια, χτισμένα αμφιθεατρικά, απόκρημνες, βραχώδεις ακτές, χρυσές αμμουδιές, πλατάνια και πεύκα είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Σκιάθο.

Μπαίνοντας στο λιμάνι σας υποδέχεται το Μπούρτζι, μια πευκόφυτη νησίδα που φιλοξενεί τα ερείπια του Βενετικού φρουρίου, χτισμένου εκεί από το 13ο αιώνα. Απέναντί σας, η Χώρα της Σκιάθου απλώνεται αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε καταπράσινους λόφους, με τα κάτασπρα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες, τα πλακόστρωτα, τις αυλές με τις μπουκαμβίλιες και τα γεράνια να συνθέτουν μια γραφική εικόνα.

Η Σκιάθος είναι ένα νησί με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα. Έχει πολλά αξιοθέατα, από τα οποία ξεχωρίζουν τα βυζαντινά και μεσαιωνικά μνημεία. Σε ολόκληρο το νησί θα βρεις υπέροχες εκκλησίες, μοναστήρια και κάστρα που αξίζει να ανακαλύψετε.

Βασικά αξιοθέατα του νησιού είναι το παλιό κάστρο της Σκιάθου, το Μπούρτζι, το σπίτι του Παπαδιαμάντη και η Μεσαιωνική Πόλη της Σκιάθου. Το νησί αναφέρεται και ως το νησί των λογίων, καθώς σε αυτό γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης.

Τα φυσικά αξιοθέατα της Σκιάθου, όπως οι θαλάσσιες σπηλιές στα Λαλάρια και το πευκοδάσος στις Κουκουναριές όπου μέσα στο δάσος βρίσκεται η λίμνη Στροφυλιάς, την οποία επιλέγουν πολλά είδη αποδημητικών πτηνών για να κάνουν στάση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, είναι μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

Εκτός από την πυκνή βλάστηση και τα καταπράσινα τοπία, έχει και πολλές όμορφες παραλίες, που φημίζονται για τα γαλαζοπράσινα νερά, την ψιλή άμμο και τα λευκά τους βότσαλα. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες, με πολλές παροχές για τους επισκέπτες, άλλες εύκολα προσβάσιμες κι άλλες που μπορεί κάποιος να τις προσεγγίσει μόνο δια θαλάσσης.

Το σίγουρο είναι ότι η ομορφιά της Σκιάθου στις Σποράδες απλώνεται παντού, σα να ξεφυλλίζεις σελίδα σελίδα ένα διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη που καταγόταν από εδώ. Τη Σκιάθο θα την εξερευνήσετε, θα τη γυρίσετε και θα την αγαπήσετε, γιατί είναι γεμάτη ζωντάνια κι εκπλήξεις.

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register