Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Ρόδος

Το νησί του ήλιου

Η Ρόδος στα Δωδεκάνησα συχνά αποκαλείται νησί του ήλιου γιατί από τη μυθολογία, πιστεύεται ότι την ανέσυρε ο Θεός ήλιος από τη θάλασσα. Οι ελληνικοί μύθοι μαρτυρούν τη γοητεία που ασκούσε στη φαντασία των Ελλήνων, το ηλιόλουστο αυτό νησί. Όταν ο Δίας μοίρασε τον κόσμο ξέχασε τον Ήλιο, που έλειπε. Όταν αυτός γύρισε και παραπονέθηκε για την αδικία, ο πατέρας των Θεών και των ανθρώπων, ήταν έτοιμος να ξανακάνει τη μοιρασιά. Όμως ο Ήλιος τον σταμάτησε, γιατί είδε μέσα από την αφρισμένα θάλασσα να ξεπροβάλλει ένα πλούσιο νησί, που έως τότε, ήταν κρυμμένο κάτω από το πέλαγος. Ο ίδιος το διάλεξε για κλήρο του. Εκεί, ο Ήλιος έσμιξε με τη Ρόδο και, έτσι γεννήθηκε η ιστορία του νησιού.

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Πρόκειται για έναν κοσμοπολίτικο προορισμό με υπέροχα φυσικά τοπία και πολλά αξιοθέατα. Νησί με πλούσια ιστορία και σύγχρονες υποδομές, η Ρόδος προσφέρει πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά μνημεία, αμέτρητες παραλίες, δραστηριότητες στη φύση, θαλάσσια σπορ, βόλτες και ψώνια, καλό φαγητό και παραδοσιακές γεύσεις.

Είναι ένα νησί που εδώ και πολλά χρόνια κρατά τα σκήπτρα του ελληνικού πολιτισμού, χάρη στην ιστορία και τα αξιοθέατά του. Η Παλιά πόλη του νησιού με τα επιβλητικά μεγάλα τείχη, τα υπέροχα κάστρα και παλάτια και ένας λαβύρινθος από πλακόστρωτα σοκάκια, συνθέτουν τον πυρήνα της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, που διατηρείται σε έξοχη κατάσταση και θεωρείται από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου. Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα που επικρατεί, είναι τόσο έντονη, που θυμίζει παραμύθι. Σε κάθε σημείο της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου αναγεννούνται μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις των Ιωαννιτών Ιπποτών, που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορική και πολιτιστική κουλτούρα του νησιού, ενώ η συνύπαρξη βυζαντινών, οθωμανικών και εβραϊκών μνημείων, μαρτυρούν την πολυπολιτισμική ταυτότητα της Ρόδου, που συγκινεί και εντυπωσιάζει, μέχρι σήμερα, κάθε επισκέπτη.

Διασχίζοντας  την οδό των Ιπποτών, τον πιο ξακουστό δρόμο της μεσαιωνικής πολιτείας, ξεπροβάλλουν μνημεία, που διηγούνται την δική τους ιστορία. Από τον βυζαντινό ναό της Παναγίας  του κάστρου ως τον Πύργο Ρολογιού, το ροζ τζαμί του Σουλεϊμάν, με τον εντυπωσιακό του μιναρέ και την εβραϊκή συναγωγή, το κέντρο, δηλαδή, της εβραϊκής συνοικίας της Ρόδου, αποκαλύπτονται πτυχές της πλούσιας ιστορίας του νησιού, μέχρι το Παλάτι του Μαγίστρου, να καταπλήξει τον καθένα, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική διάρθρωση του και τα, ανεκτίμητης αξίας, κειμήλια, που εκτίθενται εντός του. Είναι βέβαιο, πως η ιστορική και πολιτιστική αυτή πανδαισία, θα συνεπάρει όλες τις αισθήσεις.

Επίσης σήμα κατατεθέν της Ρόδου είναι τα αγάλματα των ελαφιών στο λιμάνι, ενώ λίγο πιο βόρεια μπορεί κανείς να απολαύσει την κοιλάδα με τις πεταλούδες. Πολλά είναι τα αξιοθέατα που καθιστούν το νησί ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Αξίζει να γυρίσεις όλο το νησί για να ανακαλύψεις τα γραφικά χωριά, τα πανέμορφα τοπία, τις μαγευτικές ακρογιαλιές και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα.

Οι χρυσαφένιες αμμουδιές, τα πολύχρωμα βότσαλα, οι γραφικοί ορμίσκοι και κολπίσκοι, που ξεπροβάλλουν σε κάθε γωνιά της ακτογραμμής, καθώς και η πλούσια βλάστηση της Ρόδου, συνθέτουν ένα σκηνικό, που παραπέμπει σε έναν επίγειο παράδεισο και εγγυάται τις πιο ξεχωριστές στιγμές στον επισκέπτη.

Από την ομάδα του Greece Destination

Πηγή photo slider: el.wikipedia.org

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register