Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Θύμαινα παραλίες

Παραλίες στη Θύμαινα: Πεντακάθαρα νερά και υπήνεμοι όρμοι

Οι παραλίες στη Θύμαινα χαρακτηρίζονται από πεντακάθαρα νερά και υπήνεμους όρμους. Η πολύπλοκη ακτογραμμή της αγγίζει τα 25 χιλιόμετρα δημιουργώντας αρκετούς κάβους, διαύλους γεγονός που εξηγεί απόλυτα την επιλογή του νησιού ως πειρατικό λημέρι τα παλιότερα χρόνια.

Άγιο Νικολάκι (Αγιά Νικόλας)

Η παραλία στο Άγιο Νικολάκι βρίσκεται βόρεια του νησιού, στον υπήνεμο γραφικό κόλπο του Λιμνιώνα, που μερικά καλύβια και η ομώνυμη εκκλησία πάνω στο κύμα συνθέτουν ένα γραφικό τοπίο. Η πρόσβαση στην παραλία είναι με μονοπάτι ή με σκάφος και σκιά προσφέρει ένα μεγάλο αρμυρίκι στην αυλή της εκκλησίας. Παραδίπλα υπάρχει ένα μικρό κελί, πάντα ανοιχτό για τους επισκέπτες, εντός του οποίου υπάρχει πηγάδι με γλυφό νερό καθώς και καφές, ζάχαρη και γκαζάκι για να φτιάχνουν οι ψαράδες και οι επισκέπτες τον καφέ τους.

Θύμαινα

Η παραλία στον οικισμό της Θύμαινας βρίσκεται λίγα μέτρα αριστερά από το μικρό λιμάνι. Είναι με βότσαλο και μαζεύει τον περισσότερο κόσμο γιατί τα μαγαζιά που υπάρχουν τριγύρω της προσδίδουν ένα ακόμη πλεονέκτημα. Η πεντακάθαρη θάλασσα και τα αγκυροβολημένα ψαροκάικα συνθέτουν μια πολύ όμορφη εικόνα. Ακριβώς πάνω στην παραλία υπάρχει καντίνα που σερβίρονται καφέδες, αναψυκτικά, παγωτά, ποτά αλλά και μεζέδες.

Κεραμιδού

Η αμμώδης παραλία της Κεραμιδούς βρίσκεται ανατολικά του νησιού και είναι η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλής παραλία της Θύμαινας. Η πρόσβαση γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο ή με σκάφος αφού διαθέτει 2 προβλήτες. Βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο από τους βοριάδες και έχοντας τη βραχονησίδα της Κησιριάς απέναντι, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε λίμνη. Αρκετά αγκυροβολημένα ψαροκάικα ενισχύουν την γραφικότητα της περιοχής. Τα μεγάλα αρμυρίκια παρέχουν τον απαραίτητο ίσκιο. Η  ταβέρνα της περιοχής με τραπεζάκια κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη του επισκέπτη από καφέδες, σπιτική τυρόπιτα και παγωτά μέχρι φρέσκα ψάρια, ντόπιο κατσικάκι και μαγειρευτά φαγητά.

Κλεφτολίμανο

Το αθέατο Κλεφτολίμανο βρίσκεται νότια του νησιού και είναι η μοναδική παραλία που υπάρχει στην απόκρημνη νότια Θύμαινα. Η δυσκολία στον εντοπισμό του εξηγεί από που πήρε το όνομά του, μιας και όπως είναι προφανές αποτέλεσε πειρατικό λημέρι λόγω της θέσης του. Προστατευμένο σχεδόν από όλους τους καιρούς συνεχίζει να παρέχει ένα ασφαλές αραξοβόλι στους ντόπιους ψαράδες αλλά και τα τουριστικά σκάφη. Η μικρή ονειρική παραλία λίγων μέτρων με το μεγάλο αρμυρίκι, ανάμεσα στην απόκρημνη και αφιλόξενη ακτογραμμή της νότιας Θύμαινας μοιάζει σαν όαση στην έρημο. Το τοπίο γαλήνιο με μοναδικούς ήχους, τα κελαηδίσματα από τις πέρδικες και τα κουδούνια από τα αγριοκάτσικα σε κάνουν να ξεχνάς κάθε πρόβλημα και να γίνεσαι ένα με μία αρχέγονη φύση. Για όσους δε διαθέτουν σκάφος μπορούν να προσεγγίσουν το Κλεφτολίμανο με τα πόδια ύστερα από πεζοπορία περίπου μιας ώρας από τον οικισμό της Θύμαινας.

Νεράκι

Το Νεράκι είναι μια μικροσκοπική παραλία στη νοτιοανατολική πλευρά της Θύμαινας με κρυστάλλινα νερά και χοντρά πολύχρωμα βότσαλα. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος το οποίο θα πρέπει να αγκυροβολήσει αφού δεν υπάρχει προβλήτα πρόσδεσης. Η μικρή παραλία στην απόκρημνη ακτή είναι ένα σημείο απομόνωσης ακόμα και κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής του καλοκαιριού.

Φωκοσπηλιά

Η Φωκοσπηλιά είναι μια παραθαλάσσια σπηλιά εντός της οποίας υπάρχει βοτσαλωτή παραλία μήκους 15 μέτρων. Οι γεωλογικοί σχηματισμοί στα τοιχώματα της σπηλιάς είναι εντυπωσιακοί και οι παράπλευρες μικρότερες σπηλιές εντός της μεγάλης σπηλιάς δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο. Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία εντός της σπηλιάς είναι χαμηλή μιας και οι ακτίνες του ηλίου δε φτάνουν ποτέ μέχρι το βαθύ εσωτερικό της. Ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει την είσοδο της σπηλιάς περπατώντας περίπου 30 λεπτά από τον κεντρικό οικισμό του νησιού και μετά να κολυμπήσει ως τη μικρή παραλία στο εσωτερικό της. Τα σκάφη προτείνεται να αγκυροβολούν έξω από τη Φωκοσπηλιά, τόσο για την ασφάλειά τους όσο και την αποφυγή διατάραξης της ηρεμίας αυτού του όμορφου σημείου.

Πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Θύμαινας

error: Content is protected !!
You don't have permission to register