Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Μονή Κηπουραίων στα Επτάνησα στην Κεφαλλονιά

Μονή Κηπουραίων στην Κεφαλλονιά

Χτισμένη πάνω από τις πιο απόκρημνες ακτές

Η Μονή Κηπουραίων στην Κεφαλλονιά στα Επτάνησα είναι χτισμένη σε ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της νησιού πάνω σε ένα ψηλό βράχο περίπου 90 μ. από τη θάλασσα. Χτίστηκε το 17ο αιώνα και η ονομασία της οφείλεται στους πολλούς κήπους που διατηρούσαν οι πατέρες για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία προς το ζην.
Το 1759 χτίζεται αρχικά η εκκλησία της Μονής από τον Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο Πετρόπουλο όπου και την αφιέρωσε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Σε λίγο καιρό δημιουργήθηκε ανδρικό κοινόβιο, που στα χρόνια της ακμής του, το προσωπικό του ανέρχεται σε 80 μέλη. Το καθολικό της είναι χτισμένο το 1759 και αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Πολύπαθη Μονή, χτυπημένη από βομβαρδισμό και από τους σεισμούς, κατάφερε να ανταπεξέλθει και να περισώσει τα ιερά κειμήλιά της μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών στη Μονή Κηπουραίων θησαυρίζονται η θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, μύρο του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου (7ο αι.), λείψανα διαφόρων Αγίων και η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Παρασκευής, μοναδικό κειμήλιο της κατεστραμμένης Μονής του Ταφιού που προϋπήρχε εκεί.

Από τον εξώστη της Μονής μπορείτε να θαυμάσετε το ξακουστό ηλιοβασίλεμα. Το μαγευτικό τοπίο της Μονής, που συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα, θυμίζει τα Καρούλια του Αγίου Όρους και σε συνάρτηση με τους πνευματικούς θησαυρούς της αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό προσκυνητών.Σε κομψή γυάλινη φιάλη βρίσκεται μύρο του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου από τον 7ο αιώνα. Μπορείτε ακόμη να προσκυνήσετε λείψανα διαφόρων Αγίων καθώς και τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας Παρασκευής, μοναδικό κειμήλιο της κατεστραμμένης Μονής του Ταφιού.

Η Μονή Κηπουραίων στην Κεφαλλονιά στα Επτάνησα πανηγυρίζει:

  • στις 25 Μαρτίου (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου)
  • στην Γ’ Κυριακή των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως)
  • στις 14 Σεπτεμβρίου (Ύψωσης του τιμίου Σταυρού με κατανυκτική αγρυπνία και την παρουσία του οικείου Αρχιερέως)
  • στις 26 Ιουλίου (Αγίας Παρασκευής)

Διαμονή στην Κεφαλλονιά: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register