Ανακαλύπτουμε και γνωρίζουμε νέους προορισμούς στην Ελλάδα.

Παραλίες, πόλεις, χωριά, νησιά…

Κρυμμένοι θησαυροί που περιμένουν να τους γνωρίσουμε!!!

Εξερευνώντας…

2810 253861
Ηράκλειο, Κρήτη
info@greecedestination.gr
Κρητική Διατροφή

Κρητική Διατροφή

Η Κρητική παραδοσιακή διατροφή θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές στον κόσμο και αποτελεί το πρότυπο της Μεσογειακής Δίαιτας, για τη διατήρηση της καλής υγείας και της μακροζωίας.

Η Κρήτη έχει μια από τις Αρχαιότερες και πιο εύγευστες γαστριμαργικές παραδόσεις στον κόσμο, με ποικιλία γευστικών και αρωματικών απολαύσεων. Τα Κρητικά προϊόντα φημίζονται για την ποιότητά τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Με το πλούσιο ανάγλυφο και τις υψομετρικές διαφορές διαθέτει όλη την ποικιλία των αναγκαίων πρώτων υλών και συστατικών υψηλής ποιότητας, από το ελαιόλαδο μέχρι τα λαχανικά και από το γάλα μέχρι το κρασί.

Η βιολογική καλλιέργεια στην Κρήτη παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, καθώς το φυσικό περιβάλλον του νησιού ευνοεί την ανάπτυξη των βιολογικών προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργούνται ξανά προϊόντα που αποτελούσαν παλιά κύριες πηγές εμπορίου, όπως η αλόη, το χαρούπι και τα φραγκόσυκα.

Στην Κρήτη παράγονται προϊόντα ζωικής και φυτικής παραγωγής (λάδι, τυροκομικά, εσπεριδοειδή, Κρητικό παξιμάδι, ελιές) και οίνοι, χαρακτηρισμένα ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.). Πολλά ακόμα βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης όπως ο ξυνόχονδρος, το πετιμέζι, η σουμάδα και οι χοχλιοί.

Η Περιφέρεια Κρήτης δημιούργησε το σήμα «ΚΡΗΤΗ» για τη σήμανση των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων ύστερα από ενδελεχή έλεγχο που στοχεύει στην ανάδειξη της ποιότητας, της εντοπιότητας και του παραδοσιακού χαρακτήρα των προϊόντων.

You don't have permission to register