Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Μονή Βλαχερνών

Το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο της Κέρκυρας η Μονή Βλαχερνών

Η μονή Παναγίας των Βλαχερνών ή Βλαχέραινα είναι χριστιανικό μοναστήρι το οποίο είναι χτισμένο σε νησίδα κοντά στην Κέρκυρα, απέναντι από τη θέση Κανόνι, νότια της πόλης της Κέρκυρας.

Η συνοικία πήρε το όνομά της από μια πυροβολαρχία που είχαν επιλέξει να τοποθετήσουν στην περιοχή οι Γάλλοι δημοκρατικοί το 1798. Η νησίδα απέχει 300 μέτρα από τη στεριά, με την οποία ενώνεται με πεζογέφυρα.

Η μονή Βλαχερνών στην Κέρκυρα αναφέρεται σε έγγραφο σχετικά με την αγιογράφηση του ναού του αγίου Ελευθερίου στο Περιβόλι, ο οποίος ήταν μετόχι της μονής. Σύμφωνα με την παράδοση, το σημερινό μοναστήρι χτίστηκε το 17ο αιώνα. Η μονή λειτουργούσε έως το 1980, ως γυναικείο μοναστήρι.

Το συγκρότημα είναι κεραμοσκεπές και έχει μικρό ναό λευκού χρώματος και διώροφο καμπαναριό στη βάση του οποίου διαμορφώνεται καμάρα η οποία αποτελεί την είσοδο στην αυλή της μονής. Η εκκλησία είναι τοιχογραφημένη και ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο, καθώς και οι αγιογραφίες με τις οποίες είναι διακοσμημένος ο ναός. Η καλύτερη στιγμή για επίσκεψη στη Μονή είναι η ώρα του ηλιοβασιλέματος όπου η θέα είναι καθηλωτική. Η μονή γιορτάζει στις 2 Ιουλίου.

error: Content is protected !!
You don't have permission to register