Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Ληστής Ηράκλειο

Ληστής στο Ηράκλειο

Ένας επίγειος παράδεισος ανάμεσα στα βράχια

Η παραλία Ληστής στο Ηράκλειο είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης. Βρίσκεται 69 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στον Κερατόκαμπο και στον Τσούτσουρα. Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να κατεβείτε μια απότομη πλαγιά.

Η παραλία, σίγουρα μια από τις ωραιότερες στην Κρήτη και δεν είναι πολύ μεγάλη. Έχει άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά, δεν είναι οργανωμένη και δε μαζεύει πολύ κόσμο. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι οι μεγάλοι βράχοι που βρίσκονται δίπλα και μέσα στη θάλασσα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί βράχοι μέσα στο νερό, ο βυθός είναι αμμουδερός και ιδανικός για κολύμπι και βουτιές! Αν κολυμπήσετε ανατολικότερα, περνώντας το μεγάλο βράχο του Ληστή, θα βρείτε σύντομα μια δεύτερη μικρή παραλία με άμμο, στην οποία υπάρχει μια πηγή με νερό.

Στα ανατολικά υπάρχει ένας τεράστιος βράχος, ο βράχος του Ληστή. Στην πάνω πλευρά του βράχου σχηματίζονται μερικές όμορφες σπηλιές. Σύμφωνα με την παράδοση, σε αυτές ζούσε κάποτε ένας ληστής, ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Στις σπηλιές μπορείτε να φτάσετε αρκετά εύκολα από τον κεντρικό δρόμο. Στην κορυφή του βράχου υπήρχε μικρό ιερό κατά την αρχαιότητα.

Διαμονή στο Ηράκλειο Κρήτης: Βρες το ιδανικό κατάλυμα για αξέχαστες διακοπές!

Booking.com
Translate »
error: Content is protected !!
You don't have permission to register