Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr

Νάξος

Όλος ο κόσμος σ’ ένα νησί

Στο κέντρο των Κυκλάδων είναι η Νάξος, το μεγαλύτερο και πιο πράσινο αυτών των νησιών. Είναι το νησί που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, γεννήθηκε ο θεός του κρασιού και της διασκέδασης, ο Διόνυσος και ο τόπος όπου ο Δίας μεγάλωσε ως παιδί.

Με σχήμα ενός διαμαντιού (ρόμβου), ή όπως έχει επίσης χαρακτηριστεί, ένα πράσινο φύλλο στο κύμα του Αιγαίου, η Νάξος μπορεί να υπερηφανεύεται για την εύφορη της γη, χάρη στις πολλές φυσικές πηγές άρδευσης.

Ένα μεγάλο νησί που βρίσκεται στο κέντρο των θαλάσσιων δρόμων του Αιγαίου, με επιβλητικούς ορεινούς όγκους και εύφορες κοιλάδες, που κατοικείται από κεφάτους ανθρώπους με παράδοση στη μουσική και το χορό, γεμάτη ομορφιές που μαγεύουν τους επισκέπτες.

Με τη μακρόχρονη ιστορία της, τα σημαντικά μνημεία, αλλά και την έντονη τουριστική ζωή, κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα άλλα κυκλαδονήσια.

Ως σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών και θρησκειών, η Νάξος έχει «υποδεχτεί» και «φιλοξενήσει» μια ιστορία από βασιλεία, δούκες και αυτοκράτορες, γεγονός που διαπιστώνεται από τις διάφορες αρχιτεκτονικές αρχές και επιρροές των κτισμάτων και θρησκευτικών μνημείων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Νάξου: από τους Ενετικούς πύργους και τα τείχη της Παλιάς Πόλης στα άνω των 200 Βυζαντινών εκκλησιών ψηλά σε βουνοκορφές και ανάμεσα στις καταπράσινες κοιλάδες και φαράγγια.

Τα τελευταία χρόνια, τα γραφικά χωριά της Νάξου έχουν λάβει θέση ανάμεσα στους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, προσφέροντας την ευκαιρία σε επισκέπτες να νιώσουν αυτό τον διαχρονικό και παραδοσιακό τρόπου ζωής στη σύγχρονη εποχή.

Αναμφίβολα η κύρια έλξη να επισκεφθεί κανείς τη Νάξο είναι για την απέραντη εκπληκτική ακτογραμμή της και τα χιλιόμετρα από ατελείωτες αμμώδεις ακτές που περιμένουν.

Πολλές από τις παράλιες της Νάξου είναι εύκολα προσβάσιμες αλλά πάντα υπάρχουν και κάποιες άλλες πιο απομακρυσμένες, οι οποίες βγάζουν – ευχάριστα – τον εξερευνητή μέσα μας, έτσι ώστε να ανακαλύψουμε το δικό μας ειδικό σημείο.

Όσες μέρες κι αν μείνετε στη Νάξο, θα έχει πάντα κρυμμένες γωνιές για να ανακαλύψετε, παραλίες που δεν έχετε ακόμη δει, πύργους και κάστρα που δεν προλάβατε να επισκεφθείτε, αρχαίους ναούς που δεν μάθατε τα μυστικά τους.

 

Πηγή πληροφοριών: Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Πηγή photo slider: Pikist

Ξενοδοχεία

You don't have permission to register