Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Σίμος Λακωνίας

Σίμος στη Λακωνία: Εξωτικός παράδεισος με ροζ άμμο και αμμόλοφους

Στο νότιο άκρο της Λακωνίας, ανάμεσα στην Πελοπόννησο και τα Κύθηρα, βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, η Ελαφόνησος, που αποτελεί τον τροπικό παράδεισο της Ελλάδας. Στη νότια πλευρά της νήσου Ελαφονήσου και στην περιοχή της Λεύκης βρίσκεται η καταπληκτική παραλία του Σίμου, που πήρε το όνομά της από τον Καλύμνιο δύτη και σφουγγαρά Σίμο, ο οποίος πνίγηκε στην περιοχή κοντά στο Φράγκο και ακριβώς δίπλα της βρίσκεται η παραλία Σαρακήνικο.

Η παραλία Σίμος χωρίζεται με το Σαρακήνικο σε δυο μικρούς όρμους. Πρόκειται για μια θαυμάσια παραλία με ψιλή άμμο και αμμόλοφους που φτάνουν σε ύψος ακόμα και τα 10μ., ενώ το δάσος που απλώνεται σε μεγάλη έκταση γύρω της ενώνει τις δυο παραλίες. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και οι αμμοθίνες δημιουργούν φυσική σκιά.

Η παραλία είναι οργανωμένη με νερά ρηχά που βαθαίνουν ομαλά. Θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου και είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευμένη περιοχή Natura. Αποτελείται από τις παραλίες Φράγκο και Σαρακήνικο, τις λεγόμενες «δίδυμες παραλίες». Τον Αύγουστο γεμίζει με χιλιάδες λευκά κρίνα της θάλασσας.

Το εξωτικό τοπίο εδώ θα σας συγκλονίσει πραγματικά. Ο Σίμος δε χαρακτηρίζεται άδικα μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Ελαφόνησο καθώς κατακλύζεται από ρηχά, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και η αμμουδιά χρυσίζει κάτω από τις ακτίνες του ήλιου. Εδώ θα βρείτε τους αμμόλοφους που φτάνουν ακόμα και τα 10 μ. ύψος και το κεδρόδασος που απλώνεται σε μεγάλη έκταση ενώνοντας τις δύο παραλίες.

Η απέραντη, κατάλευκη αμμουδιά και τα τυρκουάζ νερά δίνουν στο τοπίο μια απόκοσμη και εξωτική ομορφιά. Στις παραλίες του Σίμου και του Σαρακήνικου μπορεί κανείς να θαυμάσει τη ροζ άμμο που προέρχεται από τα κόκκινα κοράλλια που υπάρχουν στο βυθό, τα αμέτρητα πολύχρωμα κοχύλια και τον πλούσιο υποθαλάσσιο χώρο.

error: Content is protected !!
You don't have permission to register